LNO šovakar Radio bigbenda un džeza dīvas Robertas Gambarini koncerts • IR.lv

LNO šovakar Radio bigbenda un džeza dīvas Robertas Gambarini koncerts

32
Itāļu džeza zvaigzne Roberta Gambarini

Koncerta programmā skanēs džeza klasika un itāļu mūzikas pērles

Šovakar, 28.janvārī plkst.19 Nacionālajā operā (LNO) norisināsies koncerts, kurā kopā ar Latvijas Radio bigbendu un Maestro Raimondu Paulu viesosies virtuozā itāļu džeza vokāliste Roberta Gambarini, raksta aģentūra LETA. Latvijas Radio bigbends uzstāsies kopā ar itāļu džeza vokālisti Gambarini, kura Latvijā viesosies pirmo reizi. Koncerta programmā skanēs džeza klasika un itāļu mūzikas pērles. 

Latvijas džeza mūzikas vēsturē Radio bigbendam bijusi liela loma kopš 1966.gada. Pēc bigbenda likvidācijas 1995.gadā džeza kustības attīstību uzņēmās festivāls “Rīgas ritmi” un regulāri organizēja projektus ar bigbenda piedalīšanos, kas sadarbojās ar dažādiem ārzemju māksliniekiem. Pēc ieilguša klusuma brīža bigbends ir atsācis koncertdarbību. Savā debijas koncertā Latvijas Radio bigbends uzstājās ar leģendāro džeza vokālistu Kurtu Elingu, kurš atzinis, ka Latvijas Radio bigbends ir pelnījis stabilu un spožu nākotni. 

Itāļu džeza dīva Gambarini ir fanu, kritiķu un daudzu pasaulslavenu mūziķu apbrīnota jauna vokālā džeza zvaigzne, kuras 2006.gada debijas albums “Easy To Love” tika izvirzīts “Grammy” nominācijai. Dziedātājas nākamais albums “So In Love”, kas izdots 2009.gada augustā, bija spilgts apliecinājums tam, ka Gambarini ir viena no nozīmīgākajām mūsdienu vokālistēm. Lielais talants dziedātājai ir nesis tādas godalgas kā Džeza žurnālistu asociācijas tituls “Gada labākās džeza vokālistes 2010”, savukārt “DownBeat” žurnāla gada kritiķu aptaujās Gambarini atzīta kā talants, kurš pelnījis plašāku atpazīstamību un kā labākā 2008.gada uzlecošā zvaigzne sieviešu vokāla kategorijā. LNO notiekošais koncerts tiešraidē būs klausāms Latvijas Radio programmā “Klasika”.

Vairāk informācijas www.rigasritmi.lv

Biļetes cena Ls30 -40.  Biļetes nopērkamas nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu