Idejas Latvijai. Baiba Rubesa • IR.lv

Idejas Latvijai. Baiba Rubesa

31
NULL

„Hospitium Latviensis” būtu mājoklis, kur slimnieks ar cieņu, labestību un atbilstošu aprūpi var vadīt pēdējās dzīves dienas un kur atbalstu saņem arī viņa tuvinieki.

Latvijā cilvēki par to nerunā. Ļaudis, kas pēkšņi nokļuvuši šādās situācijās, negrib prasīt palīdzību. Ko nozīmē žēlastība? Kā mainīt sabiedrības domas par to? Tā ir Baibas Rubesas ideja Latvijai.

#idejasLatvijai ir „Swedbank” rosināts sabiedrisks projekts. Tā mērķis ir pulcēt cilvēkus ar jaunām idejām Latvijas izaugsmei un sekmēt, lai šīs idejas nonāk sabiedrības, mediju un lēmumu pieņēmēju darba kārtībā.

 

Komentāri (31)

Melnais 23.10.2013. 18.37

Es saprotu, ka Rubesas kundzei šis ir bijis smags pārdzīvojumu laiks.. bet viņa laikam neko nezin par šo jomu Latvijā un to, cik nereāla ir viņas ideja. Latvijā cilvēkiem “nav kur likt” vārda tiešākajā nozīmē cilvēkus, kas mirst no vēža, jo paliatīvās parūpes nodaļa Onkoloģijas centrā ir aizsista mēnešiem uz priekšu. Onkologi ir pārstrādājušies un izsīkuši no darba, kurā redz faktiski 50% mirstošus cilvēkus un nepārtrauktas smagas ciešanas. Latvijā tā ir fiziska nepietiekamība, nemaz nerunājto par tādu lietu kā ilgstoša psiholoģiskā palīdzība radiniekiem.
Tie, kas ir iesasitīti šajā jomā Latvijā varētu pat padusmoties uz Rubesu, jo viņa Latvijas ideju formam varēja palīdzēt ar kādu tiešām radošu ideju, no jomas, kuru viņa pārzina.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu