Jelgavā atklās 15.Starptautisko ledus skulptūru festivālu • IR.lv

Jelgavā atklās 15.Starptautisko ledus skulptūru festivālu

31
Foto no festivāla mājas lapas

Trīs dienas Jelgavas Uzvaras parkā varēs apskatīt 30 tēlnieku veidotās ledus skulptūras. Būs dažādas izklaides programmas pieaugušajiem un bērniem

Piektdien, 8.februārī pēc ritma un uguns šova plkst.18.30 Jelgavā Uzvaras parkā plkst.19 atklās 15.Starptautiskā ledus skulptūru festivāla izstādi. Festivāla publisko norišu laikā Jelgavā būs noteikti satiksmes ierobežojumi, raksta aģentūra LETA.

Šovakar uz festivāla skatuves kāps ritma grupa “Pulsa efekts”, kas iedzīvinās parku kosmiskās skaņās. Uzstāsies arī vokālais trio “Lady’s Sweet”, savukārt ledus pasaules muzikālo izpēti turpinās Emīls un Marats jeb grupa “Musiqq”.

Kopš pirmdienas Ledus skulptūru festivāla dalībnieki – 30 tēlnieki no 10 pasaules valstīm – sākuši darbu pie skulptūru veidošanas, kuras publiskai apskatei būs pieejamas nedēļas nogalē – no 8.februāra līdz 10.februārim. Kopumā skulptūru izgatavošanai izlietotas 60 tonnas ledus. Katram tēlniekam ir piešķirts viens ledus bloks individuālās konkursa skulptūras veidošanai un piecpadsmit bloki komandas skulptūras veidošanai, kas ir rekordliels ledus apjoms, jo pagājušajā gadā komandas skulptūra tika veidota no divpadsmit ledus blokiem. 

Mazos festivāla apmeklētājus priecēs teatrāli uzvedumi un vairāki ledus slīdkalniņi, kā arī četras ledus foto skulptūras. Sestdien, 9.februārī, notiks ballīte ar pēdējo gadu populārāko dīdžeju Latvijā [Ex] da Bass – radio balsi, kas labi pazīstama arī ārpus Latvijas robežām. Sekos dejas lidojums, kuru augstumos tiks celtas deju studijas “Benefice” dejotājas. Svētdien, 10.februārī, festivāla noslēguma vakarā apmeklētājus uzjautrinās asprātīgs un uzmundrinošs vakars kopā ar duetu “Karakums” – Normundu Jakušonku un Kasparu Tīmani. 

Vairāk informācijas par festivāla programmu mājas lapā

Visas trīs festivāla dienas pirmās 15 minūtes pēc Uzvaras parka atvēršanas ieeja būs par brīvu. Citā laikā ieejas maksa pieaugušajiem – Ls3, skolēniem, studentiem un pensionāriem – Ls2, bet pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas. Uzrādot Jelgavas pilsētas skolēna apliecību, ieeja festivālā maksās vienu latu. Atlaide attieksies gan uz jaunā, gan vecā parauga skolēnu apliecībām. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Līdz 10.februārim Ledus skulptūru festivāla laikā Jelgavā ir noteikti satiksmes ierobežojumi Uzvaras parka tuvumā. Lapskalna ielā virzienā no Zvejnieku ielas līdz Kazarmes ielai satiksme būs slēgta, bet Uzvaras ielā posmā no Lapskalna ielas līdz Slokas ielai satiksme būs ierobežota. Pasākuma apmeklētājiem tiks organizēts autotransporta stāvlaukums Zvejnieku ielā. Joprojām saistībā ar ielu rekonstrukciju satiksmei slēgts ir Lielās ielas posms no Pasta ielas līdz Pētera ielai. JPPI “Pilsētsaimniecība” aicina autovadītājus būt vērīgiem un ievērot izvietotās ceļa zīmes.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu