Diriģentam Marisam Jansonam pasniegts Vācijas Nopelnu krusts • IR.lv

Diriģentam Marisam Jansonam pasniegts Vācijas Nopelnu krusts

39
Diriģents Mariss Jansons šogad pavasarī pieņemšanā pie Nīderlandes karalienes Beatrikses. Foto: AFP/LETA

Apbalvojums diriģentam pasniegts par nopelniem Bavārijas radio simfoniskā orķestra un kora galvenā diriģenta amatā

Par godu Vācijas Vienotības dienai piektdien Vācijas prezidents Joahims Gauks svinīgā ceremonijā pasniedzis Vācijas Nopelnu krustu arī diriģentam Marisam Jansonam, ziņu aģentūru LETA informēja Latvijas vēstniecība Vācijā.

Lielais Nopelnu krusts ar zvaigzni Jansonam tiek piešķirts par nopelniem Bavārijas radio simfoniskā orķestra un kora galvenā diriģenta amatā. Īpaši augstu tiekot novērtēts diriģenta ieguldījums jauno mūziķu izglītošanā un darbs Bavārijas radio simfoniskā orķestra akadēmijā.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās arī Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma. Savā apsveikuma vēstulē diriģentam diplomāte norāda, ka apbalvojuma pasniegšana par godu Vācijas Vienības dienai ir “apliecinājums universālajam un vienojošajam mūzikas valodas spēkam – vērtībai, par kuras nešanu pasaulē esam drīkstējuši Jūs sveikt jau vairakkārt”.

 

Komentāri (39)

Andris 05.10.2013. 14.18

Apsveicam un lepojamies! Lai izcilajam diriģentam veicas arī turpmāk!

> Linux Mint 15
Ja kādam, pat apsveicot, ir tendence sīkumoties, atgādināšu, ka šajā gadījumā ir tā pati aina, kas ar Latvijas pirmo ārlietu ministru Zigfrīdu Annu Meierovicu: tēvs – jūds, māte – latviete (Marisa Jansona gadījumā – otrādi). Latviešiem pieņemts tautību pārmantot pa tēva līniju, jūdiem – pa mātes. Taču ne tas ir būtiskākais: abi viņi ir MŪSĒJIE. Un ar abiem Latvija lepojas.

+13
-1
Atbildēt

4

Vineta 05.10.2013. 20.03

Linux Mint 15
Tad zini, Hitlers bija ļoti slikts cilvēks.

Bija labs diezgan, lai aplauztu absolūtā briesmoņa, Staļina un viņa sekotāju, sātana apsēstu tumsonīgu un asinskāru izdzimteņu mēģinājumu visu Eiropu noslīcināt asinīs vēl 1941. gada vasarā. Es pat teiktu, izcils. Rentabilitāte, iznīcinot cilvēces ienaidnieku, kā teiktu krievs “нету аналога в мире”. Neskatoties uz to, ka bija jākaro arī pret varenām ASV un Britu impēriju, kritušo 9 pret ienaidnieka 40 miljoniem.
Nekas tāds nav bijis piedzīvots ne agrāk, ne arī pēc tam. Varbūt vienīgi 300 spartiešu ko līdzīgu paveica.

Мы на горе всем буржуям
Мировой пожар раздуем!
Мировой пожар в крови —
Господи, благослови!

“Požars” iznāca baigais, tomēr pateicoties Hitlera ģēnijam, netika jums ne Parīze, ne Londona, ne Madride, tās palika “bužujiem” un paši knapi paglābāties no taisnīgas un bargas atmaksas.
Толи еще будет

+5
-2
Atbildēt

2

    janazakovica > Vineta 05.10.2013. 21.13

    jaa Hitlers bija genijs tam japiekrit un izcilakais 20 gadsimta politikis..

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    janazakovica > Vineta 06.10.2013. 01.14

    skaitli 6 miljonus izdomaja pasi zidi krita un gaja bojaa vel 50-70 milj.citu tautibu cilveki..kapec jaizcel ipasi zidi jatic vinu piepustajiem skaitliem..un jatic europai uzspiestai jaunai religijai ..holokostam..cik launuma no krievijas iebraukusie zidi nodarijusi Latvijai..lavents kargins krasovickis..lipmani un t.t.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

Vineta 07.10.2013. 10.30

nulle
Pēc 30-40 miljoniem pašu pilsoņu slepkavībām, pēc “golodomora”, pēc genocīda pret latviešiem 37-38. gados, pēc drausmīgā poļu slaktiņa Katiņā, pēc “Baigā gada” vienīgā tā brīža alternatīva Staļinam un viņa jebkādas cilvēcības pazīmes zaudējušiem aziātiem-cilvēkēdājiem, bija Hitlers.
Vari kā papagailis atkārtot savas sugas brāļu, krievu fašistu mērgļu un Žīdentāla centra “biznesmeņu” murgus par 6 miljoniem(tik daudz nebija visā Eiropā) holokaustā nogalināto žīdu, tad pavisam droši, ka starp Staļina nogalinātiem 30-40 miljoniem iedzīvotāju, varēja būt 6 un vairāk miljoni žīdu, kā vienas no lielākām Krievijas pamattautām. Zinot absolūtā krieva Staļina vērienu un zvēriskumu, “ārstu lieta” būtu pielikusi punktu žīdiem visā PSRS, ja Berija nebūtu to mūdzi ar nokaltušo roklu un saaugušiem kāju pirkstiem, nožmiedzis.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu