Par Maizīša kandidatūru SAB vadītāja amatā varētu balsot 14.martā • IR.lv

Par Maizīša kandidatūru SAB vadītāja amatā varētu balsot 14.martā

28
Jānis Maizītis. Foto: Andrejs Strokins, F64

 

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) par Jāņa Maizīša kandidatūru Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatam, visticamāk, lems trešdien, 13.martā. Prognozējams, ka Saeima par Maizīti varētu balsot ceturtdienas, 14.marta, plenārsēdē, aģentūrai LETA apliecināja NDK priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Zaķis (Vienotība).

Viņš norādīja, ka neredz nopietnus iemeslus, kāpēc nākamnedēļ parlamentā nevarētu notikt balsojums par Maizīti.

Zaķis ir pārliecināts par “Vienotības” un arī pārējo koalīcijas partneru atbalstu Maizīša kandidatūrai, un viņš ir dzirdējis, ka arī atsevišķi opozīcijas deputāti ir gatavi atbalstīt Nacionālās drošības padomes (NDP) virzīto kandidātu.

“Es prognozēju, ka Maizītis ar lielu balsu vairākumu tiks iecelts SAB vadītāja amatā,” uzsvēra NDK priekšsēdētāja vietnieks.

NDP pagājušajā piektdienā nolēma SAB direktora amatam virzīt Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku Maizīti. Par SAB direktora apstiprināšanu būs jālemj Saeimai.

Pašreizējais SAB direktors Jānis Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš, bet trešo reizi viņš uz šo amatu nolēmis nekandidēt.

 

Komentāri (28)

dzintarz 08.03.2013. 13.07

Zaķis ir pārliecināts … un viņš ir dzirdējis.
===========
No šitā tipiņa (un āboltiņas) rekomendāciju uzrādīšanas savā CV es gan censtos izvairīties cik vien iespējams.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu