Nākamnedēļ Botāniskajā dārzā tradicionālā "Rīgas puķu balle" • IR.lv

Nākamnedēļ Botāniskajā dārzā tradicionālā “Rīgas puķu balle”

36
NULL

Skaistie un tradicionālie vasaras svētki notiks jau 13 reizi

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā no 4.jūlija līdz 7.jūlijam notiks skaistie un tradicionālie vasaras svētki “Rīgas puķu balle 2013”, raksta aģentūra LETA. Svētku viesus priecēs ziedi un stādi, mūzika un izstādes. Būs iespēja iegādāties stādus un gūt jaunas idejas savam dārzam. 

Šogad ikvienam viesim būs iespēja radoši izpausties radošajās darbnīcās. “Rīgas puķu balle” LU Botāniskajā dārzā notiks jau 13.reizi. Katru dienu būs atvērta kāda no darbnīcām, kur varēs iemēģināt roku papīra izgatavošanas mākslā, keramikas darbnīcā, iemācīties gatavot vainagu vai citus rotājumus no dabas materiāliem, kā arī gleznot pie molberta brīvā dabā. 

Ar Spānijas Karalistes vēstniecības Latvijā atbalstu tapusi 18.gadsimta spāņu botāniķa Hosē Selestino Mutis augu zīmējumu izstāde, bet ar Japānas vēstniecības Latvijā atbalstu – bonsai izstāde. Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācija piedāvā orhideju ekspozīciju. Griezto ziedu izstāde priecēs ar jaunākajām tendencēm griezto rožu, gerberu, lizantu, delfīniju un citu puķu modē. 

Piektdien, 5.jūlijā, no plkst.12 līdz 15 dārzā dažādās vietās un laikos varēs vērot laikmetīgās dejas performanci Latvijas Kultūras koledžas audzēkņu izpildījumā, bet vakarā no plkst.20 līdz 23 LU pūtēju orķestris un Siguldas pūtēju orķestris “Sidrabskaņas” spēlēs vakara koncertā – zaļumballē “Vasaras saulrietā”. 

Savukārt nākamajā dienā no plkst.14 līdz 15.30 uzstāsies folkloras kopa “Atbalss” no Baškīrijas, “Dzieti”, “Jumaleņa”, lietuviešu lauku kapela “Jurginas” un Nīcas etnogrāfiskais ansamblis. Savukārt noslēguma dienā LU Botāniskajā dārzā no plkst.10 tiešraidē būs iespējams vērot Dziesmu svētku gājienu, bet no plkst.19 Dziesmu svētku noslēguma koncertu “Līgo”. 

Tropu Tauriņu mājā no Dienvidamerikas un Dienvidaustrumāzijas tauriņu audzētājiem saņemtas 150 kūniņas ar smaragda dižtauriņiem, stiklspārņiem, zilajiem morfīdiem un helikonīdiem, kas no kūniņām izlidos tieši “Rīgas puķu balles” laikā. Stādu tirdziņš ar Latvijas stādu audzētāju piedāvājumu iepriecēs ikvienu dārza mīļotāju.

Vairāk informācijas dārza mājas lapā

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu