Aizsardzības ministrs nepieņem Kleina atlūgumu • IR.lv

Aizsardzības ministrs nepieņem Kleina atlūgumu

18
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Kaspars Krafts, F64

Ministrs nešaubās par Kleina lojalitāti un godaprātu

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) piektdien nolēmis nepieņemt Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra vadītāja Druva Kleina iesniegto atlūgumu.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā informēja, ka šādu lēmumu Pabriks pieņēmis pēc visu viņa rīcībā esošo ziņu izvērtēšanas un sarunas ar pašu Kleinu, vēsta LETA.

“Vēlos norādīt, ka Kleina kā amatpersonas rīcība nav bijusi pareiza, jo, izsniedzot formastērpus, netika ievērota procedūra. Taču, ņemot vērā to, ka līdz šim nav bijis nekādu šaubu par Kleina lojalitāti un godaprātu, uzskatu, ka Rekrutēšanas un Jaunsardzes vadītājam ir jāturpina darbs. Turklāt Jaunsardzes stiprināšanā jau tuvākajā laikā veicama virkne pasākumu, lai pilnvērtīgi varētu sagatavoties jaunajam mācību gadam,” norāda Pabriks.

Sarunā ar aizsardzības ministru Kleins apliecinājis, ka turpmāk, pieņemot lēmumus par centra sniegto atbalstu jauniešu pasākumu organizēšanai, daudz rūpīgāk izvērtēs pasākumu mērķi un uzdevumus, lai gūtu pārliecību par to atbilstību valsts jaunatnes politikas pamatnostādnēm, aizsardzības nozares, kā arī paša centra mērķiem un uzdevumiem.

Kā ziņots, saistībā ar kamuflāžas tērpu piešķiršanu skolēniem, kuri pagājušajā gadā piedalījās militārajā nometnē Krievijā, Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra vadītājs Kleins šonedēļ Pabrikam iesniedza atlūgumu.

Kleins sacīja, ka esot vienpersoniski pieņēmis lēmumu par kamuflāžas tērpu un mugursomu piešķiršanu jauniešiem, kuri pagājušajā gadā piedalījās militārajā nometnē Krievijā.

Pērnajā pavasarī pie Kleina vērsies labs paziņa – atvaļinātais virsnieks un bijušais kolēģis Saeimas deputāts, Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācijas priekšsēdētājs Gunārs Rusiņš – un lūdzis atbalstu jauniešu dalībai starptautiskās militārās sacensībās, jo Rusiņa vadītajā organizācijā daļa biedru darbojas ar jauniešiem un tiem organizē sportiskas aktivitātes, taču neesot līdzekļu pasākumu īstenošanai.

Pamatojoties uz šo informāciju, Kleins pieņēmis lēmumu par norakstītu formastērpu nodošanu pasākuma organizatoriem. Kleins, neko nezinādams par nometnes ideoloģisko raksturu, piešķīris jauniešiem lietotus kamuflāžas formastērpus un mugursomas.

Rusiņš, kurš Saeimā tika ievēlēts no Reformu partijas, bet patlaban ir bezpartijisks, arī šonedēļ apgalvoja, ka neko nav zinājis par nometnes ideoloģisko raksturu.

Savukārt brauciena uz skandālu izraisījušo jauniešu militāro nometni “Sojuz 2012. Uzvaras mantinieki” Krievijā organizētājs Sergejs Ivans uzskata, ka nodarbojas ar jauniešu patriotisko audzināšanu.

Ivans laikrakstam “Vesti” izteicies, ka jaunieši ir kā sūklis, kas iesūc sevī visu apkārt esošo un mūsdienās apkārt ir arī ļoti daudz sliktu lietu. “Man patīk nodarboties ar patriotisko audzināšanu. Uzskatu to par savu pienākumu. Ļoti svarīgi, lai mūsdienu jaunatne zina vēsturi, turklāt bez labojumiem. Negribu, lai jaunieši lieto narkotikas un alkoholu,” sacījis Īvāns.

Jauniešu militārās nometnes organizētājs Ivans aģentūrai LETA norādīja, ka nometnes organizēšanu viņš bija uzņēmies pats ar sabiedriskās organizācijas “Afganistānas karavīru veterānu asociācija” un arī iesaistīto desmit bērnu vecāku palīdzību.

Viņš teica, ka nometnē tika dziedātas kā latviešu, tā krievu dziesmas, nekādas ideoloģiskās pieskaņas nav bijis un “visas puses draudzējoties”, un tieši šīs draudzības un valsts palīdzības pietrūkst Latvijā. Jautāts par finansiālo palīdzību, Īvāns uzsvēra, ka šādas palīdzības nav bijis, savukārt nacionālos tērpus sākotnēji viņš lūdzis Maskavas namam Rīgā, tomēr tur nav bijis attiecīgo izmēru, līdz ar to tērpus vajadzēja meklēt Ivanam pašam.

Tomēr attiecībā uz saņemtajām militārajām formām Īvāns apstiprināja, ka ar to iegūšanu palīdzēja Aizsardzības ministrija. Savukārt Rīgas dome, pēc viņa teiktā, ir palīdzējusi tikai ar informatīvo materiālu – bukletiem, pildspalvām -, bet par finansiālo palīdzību nevar būt runas, lai arī “viņš priecātos, ja kāds bērniem naudu tomēr piešķirtu”. Tikmēr Krievijas vēstniecība esot palīdzējusi ar bezmaksas vīzu piešķiršanu Latvijas bērniem.

 

Komentāri (18)

garausiitis 24.05.2013. 22.22

Loģiskā ķēde ir absolūti vienkarša Rūsiņš – Tenebergs – Kukule – …

+12
-4
Atbildēt

0

Andris 24.05.2013. 20.42

„Ministrs nešaubās par Kleina lojalitāti un godaprātu”
Bet kā vērtēt paša ministra gadaprātu un lojalitāti Latvijai? (Nav runa pa Veļikije Lukiem, bet par Abreni.)

„Rusiņš, kurš Saeimā tika ievēlēts no Reformu partijas”
Njāāā… Negribas lieki tērēt vārdus.

+12
-4
Atbildēt

0

ivetao2007 24.05.2013. 22.17

Patiesībā tā ir nodevība. Ar kretinisma saknēm. Viss, kas ar to saistīti, ieskaitot skolas direktori, jāpadzen uz līdzenas vietas. Glaudīšnas idiotisms Latviju jau noveda bezdibeņe malā. Tagad puķinieši tur un Latvija gatavo nākošo bedri, ar mazākām un lielākām lapstiņām. Tajā pašā Aizsardzības ministrijā iznīcināja Latvijas sporta un armija lepnumu visos laikos – leģendāro ASK. Ar saknem, taā ka latvieši vairs nezina kas bija Jānis Krumiņš vai Maigonis Valdmanis.Tagad par puķina naudu būvē jaunu Latvijas leģendu – karatavu cilpu latviešiem – čekistu ģinamo un visu superdargo ledushokeja parazītu šaiku. LTV reportieris Davis Ernštreits skaļi paziņojis, ka ledus hoekejs esot latviešu nacionālais sporta veids. Ar to iedzenot Latviju atpakaļ sovetlielkrievu slazdā. Lai spēlē parasto vai ledus hokeju, bet ne santima no valsts vai no nodokļu atlaidēm sponsoriem. Tas pat visiem tiem malu malās rūcošiem motoriem. Ne jau traktoru.

+7
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu