Šišons pagarina līgumu ar Vācu Radio filharmonijas orķestri • IR.lv

Šišons pagarina līgumu ar Vācu Radio filharmonijas orķestri

37
„Südwestrundfunk" direktors un profesors Tomass Kleists (no kreisās) un Karels Marks Šišons līguma parakstīšanas brīdī. Publicitātes foto

 

Diriģents Karels Marks Šišons pagarinājis līgumu ar Vācu Radio filharmonijas orķestri galvenā diriģenta amatā līdz 2016./2017.gada sezonai, vēsta Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Sondra Lāce.

Līgums parakstīts 13.martā Halbergas pilī, kas ir „Südwestrundfunk” galvenais birojs. Šī ziņa ātri izplatījās Vācijas un starptautiskajā presē, ieskaitot vadošo klasiskās mūzikas portālu ASV – „Musical America”. Laikraksts „Saarbrucker Zeitung” ar vairāk nekā miljonu lasītāju 14. martā rakstīja: “Pāvests ievēlēts & Karels Marks Šisons paliek Sārbrikenā”.

Šišons kļuva par orķestra diriģentu 2011. gada septembrī, sākumā noslēdzot līgumu uz trim gadiem. Diriģenta un orķestra veiksmīgas sadarbības rezultāts atspoguļojas orķestra balsojumā, kurā 107 mūziķi norādīja, ka vēlas turpināt sadarbību līdz 2016. – 2017. gada sezonai, apsteidzot oficiālo līguma pagarināšanas grafiku.

„Südwestrundfunk” direktors un profesors Tomass Kleists atzinīgi novērtējis Šišona darbību: “Esmu īpaši priecīgs par Dienvidkorejas tūri, kas notika 2012.gada rudenī. Tā saņēma vairākas atzinīgas kritikas un tika plaši atspoguļota presē. Karelam ļoti īsā laikā ir izdevies noteikt jaunu māksliniecisko virzību un papildināt orķestri ar jauniem, iedvesmojošiem impulsiem. Esmu ļoti gandarīts, ka šīs veiksmīgās partnerattiecības turpināsies līdz 2017. gadam.”

Šišons sezonu sāk ar ambicioziem mērķiem un izaicinošiem projektiem. „Nākotnes plānos ir ierakstīt CD un DVD kopā ar „Deutsche Grammophon”, kā arī plānojam ambiciozu projektu kopā ar ierakstu kompāniju „Hannsler Classics” – nākamo piecu gadu laikā ierakstīsim visus Dvoržāka skaņdarbus, tas būs kā pierādījums orķestra ambīcijām un profesionalitātei.”

Izteikdams atzinību „Südwestrundfunk” par atbalstu, Šišons neslēpj skumjas un nožēlu, ka nevienu no šiem projektiem nevarēs īstenot Rīgā kopā ar Nacionālo simfonisko orķestri.

Jau ziņots, ka diriģents pārtrauca sadarbību ar Latvijas orķestri, vainojot Kultūras ministriju finansiālā atbalsta trūkumā.

 

Komentāri (37)

vietējais 27.03.2013. 13.27

Mums pašiem ir savi jauni un talantīgi diriģenti, kāpēc kāds no viņiem nevarētu vadīt orķestri?
Cita lieta, ka ķildīgie (un visvājākie) orķestra mūziķi jau būs pret jebkuru spilgtu diriģentu.

+5
-1
Atbildēt

0

BaleLiina 01.07.2013. 20.31

Tas ir Zārbrikenes un Kaizerslauternes (divu dažādu pilsētu apvienotais) filharmoniskais orķestris, kas ietilpst Vācijas radio sistēmas Dienvidrietumu atzarā `Südwestrundfunk`.

0
0
Atbildēt

0

kkristaps 27.03.2013. 13.14

Mūsu piz-kultūras ministrei un Nesakarīgajām Aitasgalvām šī ziņa ir pie pārkaļķotā asteskaula:)

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu