Reformu partija nosauc pašvaldību vēlēšanu līderus reģionos • IR.lv

Reformu partija nosauc pašvaldību vēlēšanu līderus reģionos

12
Reformu partijas valdes loceklis Jānis Vilnītis (centrā) un partijas pārstāvis, Saeimas deputāts Guntars Bilsēns piedalās RP 3. domes sēdē. Foto: Lita Krone, LETA

Partija gatavojas startēt visās lielākajās pašvaldībās – vai nu kopā ar citām partijām, vai atsevišķu sarakstu

Reformu partijas (RP) pārstāvji sestdien politiskā spēka domes sēdē nosauca pašvaldību vēlēšanu līderus, ziņo LETA.

Kā zināms, Rīgas mēra kandidāte Reformu partijai ir Inga Antāne. Savukārt Ventspils domes pašvaldību vēlēšanās RP plāno startēt kopā ar citām partijām, un tās virzītie līderi būs Ventspils ilggadējā vadītāja Aivara Lemberga politiskie oponenti Aivis Landmanis, Ivars Landmanis, kā arī Dzintars Kantsons, RP domes sēdē pavēstīja partijas valdes loceklis Jānis Vilnītis.

RP Ventspils domes vēlēšanās piedalīsies ar tādām prioritātēm kā reformas un pārmaiņas, pilsētnieku solidaritāte kopējam mērķim un bērnu un jauniešu interešu izglītības centru attīstība.

Liepājā tiks veidots atsevišķs partijas saraksts, kura vadībā būs pats Vilnītis, Atis Deksnis, Laila Atiķe un Varis Jansons. Kā prioritātes izvirzītas izglītība un sports, uzņēmējdarbība, veselība, sociālā aizsardzība, drošība, tūrisms un kultūra un citas.

Gatavojoties vēlēšanām Kuldīgā, RP iecerējusi virzīt jaunos līderus, tajā skaitā Aleksandru Cimermani. Tiek izskatīta iespēja startam kopā ar citiem politiskajiem spēkiem. Kā prioritātes partija redz Kuldīgas uzņēmējdarbības vides sakārtošanu, vecpilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma potenciāla izmantošanu tūrisma veicināšanai un zaļā tirgus attīstīšanu.

Arī Saldū iecerēts sadarboties ar citām partijām, un kā RP kandidāti būs Sergejs Beļkevičs, Māris Bobkovs un Jānis Kleins. Kā prioritātes tiek nosauktas straujāka ekonomiskā izaugsme, bezdarba mazināšana un pilsētas un novada līdzsvarota attīstība.

Vilnītis skaidroja, ka Talsos RP startēs atsevišķā sarakstā ar līderiem Sandru Pētersoni, Aināru Lūku un Elīnu Čuderi. Prioritāšu sarakstā būs ekonomika, izglītība un labāka pārvaldība. Kā īpaša aktualitāte tiks uzsvērta veselības aprūpe un dienas stacionārs.

Jelgavā viens no saraksta līderiem būs Mārtiņš Vadzis, tā informēja RP valdes loceklis Edmunds Jurēvics, norādīdams, ka visus kandidātus vēl neatklās. Pats Jurēvics kandidēs Tukumā.

Bauskā par RP mēra kandidātu kļūt tiks aicināts Māris Freimanis, bet Jēkabpilī viens no līderiem būs Jānis Beinarovičs – kaut gan nav zināms, vai šajā pilsētā politiskais spēks neveidos kopīgu sarakstu ar citiem partneriem. Koknesē RP līderis būšot Dainis Vingris.

RP mugurkauls Latgalē ir nodaļas Daugavpilī, Rēzeknē, Balvos un Preiļos, atbalsta grupas Līvānos un Madonā un aktīvi atbalstītāji Kārsavas, Baltinavas un vairākos citos novados, norādīja RP valdes loceklis un Saeimas deputāts Juris Viļums.

Viņš uzsvēra, ka RP gatavojas startēt visās Latgales pašvaldībās – ja ne atsevišķā sarakstā, tad blokā ar citiem spēkiem, piemēram, Rēzeknē.

Viļums akcentēja, ka Daugavpilī RP rindās ar jaunu sparu darboties ir sākusi pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova (RP), un partijas nodaļai ir liels izaicinājums parādīt labu rezultātu vēlēšanās. Saistībā ar Preiļiem valdes loceklis vērsa uzmanību uz līderi Jāzepu Šņepstu.

Savukārt Jūrmalā RP vēlēšanās pārstāvēs Silvija Vīksniņa, Alūksnē – Valda Zeltiņa, Siguldā – Solvita Andžāne, Smiltenē – Jānis Zālītis, Valkā – Sarmis Zauska un Valmierā – Kaspars Gross, informēja Saeimas deputāts Romualds Ražuks.

 

Komentāri (12)

dace_ampermane 27.01.2013. 19.10

Cik nacionāla izskatās Zatlera partija, elpa aizraujas! Rakstiņā ar grūtībām atradu kādu Sergeju ar krievisku uzvārdu. Visi latvieši, nez’ vai tiem dziļā kabatā vēl glabājās kompartijas biedra karte? Lūk tāds tas jautājums :)

+5
-2
Atbildēt

1

    gliters > dace_ampermane 28.01.2013. 11.59

    Kāpēc obligāti kompartijas biedra karte? Derētu papētīt, vai bankas kontā nav “ielēcis” avanss no Krievijas vēstniecības, pārskaitīts caur kādu fiktīvu firmu “viendienīti”, kas tagad jāatstrādā. RP sponsori kāpj uz astes un sola “sankcijas” – visdrīzāk tā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 28.01.2013. 11.54

….Viņš uzsvēra, ka RP gatavojas startēt visās Latgales pašvaldībās – ja ne atsevišķā sarakstā, tad blokā ar citiem spēkiem, piemēram, Rēzeknē.
__________________ ar kādiem spēkiem?

Konkrēti- kādiem spēkiem?

+3
0
Atbildēt

1

    kristaps_drone > ilmisimo 28.01.2013. 15.24

    Nu kā – ar kādiem? Ar brāļiem no SC, protams!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

kristaps_drone 28.01.2013. 11.47

Cerams, ka vēlētāji nebūs aizmirsuši, kā zatlers un zatleristi pēc Saeimas vēlēšanām iespļāva viņiem acīs, sākot brāļoties ar SC un aizsūtīs šo partiju uz vēstures mēslaini.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu