Pabeigti glābšanas un meklēšanas darbi sabrukušā veikala teritorijā • IR.lv

Pabeigti glābšanas un meklēšanas darbi sabrukušā veikala teritorijā

22
Glābējs Zolitūdes lielveikala drupās. Foto: Evija Trifanova, LETA

Jauni bojāgājušie vairs nav atrasti

Pirmdien plkst.15.40 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pabeidza glābšanas un meklēšanas darbus sabrukušā “Maxima” veikala teritorijā, informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele.

Ugunsdzēsēji glābēji ir pārmeklējuši visu sabrukušā veikala teritoriju un jaunus bojāgājušos vairs nav atraduši.

Pirmdienas rītā bija atlicis pārmeklēt vēl divas vietas, kas tika paveikts. Pēc tam kad ugunsdzēsēji glābēji bija pārmeklējuši visas sabrukušās konstrukcijas, notikuma vietu vēlreiz pārstaigāja kinologi ar suņiem. Glābēji savāc aprīkojumu, bet pēc tam dosies prom no notikuma vietas.

Sabrukušā veikala bīstamajā zonā strādāja glābēji no vairākiem reģioniem, arī dienesta vadība, reģionālo struktūrvienību un daļu komandieri. Kopējais VUGD amatpersonu un darbinieku skaits, kas piedalījās glābšanas un meklēšanas darbos, sniedza tehnisko nodrošinājumu, koordinēja darbu veikšanu un veica citus darbus, bija 557 cilvēki.

Zolitūdes veikala “Maxima” drupās atrastas 54 cilvēku mirstīgās atliekas. Pēdējais mirušais no gruvešiem tika iznests sestdien ap plkst.18.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Lai pieminētu šīs traģēdijas upurus, šodien plkst.10 visā Latvijā bija klusuma brīdis.

 

Komentāri (22)

lindukjis 25.11.2013. 19.52

MAXIMA – PAR VISIEM PADOMĀTS!

+1
0
Atbildēt

0

piziks 25.11.2013. 23.35

Tagad Homburg-u un Torpeju vajadzētu test, lau nojaut blakus ēku, 12-stāveni, kas varētu arī gāzties, — tai namā dzīvokļi ar skatu uz Homburga/Torpeja kapiem jau pārdoti, un, lai tos labticīgos pircējus aizsargātu, vajadzētu piespiest atdot viņiem naudu: pamatojums vienkāršs — Homburg un Torpeja bizness ir netīrs/dirty bizzz!

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu