Pārtrūkusi elektroapgāde daļā Rīgas; TEC-1 ievainots cilvēks • IR.lv

Pārtrūkusi elektroapgāde daļā Rīgas; TEC-1 ievainots cilvēks

31
Foto: Jānis Saliņš, F64

”Latvenergo” ziņo par bojājumu augstsprieguma apakšstacijā; apgāde atjaunota pāris stundās

Šodien īsi pēc pulksten 10 pārtrūkusi elektrības piegāde daļā Rīgas – Teikā, Čiekurkalnā, Mežaparkā, Juglā, kā arī Siguldā, Krimuldā un Allažos. Energokompānijas ”Latvenergo” pārstāvis Andris Siksnis informēja, ka noticis bojājums  1. termoelektrocentrāles (TEC-1) apakšstacijā. LETA vēsta, ka elektrības piegādes traucējumi saistīti ar negadījumu, kurā smagi cietis “Latvenergo” meitasuzņēmuma “Latvijas elektriskie tīkli” darbinieks.

Kā skaidroja Siksnis, negadījums noticis 110 kilovoltu augstsprieguma apakšstacijā TEC-1 teritorijā. Notiek pārbaude, vai negadījums noticis konkrētā darbinieka darbību dēļ, vai arī viņš ir bijis negadījuma upuris. Siksnis noliedza publiski izskanējušo informāciju, ka TEC-1 noticis sprādziens, jo elektrības izlādi, kas rada troksni, nevarot definēt kā sprādzienu.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola, šorīt ap plkst.10 saņemts izsaukums uz Čiekurkalnu, kur 40 gadus vecs vīrietis darba laikā guvis elektrotraumu. Vīrietim konstatēti nopietni ķermeņa apdegumi, viņš smagā, bet stabilā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Policija par notikušo ierosinājusi kriminālprocesu.

Siksnis LR1 iepriekš skaidroja, ka bojājums augstsprieduma apakšstacijā bijis nopietns, tāpēc traucējumi radušies plašākā teritorijā. Elektroapgādes atjaunošana prasījusi nopietnas pārbaudes. Augstsprieguma apakšstacijas ir nopietni elektroenerģijas pārvades mezgli – visā valstī elektroapgādes nodrošināšanai tiek izmantots ap 100 šādu staciju, tāpēc negadījums tikšot rūpīgi analizēts un izpētīts.

Par pilnīgu bojājumu novēršanu ”Latvenergo” savā Twitter kontā ziņoja pirms pusdivpadsmitiem dienā. Visā teritorijā elektroapgādi atjaunoja pakāpeniski, pēc kārtas iedarbinot gan elektrosatiksmi, gan luksoforus. Vietām satiksmi ilgāku laiku regulēja policisti.

Traucējumu dēļ Teikas apkaimē stundu bija apstājusies tramvaju kustība, nekursēja daļa trolejbusu, vēsta aģentūra LETA. Brīvības ielā no Teikas līdz tirdzniecības centra “Alfa” apkaimei bija traucēta luksoforu un sabiedriskā transporta darbība, ziņoja Rīgas domes Satiksmes vadības centrs. Šajā posmā pilnībā apstājusies tramvaju kustība, nekursēja daļa trolejbusu. Pasažierus apkalpoja autobusi un trolejbusi, kas aprīkoti ar dīzeļdzinējiem.

Elektrības pārrāvuma dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta zvanu centrs, kur pieņem iedzīvotāju ziņojumus par dažādiem negadījumiem, kādu laiku sakarus nodrošinājis ar rezerves līniju. Pēc 12 atjaunota ierastā kārtība, informē LETA.

Komentāri (31)

piziks 07.08.2013. 16.06

Linux, ziņas IR jāliek.

Ja Latvijas Radio — šoreiz noteikti — diletants Aidis Tomsons bezatbildīgi, neko nenoskaidrojot, twitterī iečivina par sprādzienu TEC-1,

tad Latvenergo profesionālis, iepriekš ilggadējs LR ziņu dienesta profesionālis arī, Andris Siksnis atbild:

aidis @tomsons

NRA ziņo, ka TEC-1 noticis sprādziens. Viens darbinieks smagi ievainots. Tāpēc pazudusi arī elektrība.

Andris Siksnis @AndrisSiksnis

@tomsons 110 kV izlādes efekts vienmēr ir TROKSNIS. Par sprādzieniem gan ziņu vismaz TEC-1 nav.
12:48 PM – 7 Aug 2013

Vai tik pieredzējušam — tādam Aidim vajadzētu būt — ziņu cilvēkam kā Tomsonam vajadzētu tvītot nepārbaudītu nra ziņu, ja Tomsons varētu būt dzirdējis par nra utml ziņu ražotāju apšaubāmajām kompetences kvalitātēm?

Vai Aidim Tomsonam pirms tvīta nebija iespējas atrast uzticamāku ziņu avotu? Pārbaudīt nra. signālu? Stāsta, ka žurnālisti, ja profesionāli, tā darot. :)

+3
-1
Atbildēt

0

inta_s 07.08.2013. 12.09

Inese 07.08.2013. 12.59

Un nafig tāda ziņa še jāliek?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu