Jūrmalas aizsardzības biedrība prasa Visocka atvainošanos • IR.lv

Jūrmalas aizsardzības biedrība prasa Visocka atvainošanos

15
Jūrmalas mērs Juris Visockis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Jaunais pilsētas mērs izteicies, ka biedrība “čakarē cilvēkus”

Jūrmalas aizsardzības biedrība (JAB) aicina Jūrmalas domes priekšsēdētāju Juri Visocki (Vienotība) publiski atvainoties par 3.aprīļa domes sēdē izteiktajiem apvainojumiem JAB, ka tā “čakarē cilvēkus”, vēsta LETA.

Kā redzams videoierakstā no domes sēdes, kurā Visockis uz diviem atlikušajiem mēnešiem tika ievēlēts no amata gāztā Gata Trukšņa (ZP) vietā, jaunievēlētais pilsētas mērs uzrunā kolēģiem uzsver, ka nepieciešams panākt raitāku dokumentu apriti, tai skaitā pilsētas būvvaldē, neraugoties uz to, ka JAB un tās vadītājs Guntis Grūbe “čakarē cilvēkus”.

Biedrības mājaslapā ievietots Visocka uzrunas fragments, kurā viņš uzsver: “Vēlreiz atgādinu vadītājiem – nodaļu, pārvalžu vai kādas mums te ir tās… Cilvēki rindā nedrīkst būt. Jau sāciet no rītdienas strādāt, lai cilvēks atnāk, iedod savus papīrus un atnāk saņemt papīrus gatavus. Savstarpēji klientam attiecību ar klerku nedrīkst būt vispār. Saprotiet, par ko es runāju? Ja kāds nesaprot, es pamēģināšu iestāstīt, ko tas nozīmē. Tālāk jau šodien var runāt par būvvaldi – [dokumentiem jābūt gataviem] divu, trīs, pusotra mēneša laikā, ja kāds grib iesniegt protokolu, neskatoties uz to, ka Grūba kaut kāda un Jūrmalas aizsardzības biedrība čakarē cilvēkus. Čakarē vienkārši cilvēkus. Pie manis jau ir sakrājusies vesela paka ar dokumentiem. Kas mēs esam? Dome vai kas? Kaut kāds Grūba komandē pilsētu! Viņš var uzlikt arestu par konkrētu būvniecību konkrētās adresēs. Tas ir vispār ārprāts,” uzskata Visockis.

JAB uzsver, ka demokrātiskā sabiedrībā nav pieļaujams, ka pašvaldības vadītājs atklāti apšauba Satversmē un likumos noteikto kārtību, kādā sabiedrība piedalās tai svarīgu jautājumu izlemšanā, nopeļot sabiedrības līdzdalības un tiesiskuma nodrošināšanas procesus. Satversmes 115.pantā noteiktās pamattiesības ir fundamentālas cilvēktiesības, kuru publiska nonicināšana neatbilst valsts amatpersonas statusam.

JAB norāda, ka biedrība ir nodibināta, lai nodrošinātu Jūrmalas ilgtspējīgu attīstību, dabas un unikālās pilsētvides aizsardzību. Jūrmalas aizsardzības biedrības mērķis nav pārņemt domes atbildību, bet izveidotais mehānisms dod visiem vai vismaz lielākajai daļai Jūrmalas iedzīvotāju reālu iespēju piedalīties to lēmumu pieņemšanas procesā, kuri skar viņu ikdienu, labklājību un pilsētas nākotni. Biedrība ir bezpeļņas organizācija, kurā ir pārstāvēti visi pilsētas vēsturiskie centri.

Tāpēc biedrība uzskata, ka Visockim jāatvainojas gan JAB, gan arī visiem jūrmalniekiem, kuri iestājas par vides tiesībām, dabas pamatnēm, vēsturisko vidi un ilgtspējīgu pilsētas attīstību.

“Visocka nepatiku pret JAB un asos izteikumus pret biedrības nostāju var saprast, ņemot vērā viņa radikāli atšķirīgo viedokli attiecībā par Jūrmalas teritorijas plānojumu, kuru deputāts Visockis apliecinājis ar savu balsojumu. Tomēr deputātam, kam uzticēts vadīt pilsētas domi, ir jāciena jūrmalnieki, kuri domā citādi, aizstāv savas un citu līdzcilvēku tiesības dzīvot labvēlīgā vidē. Pretējā gadījumā pilsētas mērs ātri zaudēs savu pilsētnieku uzticēšanos un cieņu,” teikts JAB paziņojumā.

Biedrības mājaslapā publicētajā video redzams, ka jaunievēlētais mērs norāda, ka būvvaldē pastāv korupcija un šajā struktūrvienībā nepieciešamas pārmaiņas: “Ja runājam par būvvaldi – ja cilvēks grib kaut ko būvēt, viņš atnāk uz šejieni, uzraksta iesniegumu – man ir zemes gabals tur un tur – un nodod būvvaldei: lūdzu, ņemiet, cik gribat, naudu par to, sagatavojiet viņam visus papīrus. Ja tas maksā, pieņemsim, ātri, nedēļas laikā – 1000, 2000 vai 10 000 -, tie aiziet ķešā pa tiešo, bet pilsētas kasē? Viņi smejas, un tāpēc jau mums nekas neiet uz priekšu, ka mēs smejamies viens par otru. Dokumenti ienāca būvvaldē, un viņam pasaka: pēc mēneša jūs dabūsiet visus saskaņojumus. Lai cilvēks neskraida pa puspilsētu – tur jābūt speciālistam, kas iet apkārt un saskaņo visus jautājumus. Desmit, divdesmit jautājumi – tas maksā tik un tik. Ja vari samaksāt, maksā, nevari – ej, lūdzu, pats.”

 

Komentāri (15)

janis17 08.04.2013. 18.13

JAB ir intereses un JPD ir intereses. Formas nozīme ir sekundāra, svarīgs ir saturs.
Nav novērota svēto klātbūtne Jūrmalā.
Tas, ko par dokumentu apriti būvvaldē saka Visockis, ir apsveicami. Tas, ka daudzi viens otru čakarē arī ir taisnība. Tas, ka muņķa laikā JAB bija V (lasi JL) ierocis arī ir taisnība.

+3
0
Atbildēt

0

piziks 08.04.2013. 17.52

Za-a-a-a-anE-E-E un Ilmac, ka Jums abām patīk šis Vienotības pārstāvis un viņa parstāvētā Vienotibas ideologija darbībā? Jūrmala nav pārāk tālu no Rīgas un Vienotibas partbiroja. Jeb vai, — tomēr ir gan (tālu)? :)

+2
0
Atbildēt

1

    dace_roze_lmt_lv > piziks 08.04.2013. 18.02

    Kur tad partijas ņems ideālus biedrus, Marsā vai Mēnesī?

    Visockis spēja prihvatizēt labi pelnošu Jūrmalas uzņēmumu, tātad viņš ir saimnieks ar tvērienu. Tieši tādi ir vajadzīgi jebkurai partijai. Ja viņš spēja nozagt sev, tātad spēs nozagt arī savai partijai.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

dro 08.04.2013. 12.24

Izskatās, ka Visockis stipri labojies. Parasti lietoja izmeklētus mātes vārdus valodu valodā:)

+3
-1
Atbildēt

1

    demo > dro 08.04.2013. 15.57

    Tie ir ļoti maigi izteicieni no Visocka leksikas. Es šo fruktu pazīstu
    vismaz vairāk kā 30 gadus. Viņš publiski lieto ne vien to, pārzin visu kaimiņzemes bagāto vārdu kŗājumu.
    Un nonākt par Jūrmalas mēru šim rupeklim, un vēl esot ‘Vienotības’
    pārstāvēts, – vienkārši nav vairāk vārdu ne par pārējiem domes depūtātiem,
    ne par ‘Vienotības’ valdi.
    Iespējams ir ņemts lietā: – ja nav labāka, lai būtu “vislielākais KRETĪNS”!

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu