Avārijā Vidzemē gājuši bojā seši jaunieši (papild.) • IR.lv

Avārijā Vidzemē gājuši bojā seši jaunieši (papild.)

31
Avārijas vietā. Policijas foto

 

Satiksmes negadījumā Vidzemē gājuši bojā seši jaunieši, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā sākotnējā informācija. Jaunieši braukuši ar automašīnu “Audi” pa ceļu Taurupe-Zaube. Automašīna nobraukusi no ceļa braucamās daļas un iebraukusi grāvī.

Valsts policijā informēja, ka izsaukums par avāriju autoceļa Taurupe-Zaube 5.kilometrā saņemts ap plkst.7.34. Pašlaik notikuma vietā strādā policija un skaidro notikušā apstākļus.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola, vairāk cietušo traģiskajā negadījumā nav. “Visiem sešiem automašīnas pasažieriem konstatējām nāvi,” viņa piebilda. Pieci bojāgājušie ir vīrieši un viena sieviete. Jaunieši bijuši vecumā no 18 līdz 27 gadiem.

Traģiskajā avārijā bojāgājušo tuviniekiem sniegs psihologa palīdzību, aģentūra LETA noskaidroja Taurupes pagasta pārvaldē.

Pārvaldes vadītājs Jānis Stafeckis informēja, ka četri šorīt avārijā bojāgājušie ir no Taurupes. 

Stafeckis kopā ar sociālo darbinieci apmeklēja bojāgājušo tuviniekus. Rīt pie tuviniekiem tiks nogādāts psihologs. Tuviniekiem sniegta arī medicīniskā palīdzība. Par notikušo informēta novada vadība. Rīt tikšot lemts par materiālo palīdzību bēru organizēšanai. 

Policija noskaidrojusi, ka automašīnas “Audi 100” vadītājs, iebraucot līkumā, netika galā ar automašīnas vadību un, nobraucot no ceļa, ietriecās kokā. Kopā automašīnā bija seši cilvēki – pieci vīrieši un viena sieviete.

Pie stūres bija 1990.gadā dzimis Taurupes iedzīvotājs, kurš nesen bija atgriezies no ārvalstīm, savukārt viņa blakussēdētāja bija 1995.gadā dzimusi Nītaures pagasta iedzīvotāja.

Automašīnā atradās vēl trīs taurupieši – 1986.gadā dzimis jaunietis, 1974.gadā dzimis vīrietis un šī vīrieša 1996.gadā dzimušais dēls. Sestais bojā gājušais ir 1995.gadā dzimis Zaubes iedzīvotājs.

Turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu precīzus notikušā cēloņus, taču, aplūkojot notikuma vietu, policija diezgan droši var apgalvot, ka automašīnas vadītājs negadījuma brīdī brauca ar ātrumu, kas pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, kas šajā ceļa posmā ir 90 kilometri stundā.

Policija sākusi kriminālprocesu. Tāpat policija noskaidros, vai automašīnā sēdošie bija alkohola reibumā, taču policijā nenoliedz, ka spēkratā atrastas alkoholisko dzērienu pudeles.

Šī pēdējos gados nav vienīgā traģiskā avārija, kurā gājuši bojā daudzi jaunieši.

2012.gadā, Jaungada naktī, Krāslavas novadā autoavārijā gāja bojā septiņi jaunieši. Automašīna “Mazda 626”, kurā brauca septiņi cilvēki, līkumā noskrēja no ceļa un iegāzās upē. Pieci no jauniešiem bija vieglā alkohola reibumā.

Avarējušajai automašīnai bijušas vasaras riepas sliktā stāvoklī. Tāpat tai nav bijusi izieta arī tehniskā apskate.

Nevienam no traģiskajā avārijā Krāslavas novadā bojāgājušajiem jauniešiem nav bijis autovadītāja apliecības.

(papildināta no 7.rindkopas)

Komentāri (31)

Janka, Janic 11.03.2014. 16.01

muusi jaunekļi nenokaa nemaacaas ,pirms gadiem pieciem taapat Baartaa jauneklis atbraucis no aarzemeem atvaļinaajumaa , paņeema maates mersedesu un naktii piedzeeruši braukaaja no vien pagasta uz otru , kameer iebrauca , mežaa un draugam mersis uzgaazaas virsuu, cik sen piedzeeruši jaunekļi iegaazaas upee un nosliika , taapat Liepaajaa pilseetaa uz ielas liela aatrumaa ietricaas maajas sienaa , divi dziivi sadega triis palika kropļi , tagad atkal 6 iebrauca pa taisno dievam pa logiem iekšaa, jaajautaa kaapec ? un nezkaapeec mees kautriigii peec nedeeļas atļaujamies publiceet ka nav bijuši skaidraa , mekleejam vainiigos visur , tikai ne šajaa netikumaa , atliek tikai kaarteejo reizi izteikt liidzjutiibu vecaakiem .

+10
-1
Atbildēt

0

ivetao2007 11.03.2014. 19.40

Redzēju kā Ņujorkā 3 policistu patruļa uz līdzenas vietas konfiscēja dzērāja automobīli. Tād likumu pieņēma toreizējais NY pilsētas galva Blūmbergs. Arī pie mums dzērājie jākonfiscē braucmie, neatkarīgi no tā kam tie pieder. Tūdaļ jāpardod izsole un naudu valsts kasē. Alkoholiķis pie stūres – noziedznieks. Tāpat kaā tie,kur sēžas braaucamjā, redzot pie stures dzērāju.

+7
-1
Atbildēt

0

archoftriumph 11.03.2014. 12.20

visus negadiijumus nav iespejams noverst, bet, ja CP ruupeetos nevis par protokoliem un soda naudaam, bet gan par satiskmes drosiibu, tad negadiijumu skaitu varetu samazinaat 2x.

+9
-6
Atbildēt

7

    ilzezeebolde > archoftriumph 11.03.2014. 13.55

    Ja ir tik slikta redze, lai tur neredzētu zīmes, vajag izvēlēties sabiedrisko transportu.

    Ja zīmes redz, bet nesaprot – tas pats.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > archoftriumph 11.03.2014. 16.11

    piekriitu. tas ariii ir iemesls kaapeec pie mums, atskjiriibaa no lietuviesiem, transporta nodokli iekasee atseviskji, un arii par tiem gadiem kad netiek izieta apskate, nevis pievieno pie degvielas.

    mums arii tehnisko apskasu uzliimes ir 10x lielaakas kaa kaiminjiem un taas pasas 3x paarmaksaatas, lai otkats lielaaks sanaak.

    nezinu kam jaanotiek lai to odzu midzeni izkuupinaatu!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Marika > archoftriumph 11.03.2014. 15.55

    Edmunds Zālīte

    Smejies? Milicijas uzdevums caur savējā, Lukstiņa kabatas “bezpeļņas” organizāciju, CSDD, noslaukt autovadītājus sausus. Atceries kādreiz Šlesera, Zivtiņa un Lukstiņa regulārās tikšanās, kur tika kaldināti lieli plāni? Vienotības Mūrnieces – SC Teilāra radaru afēra arī bija ko vērta. Labi, ka bija tāds Džeriņš, kura vērtīgie padomi autovadītājiem lika neliešiem saritināt savas izritinātās lūpas atpakaļ bet Zivtiņam zaudēt sili.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > archoftriumph 11.03.2014. 13.15

    celju policijai ir jaaizkjer trakotaaji uz celjiem, jaastaav biistamajaas vietaas, ja nav iespeejams taas savaadaak padariit pienjemamas, jaapmaaca vadiitaajus labaak un drosaak braukt (taa to dara Anglijaa), nevis jaastaav pie nepamatoti izliktaam ziimeem vai jaariiko reidi apturot tukstosiem vadiitaaju un radot sastreegumus.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    silvija > archoftriumph 11.03.2014. 12.50

    Un kādā veidā šajā gadījumā, par kuru mēs neko nezinām, CP būtu vajadzējis “rūpēties par satiksmes drošību”? Uz katra lauku ceļa ik pēc 20 metriem nostādīt policijas ekipāžu vai kā?

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    janis17 > archoftriumph 11.03.2014. 13.27

    Kad pēdējo reizi CSDD un policija bija skolās pie vecāko klašu skolēniem, lai runātu par drošu satiksmi, braukšanu utt. Tas nav viegli tādu darbu veikt, tajā laikā noteikti var no krūmiem pie Dārziņiem noķert kādu pārīti šoferu, kas 50 vietā nesās uz 60, jo tur zīmēs tāds bardaks, ka viņi paši nezina kur 70, kur nē!

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    CP darba rezultāts te ir atkarīgs arī no pašu attieksmes pret sasniedzamo mērķi. Pilnīgi pietiktu, ja CP hroniski nesēdētu krūmos 50m pirms apdzīvotās vietas beigu zīmes, bet vakaros neuzkrītoši apbraukātu vietas, par kurām zināms, ka tur pārvietojas braucēji bez tiesībām un ne visai skaidrā, taču ar noslieci uz driftu un jebkura līkuma “izņemšanu” ar 120+. Katrā pagastā tādas vietas ir un vietējie par to parasti zina. Un vēl alkohola un TA/apdrošināšanas kontroles zibakcijas uz visiem ceļiem, ne tikai Juglā, kur tas loģiski noved pie megakorķa. Pēc dažām tādām akcijām un spaiņu uz riteņiem bez tehniskās apskates un apdrošināšanas konfiscēšanas šādu avāriju procents pilnīgi droši ietu mazumā. Ja CPistu patruļām pietrūkst degvielas patrulēšanai, tas jau jārisina mūsu valdībai.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu