Lidostas “Rīga” valdē ieceļ piekto – pretrunīgi vērtēto Raimondu Rožkalnu • IR.lv

Lidostas “Rīga” valdē ieceļ piekto – pretrunīgi vērtēto Raimondu Rožkalnu

12
Raimonds Rožkalns. Foto: Ieva Čīka, LETA

Būšot noderīga Rožkalna līdzšinējā profesionālā darba pieredze, strādājot valsts pārvaldē dažādos ar drošības jautājumiem saistītos amatos

Trešdien notikusi valsts a/s „Starptautiskā lidosta „Rīga”” ārkārtas akcionāru sapulce, kurā pieņemts lēmums par piektā valdes locekļa iecelšanu. Tas ir medijos iepriekš pretrunīgi vērtētais un dažādos augstos amatos pabijušais Raimonds Rožkalns.

Kā informē Satiksmes ministrijas komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds, ārkārtas akcionāru sapulcē pieņemts lēmums par Rožkalna iecelšanu lidostas valdes sastāvā. Rožkalna līdzšinējā profesionālā darba pieredze, strādājot valsts pārvaldē dažādos ar drošības jautājumiem saistītos amatos, ļaušot stiprināt lidostas „Rīga” vadības kapacitāti un veicināšot vēl aktīvāku iesaistīšanos gaisa kravu pārvadāšanā uz Afganistānu un no tās.

Rožkalns iepriekš bijis Valsts prezidenta Valda Zatlera padomnieks nacionālās drošības jautājumos, arī Satversmes aizsardzības biroja direktora vietnieks. Taču prezidents Andris Bērziņš, lai arī esot solījis Rožkalnam saglabāt amatu, tomēr savu solījumu nav turējis. Rožkalns bijis SAB pārstāvis NATO, bet 90.gados vadījis drošības policiju.

Pirms dažiem gadiem mediji par Rožkalnu atgādināja ne visai glaimojošas ziņas. Savu amatu policijā viņš zaudēja pēc tam, kad 1996.gadā presē parādījās ziņas par Rožkalna saistību ar plāniem izveidot regulējamu bēgļu plūsmu caur Latviju un Skandināvijas valstīm. 

Skaļākā lieta, kas nonāca līdz tiesai, bija par t.s. kurdu bēgļiem, kurā nelikumīgā tranzītā tika apsūdzēts Sergejs Katans. Toreiz Rīgas apgabaltiesai apsūdzētais iesniedza audio un video ierakstus, kurā bija fiksēta toreizējā drošības policijas priekšnieka Raimonda Rožkalna un Krievijas armijas pretizlūkošanas pārvaldes priekšnieka Vitālija Ramzas saruna par iespēju legālas kuģu sabiedrības aizsegā nelikumīgi transportēt imigrantus uz Skandināviju. Pēc mēneša valdība Rožkanu atbrīvoja no darba.

Jau ziņots, ka pērnā gada decembrī lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts Aldis Mūrnieks. Valdē darbojas Andis Damlics, Ilona Līce un Antra Duntava.

 

Komentāri (12)

janazakovica 18.07.2013. 17.46

padomju milicis par darznieku..

+4
-1
Atbildēt

0

elinaliepina 19.07.2013. 08.12

Vai tik aviobiznesā nebija vislielākais “bijušo” čekistu daudzums! Kur vēl tik komfortabli var organizēt nelegālās informācijas un materiālas dabas plūsmas…

+3
0
Atbildēt

0

Inese 18.07.2013. 17.46

Pirms dažiem gadiem mediji par Rožkalnu atgādināja ne visai glaimojošas ziņas. Savu amatu policijā viņš zaudēja pēc tam, kad 1996.gadā presē parādījās ziņas par Rožkalna saistību ar plāniem izveidot regulējamu bēgļu plūsmu caur Latviju un Skandināvijas valstīm.
============================

tad jau īstais kadrs, lai strādātu lidostas valdē ahahahaha

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu