Poga izvēlas - diriģēs LNSO • IR.lv

Poga izvēlas – diriģēs LNSO

23
Diriģents Andris Poga. Foto: Lita Krone, LETA

Sadarbības līgums ar Pogu noslēgts uz trim gadiem

No 1.novembra Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents būs Andris Poga, aģentūru LETA informēja LNSO sabiedrisko attiecību vadītāja Sondra Lāce.

Poga šim amatam izvēlēts LNSO mūziķu balsojumā, kur viņa kandidatūru atbalstījuši 76% orķestra mūziķu.

Sadarbības līgums ar Pogu noslēgts uz trim gadiem. Sava orķestra vadībā Pogu vēlējās redzēt arī Latvijas Nacionālā opera.

“Esmu pagodināts, ka LNSO man deva šo iespēju, un es apzinos, ka tā ir ļoti liela atbildība. Šobrīd ir ļoti daudz plānu un ideju, kuras vēlos sadarbībā ar LNSO mūziķiem un vadību realizēt, tādēļ es ceru, ka šis līguma parakstīšanas brīdis ir veiksmīgas sadarbības sākums,” sacīja Poga.

Pirmie koncerti, kad jaunais LNSO galvenais diriģents stāsies orķestra priekšā, gaidāmi gada izskaņā – 28.decembrī, 29.decembrī un 30.decembrī.

Gada sākumā toreizējais LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons Kultūras ministrijā iesniedza atlūgumu, pamatojot to ar atbalsta trūkuma. Pēc tam LNSO ilgstoši darbojās bez mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta.

Kā liecina LNSO mājaslapā publicētā informācija, 1980.gadā dzimušais Poga ir absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. No 2007. līdz 2010.gadam Poga bija profesionālā pūtēju orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. 2010.gadā diriģents kļuva par Francijā notiekošā otrā starptautiskā Jevgeņija Svetlanova diriģentu konkursa uzvarētāju. No 2011.gada septembra Poga ir Parīzes orķestra galvenā diriģenta Pāvo Jervi asistents un orķestra izglītojošo programmu pastāvīgais diriģents, savukārt no 2012.gada septembra Poga kļuva par Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģentu.

 

Komentāri (23)

Sanšains 30.10.2013. 14.52

Lieliski! Droši vien labākais, kas šajā gadu tūkstotī atgadījies ar LNSO.:)

+2
-1
Atbildēt

0

Ieva 30.10.2013. 19.13

Naivais! Grunde noēdīs!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu