Pirmo Dzintara Soduma balvu rakstniecībā saņems Rokpelnis, Venters un Draguns • IR.lv

Pirmo Dzintara Soduma balvu rakstniecībā saņems Rokpelnis, Venters un Draguns

17
Skats ekspozīcijā par Dzinatra Soduma dzīvi, ko pirms gada izveidoja 1.ģimnāzijā. Foto: Lita Krone, LETA

Balva tiks pasniegta tieši Dzintara Soduma dzimšanas dienā – 13.maijā

Pirmo reizi tiks pasniegta Ikšķiles novada pašvaldības iedibinātā Dzintara Soduma balva par novatorismu rakstniecībā. Pirmdien šo bavu saņems Jānis Rokpelnis, Egīls Venters un Pēteris Draguns, ziņo LETA.

Balvas pasniegšana notiks Ikšķiles tautas namā. Balvas apjoms ir 3000 latu, un žūrija patur sev tiesības ik gadu to pasniegt vienam, diviem vai trim laureātiem, informēja dzejniece Liāna Langa.

Jaundibinātā balva ir izcilā latviešu rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma piemiņai veltīta Ikšķiles novada pašvaldības atzinība Latvijas rakstniekam par novatorismu dzejā, prozā, dramaturģijā vai tulkotājam par literatūras tulkojumu latviešu valodā.

Dzintara Soduma balvu Jānis Rokpelnis saņems par grāmatu “Rīgas iestaigāšana”, Egīls Venters par romānu “Mainīgā intervence”, bet Pēteris Draguns par dzejoļu krājumu “Tumšā stundā”.

“Dzintara Soduma balvas izveidošana un pasniegšana ir apliecinājums tam, ka Ikšķile neapšaubāmi ir vieta, kur dzīvo radoši cilvēki un kur kultūras vērtības ir lielā cieņā. Esam pagodināti par iespēju dot savu artavu radošu cilvēku atbalstam, ar kuru radītajiem darbiem mēs patiesi lepojamies,” pauda Ikšķiles novada pašvaldības priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Dzintara Soduma balvas žūrijā strādāja žūrijas komisijas priekšsēdētāja dzejniece Liāna Langa, Ikšķiles novada pašvaldības priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Dzintra Čudare, rakstniece, Dzintara Soduma “Kopoto rakstu” sastādītāja Nora Ikstena, redaktore un Dzintara Soduma romāna “Viņpuse” literārā redaktore Gundega Blumberga, redaktors, Dzintara Soduma tulkojumu Džeimsa Džoisa “Ulisa” un “Dubliniešu” zinātniskais redaktors un komentāru autors Arturs Hansons un rakstnieks Roalds Dobrovenskis.

13.maijs ir Dzintara Soduma dzimšanas diena. Balvai pretendentus varēja pieteikt Latvijas grāmatu apgādi.

 

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu