Laikraksts: Krievijas pilsonību varēs iegādāties par desmit miljoniem rubļu • IR.lv

Laikraksts: Krievijas pilsonību varēs iegādāties par desmit miljoniem rubļu

12
Sieviete tur rokā Krievijas pasi. Foto: ITAR-TASS/LETA

Likuma labojumi jau ir izskatīti valdībā un drīzumā tiks iesniegti parlamentā

Krievijas Federālais Migrācijas dienests un Ekonomikas ministrija izstrādājuši likumprojektu, kurā piedāvāts piešķirt Krievijas pilsonību ārzemniekiem, kas tautsaimniecībā ieguldījuši desmit miljonus rubļu (210 526 eiro), kā arī ārvalstu studentiem, kas ir beiguši Krievijas koledžas un universitātes un nostrādājuši valstī ne mazāk kā trīs gadus.

Pirmajā gadījumā uz Krievijas pilsonību varēs pretendēt vien daži individuāli uzņēmēji, bet otrajā – miljoniem cilvēku, norāda eksperti, ziņo LETA/Newsru.

Likuma “Par Krievijas Federācijas pilsonību” 14.panta labojumi, kas attiecas uz vienkāršotu pilsonības piešķiršanas kārtību, jau ir izskatīti valdībā un drīzumā tiks iesniegti parlamentā, vēsta laikraksts “Kommersant”.

Patlaban uz Krievijas pilsonību pamatā var pretendēt vai nu ārzemnieki, kas ir precējušies ar Krievijas pilsoņiem, vai arī cilvēki, kas ir dzimuši bijušās PSRS teritorijā un ir personas bez pilsonības.

Līdzās tiem, kas Krievijas ekonomikā būs ieguldījuši desmit miljonus rubļu, uz pilsonību varēs pretendēt arī investori, kuru daļa Krievijas juridiskās personas statūtkapitālā būs ne mazāka par 10%, bet pats statūtkapitāls būs ne mazāks par 100 miljoniem rubļu.

Shēmas “pilsonība, iegādājoties nekustamo īpašumu,” projektā nav, tomēr tas ļauj to viegli noorganizēt. Projektā arī nav ierobežojumu, lai “noturētu” īpašumus vai aktīvus, kas ļauj pretendēt uz Krievijas pasi.

Uzņēmēju ģimenes locekļiem projektā nav paredzētas nekādas priekšrocības par atvieglotu pilsonības iegūšanu, norāda “Kommersant”.

 

Komentāri (12)

dace_ampermane 12.02.2014. 12.27

Es jau sen krāju naudu tai krievijas pilsonībai, vēl atliek pārdot manu Zaporožcu un Vitjaz ledusskapi un tad jau būšu sagrabinājis.

+7
0
Atbildēt

0

Zane Pavāre 12.02.2014. 12.51

Lēti nav. Ja taisnība runām, ka dažs saņemot 20 centus par vienu interneta komentāru, tad kopā būs nepieciešams apmēram miljons komentāru, lai piepildītu savu sapni.

+3
0
Atbildēt

2

    dace_roze_lmt_lv > Zane Pavāre 12.02.2014. 13.12

    Pilsonību piešķir arī par īpašiem nopelniem.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Antra > Zane Pavāre 12.02.2014. 20.02

    super_e-y-e

    Kam pilsonība, kam nosprāgt aizmirstībā konclāģerī Valaam salā, vai neapraktam gulēt līdz šai dienai mežā, grāvī vai uz lauka.

    Страшная история Валаама …

    Куда исчезли с улиц крупных городов ветераны-инвалиды советско-германской войны в 1949 году??

    http://irwi99.livejournal.com/831709.html

    0
    0
    Atbildēt

    0

Antra 12.02.2014. 12.13

Būs nopietna konkurence Vienotības sponsoriem, UA tirgotājiem, ķīnieši vairs tā nerausies uz Latviju.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu