Ziemeļkorejas līderis sola kodolkaru un skaidro tēvoča nāvessodu • IR.lv

Ziemeļkorejas līderis sola kodolkaru un skaidro tēvoča nāvessodu

17
Kims Čenuns slēpošanas kalnu nogāzē vecgada dienā. Foto: EPA/LETA

Partija esot atbrīvojusies no „šķeltnieku mēsliem”

Gadumijas uzrunu Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns izmantoja, lai pamatotu sava ietekmīgā tēvoča sodīšanu ar nāvi, norādot, ka pēc atbrīvošanās no “šķeltnieku mēsliem” partija ir kļuvusi stiprāka, vēsta laikraksts “The Guardian”.

Kims Čenuns runāja arī par to, ka kara gadījumā Korejas pussalā draud “masveida kodolkatastrofa”, kurā netikšot saudzētas arī ASV.

Kims decembrī par noziegumiem pret valdošo Strādnieku partiju un tautu ar nāvi sodīto tēvoci Džanu Sontheku televīzijā pārraidītajā runā nenosauca vārdā.

“Mūsu partija veica stingrus pasākumus, lai atbrīvotos no šķeltnieku mēsliem, kas bija izplatījušies partijā. Atbrīvojoties no pret revolūciju un pret partiju noskaņotās frakcijas, mūsu vienotība ir kļuvusi simtkārt stiprāka, un partijas, un revolucionārais kurss kļuvis daudz stabilāks,” uzrunā, kas izskatās iepriekš ierakstīta, pauda Kims.

Savā videouzrunā Kims paziņoja arī par draudošo kodolkatastrofu un pasaules karu. Ziemeļkorejas līderis uzsvēra, ka ASV „arī neatrodas drošībā”. Viņš tomēr cerot uz attiecību uzlabošanos ar Dienvidkoreju.

Jau ziņots, ka 12.decembrī decembrī tika izpildīts nāvessods izpildīts Kima Čenuna ietekmīgajam tēvocim Džanam Sonthekam. Pirms tam valstī ietekmīgais vīrs publiski atbrīvots no visiem amatiem un arestēts. Tika uzskatīts, ka viņš ir jaunā līdera politiskais audzinātājs. Tomēr Kims uzskatīja, ka tēvocim ir pārāk liela vara un ietekme, viņu vainoja korupcijā un netikumiskā dzīvesveidā – viņš tautas naudu tērējot sievietēm un narkotikām.

Džana sodīšanas ātrums un brutalitāte pārsteidza daudzus novērotājus. Lai gan Ziemeļkorejā politiskās vajāšanas ir ierasta parādība, parasti tās nav tik publiskas. Notikušais vieš bažas par iekšējo stabilitāti ar kodolieročiem bruņotajā valstī.

Decembra beigās kļuva zināms arī, ka kopā ar Džanu Sontheku nāvessods tika izpildīts vēl septiņiem cilvēkiem – diviem Darba partijas biedriem, diviem valdības locekļiem, diviem armijas pārstāvjiem un korporāciju vadītājam. Viņi visi bijuši Džanam tuvi cilvēki, kas pildījuši viņa rīkojumus.

 

_

Komentāri (17)

Vineta 01.01.2014. 17.06

valdemir

Vai uzskati, ka 90% lepno vienvalodīgo(lasi: krievu) nav normāli?

+2
0
Atbildēt

1

laurina992 01.01.2014. 16.30

ločmelim.Mēs vairs nemākam krieviski.Būs jāiztiek ar citām valodām,vai arī automātisko tulkošanu.

+7
-5
Atbildēt

4

    Inese > laurina992 01.01.2014. 22.23

    Apsīša k-gs, kā latviešu nacianālistam jums jau nu gan vajadzētu zināt, ka latviešu valodā nav tādā vārda “mēdiji”. Vispirms iemācieties valsts valodu, Apsīša k-gs! Un tikai tad spriedelējiet par citu latviešu svešvalodu zināšanām!

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    kristrun > laurina992 01.01.2014. 16.38

    Tas neko labu par Jūsu prāta spējām neliecina, normāls cilvēks ar kaut ko tādu nelepotos.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Ieva Leinerte > laurina992 02.01.2014. 04.06

    Vispirms iemācieties valsts valodu, Apsīša k-gs! Un tikai tad spriedelējiet par citu latviešu svešvalodu zināšanām!

    -========================

    Tiešām Ločmeli? Tas ir labākais ar ko tu varēji paspīdēt?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > laurina992 01.01.2014. 20.56

    >>> Valdemir: Tas neko labu par Jūsu prāta spējām neliecina, normāls cilvēks ar kaut ko tādu nelepotos.

    ======

    Krievu valodai nav nekādas vainas – tajā var parunāties ar pensionētām tantēm, var palasīt daiļliteratūru. Palīdz labāk saprast arī to, kas notiek Krievijā vai, teiksim, Baltkrievijā. Savukārt tie, kuri mēģina izmantot krievu portālus starptautiskās situācijas izvērtēšanai, var viegli “iesēsties peļķē”. IR blogu sadaļā tika publicēts materiāls – https://www.ir.lv/blogi/politika/eiropas-padomes-prezidents-tadiem-jedzieniem-ka-tauta-un-dzimtene-ir-laiks-doties-uz-vestures-meslaini . Izrādās, ka ne par kādu “mēslaini” Rompejs vispār nebija runājis; un šie vārdi ir paņemti no kādas Vācijas krievu emigrantu avīzītes ievadraksta un tad pārpublicēti vēl dažos krievvalodīgos portālos un tulkoti latviski – kamēr sanācis, ka to visu teicis nevis emigrantu avīzītes redaktors kā subjektīvas pārdomas par Rompeja runu, bet gan H.Rompejs pats.

    Par notiekošo Ziemeļkorejā vēsta visas pasaules mēdiji – NYTimes, Spiegel, Aljazeera, lielie Ķīnas izdevumi (CCTV starptautiskais kanāls) un daudzi citi. Ja tos saliek kopā, tad skaidrību var dabūt. Var, protams, mēģināt kasīt kreiso ausi ar labo kāju; par H.Rompeja runu vai notikumiem Ziemeļkorejā spriest pēc šaubīgiem krievvalodīgiem portāliem. Bet tad nav brīnums, ka tāds puskoka lēcējs latvietis, kurš nevienu citu svešvalodu nav iemācījies, neviļus kļūst par Krievijas propagandas ruporu :))

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

Inese 01.01.2014. 12.04

Visa informācija krievu valodā par Ziemeļkoreju rodama šajā brīnišķajā interneta vietnē: http://juche-songun.ru

+5
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu