Nacionālais teātris jauno sezonu atklāj ar trīs pirmizrādēm • IR.lv

Nacionālais teātris jauno sezonu atklāj ar trīs pirmizrādēm

19
Ivars Puga izrādē "Satisfakcija". Publicitātes foto. Foto - Dagmāra Legante

Šovakar pirmizrādes Ināras Sluckas, Regnāra Vaivara un Dāvja Auškāpa režijas darbiem

Šodien, 12.septembrī sākot 95.sezonu, Latvijas Nacionālais teātris skatītājiem piedāvās uzreiz trīs jauniestudējumu pirmizrādes, raksta aģentūra LETA. 

Lielajā zālē pirmizrāde “…bagātā kundze…” Ināras Sluckas režijā, Jaunajā zālē – Regnāra Vaivara iestudētais mūzikls “Titāniks”, bet Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos izrāde “Satisfakcija”, kuru iestudē režisors Dāvis Auškāps. 

Izrādē “…bagātā kundze…” Slucka turpinās iepriekšējos darbos sākto filmas un teātra robežu nojaukšanu. Šajā izrādē būs izmantota gan visiem zināmā kinofilma “Pie bagātās kundzes”, gan arī Andreja Upīša stāsti. Kinofilmā aktrise Līga Liepiņa atveidoja Emmas lomu, bet izrādē viņa iejutīsies vecās Kārklenes lomā. Izrādē lomās piedalīsies arī Inga Misāne, Zane Jančevska, Normunds Laizāns un Juris Lisners. 

“Ar izrādi “Titāniks” teātrī atgriezīsies režisors Regnārs Vaivars. Šajā neordinārajās izrādē skanēs populāra latviešu estrādes mūzika, bet lomās piedalīsies Ieva Aniņa, Marija Bērziņa, Madara Botmane, Gundars Grasbergs un citi. Izrāde, kuras varoņu vārdi sasaucas ar latviešu literatūrā labi zināmiem personāžiem, vēstīs par rūpnīcas strādnieku Edgaru, kuram Latvijā ir mīļotā meitene Kristīne. Viņš nonāk Sauthemptonā, no kuras savā vienīgajā braucienā dosies slavenais kuģis “Titāniks”, un satiek tur guvernanti-diversanti Aiju. 

Dāvis Auškāps teātrī iestudē Jevgēņija Griškoveca lugu “Satisfakcija”, kurā spēlēs Ivars Puga, Ivars Kļavinskis, Līga Zeļģe, Mārtiņš Egliens un citi. Izrādē divu vīriešu, šķietamu draugu, mūsdienīgais duelis par to, kurš spēs izdzert vairāk alkohola, pārvērtīsies par ikvienam cilvēkam nozīmīgu eksistenciālu problēmu diskusiju, no kuras uzvarētājs vienalga dosies prom kā zaudētājs. “Lai ko mēs dzīvē darītu, mēs esam un paliekam tikai un vienīgi cilvēki. Kailas, ievainojamas, jūtīgas būtnes, kas ilgojas pēc draudzības, uzticības, laimes un mīlestības. Bet vai kādu no tām var nopirkt?” jautā izrādes režisors. 

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu