Infografika: Latvijā martā mazākā gada inflācija ES • IR.lv

Infografika: Latvijā martā mazākā gada inflācija ES

37

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi patēriņa cenas gan ES martā palielinājās par 0,9%

Gada inflācija Latvijā martā veidoja 0,3%, kas ir mazākais inflācijas līmenis no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina ES statistikas biroja “Eurostat” jaunākie dati.

Savukārt Grieķijā martā reģistrēta gada deflācija 0,2% apmērā, ziņo LETA.

Zemākais gada inflācijas līmenis martā, neskaitot Latviju, reģistrēts Zviedrijā – 0,5%, Īrijā – 0,6%, kā arī Dānijā un Portugālē – 0,7%.

Tikmēr augstākā gada inflācija ES martā fiksēta Rumānijā – 4,4%, Igaunijā – 3,8% un Nīderlandē – 3,2%. Lietuvā gada inflācija martā veidoja 1,6%.

Salīdzinājumā ar februāri gada inflācija martā palielinājās vienā valstī, nemainījās piecās un samazinājās 20 valstīs. ES gada inflācija martā samazinājās līdz 1,9%, salīdzinot ar 2% februārī.

Savukārt eirozonā gada inflācija samazinājās līdz 1,7%, salīdzinot ar 1,8% februārī.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi patēriņa cenas gan ES martā palielinājās par 0,9%, bet eirozonā – par 1,2%. Latvijā patēriņa cenas mēneša salīdzinājumā pieauga par 0,5%, Lietuvā – par 0,3%, bet Igaunijā palielinājās par 0,8%.

 

Komentāri (37)

harijs_m 16.04.2013. 20.03

Tas nozīmē, ka neņemot vērā dramatiski pieaugošās apkures izmaksas, mums reāli bija deflācija. Tā nav laba ziņa. Indikators, ka ekonomika stagnē.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu