Putins parakstījis likumu par adopcijas aizliegšanu uz ASV • IR.lv

Putins parakstījis likumu par adopcijas aizliegšanu uz ASV

21
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: EPA/LETA

Krievijas tiesa attaisno saistībā ar Magņitska nāvi apsūdzēto cietuma priekšnieka vietnieku

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien parakstījis parlamenta nule kā apstiprināto likumu, ar kuru aizliegta Krievijas bērnu adopcija uz ASV, ziņo LETA/AFP.

Jau ziņots, ka Krievijas parlamenta augšpalāta trešdien apstiprināja apakšnama iepriekš pieņemto likumu par adopcijas aizliegšanu uz Savienotajām Valstīm. Likumprojekts tika izstrādāts, atbildot uz ASV likumdevēju apstiprināto “Magņitska likumu”, ar kuru noteiktas sankcijas Krievijas amatpersonām, kas tiek vainotas cilvēktiesību pārkāpumos.

Jaunais likums stāsies spēkā 1.janvārī, paziņojis Kremlis. Saskaņā ar to ASV ģimenēm būs aizliegts adoptēt Krievijas bērnus, tiks apturēta Krievijas un ASV divpusējā adopcijas līguma darbība, bet ASV adopcijas aģentūrām būs aizliegts turpināt darbu Krievijā.

Krievijai aizliedzot bērnu adopciju uz ASV, vislielākie cietēji būs slimi bērni un bērni-invalīdi, piektdien brīdināja adopcijas aģentūras.

Kaut arī krievu ģimenes pēdējos gados adoptē aizvien vairāk bērnu, tieši amerikāņu vecāki ir tie, kuri ir gatavi savās ģimenēs uzņemt slimus bāreņus, norādīja adopcijas aģentūras “Wide Horizons for Children” Krievijas pārstāvis Andrejs Meteļskis. “Tas nozīmē, ka zaudētāji ir slimie bērni,” viņš uzsvēra.

Piektdien Krievijas prezidenta Vladimira Putina parakstītais likums radīs traģiskas sekas arī desmitiem bērnu, kuru lietas jau ir izgājušas cauri juridiskajiem procesiem un kuri tuvākajā laikā tiktu vesti uz ASV pie saviem jaunajiem vecākiem, ar kuriem bērni jau ir pazīstami.

Likumam stājoties spēkā, 52 Krievijas bērni, kuriem jau ir atrasti audžuvecāki ASV un par kuru adopciju sākts kārtot dokumentus, jaunajās ģimenēs nenokļūs, apliecinājis Krievijas bērnu tiesību ombudsmens Pāvels Astahovs.

Tiesa attaisno Butirku cietuma priekšnieka vietnieku

Savukārt Krievijas tiesa piektdien attaisnojusi bijušo Butirku cietuma priekšnieka vietnieku Dmitriju Kratovu, kas tika apsūdzēts saistībā ar Rietumu investīciju fonda “Hermitage Capital” jurista Sergeja Magņitska nāvi.

Nolasot attaisnojošo spriedumu, tiesnese paziņojusi, ka Kratovs darījis visu, kas bijis viņa spēkos, lai palīdzētu Magņitskim.

Prokurori šonedēļ negaidot aicināja attaisnot Kratovu, norādot, ka nav konstatētas nekādas cēloņsakarības starp Kratova darbību un Magņitska nāvi. Ņemot vērā prokuratūras nostāju, attaisnojošs spriedums šajā lietā bija jau iepriekš paredzams.

Magņitskis mira 2009.gada novembrī pēc 358 pirmstiesas apcietinājumā pavadītām dienām. Viņu arestēja pēc tam, kad viņš bija apsūdzējis vairākas Krievijas amatpersonas liela mēroga korupcijā un Krievijas budžeta apzagšanā.

Magņitskim tika liegta pienācīga medicīniskā aprūpe, un viņš mira astoņas dienas pirms termiņa, kad viņu būtu bijis jāatbrīvo vai jātiesā.

Magņitskis savulaik atklāja, ka no valsts budžeta 5,4 miljardus rubļu (93 miljonus latu) izzaguši tiesībsargājošo orgānu līdzstrādnieki, kas atriebjoties organizēja jurista kriminālvajāšanu, šīs naudas izsaimniekošanā apsūdzot pašu Magņitski.

 

Komentāri (21)

ligakalnina 28.12.2012. 14.54

Pārņem šausmas, palasot šī likuma atbalstītāju, dažu Krievija domes deputātu, komentārus.
īss kopsavilkums:
1. Neticam, ka amerikāņi var ņemt slimus bērnus tikai tāpat vien, tīri cilvēkmīlestības dēļ, gan jau tur kaut kas cits “apakšā”, kas viņi, muļķi, vai, viņi ņem tos bērnus, lai vēlāk izmantotu “orgāniem” vai armijai kā lielgabalgaļu.
2Valsts prestižs ir svarīgāks par kādiem tur bērniem, un tas, ka mēs “pārdodam” “savus” bērnus, grauj mūsu valsts prestižu.
3.Tie bērni pieder “valstij”, ko gribam, to ar tiem bērniem darām.
4.Amerikāņi vispār riebekļi, mums jādara tiem par spīti, un vispār, mums bērnu namos nemaz nav tik slikti.
Utt., tādā garā.

Kā labi pateica viens žurnālists, “amerikāņi ar Magņitska likumu parādīja Krievijas ierēdņiem un amatpersonām, ka viņi nebūt nav līdzvērtīgi amerikāņiem, bet, to vieta ir “у параши” ( cietuma žargonā – sliktākā vieta kamerā, pie trauka, kurš kalpo, kā tualete), un krievi to nespēj pieciest un krīt histērijā, no ES nebaidās, un tos nicina, bet, no amerikāņiem, tomēr, baidās, amerikāņus pa īstam aiztikt raustas, toties atspēlējās uz saviem bērniem, parādot, ka to vieta tiešām “у параши”, nevis civilizēto valstu un cilvēku starpā.
Var tikai izteikt līdzjūtību mazākumam, kurš domā citādāk, bet,kuram jādzīvo tādā valstī.

+8
0
Atbildēt

1

ligakalnina 28.12.2012. 15.30

Un vairākumam “patriotu” no “vienkāršas tautas” vidus uzskati līdzīgi, bet klāt vēl nāk tas “ak mēs te dzīvojam sūdos, tad kāpēc kādam jābūt labāk – jūs arī dzīvosiet sūdos, un cauri!”.
“Sovoku” mentalitāte visā savā krāšņumā gan “augšām”, gan “apakšām”.

+7
0
Atbildēt

3

    Sandris Maziks > ligakalnina 29.12.2012. 10.20

    dzeris49
    “Ja krievi gribētu nopietni ieriebt amerikāņiem, viņi varētu vienkārši slēgt NATO bāzi Uļjanovskā”

    Ne vienmēr pat cienījamiem echomsk.ru raidījumu vadītājiem ir taisnība, ne vienmēr viņi to atļaujas teikt.
    Ja aiztaisīs ciet bāzi Uļjanovskā, tas paātrinās koalīcijas aiziešanu no Afganistānas un tad jau pēc pus gada Taleban būs Centrālāzijā un Kaukāzā un vēl pus gads, lai viņi saimniekotu arī Tatarstānā, Baškartostānā un citur. Afgāņu modžahedi nav latvieši, viņi nekad nepiedos krievam pastrādātās zvērības.
    Lai panāktu ASV iebrukumu Afganistāna nebija diezgan tikai sarīkot 9/11 terora aktu, vēl bija Putina saldās runas un Centrāzijas feodāļu atļauja izvietot savās lidostās ASV kara lidmašīnas.

    “Putins vienkārši pilnībā atteicies no tās Krievijas sab. daļas, kas ir humāna, kas spēj normāli spriest, domāt, un pati sevi nodrošināt”

    Nevar Putins būt kopā ar margināļiem un iet pret absolūto vairākumu, jo kad ielās izies miljoni zvēriskāko un tumsonīgāko radījumu pasaulē, viņa paša dienas būs skaitītas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 28.12.2012. 17.37

    Diemžēl tā nav „sovoku” mentalitāte, bet daudz senāka parādība, vismaz no Vlaģimira Asinssaules laika.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 29.12.2012. 07.16

    Vispretīgākā ir tā maziskuma un bailīguma kombinācija.
    Ja krievi gribētu nopietni ieriebt amerikāņiem, viņi varētu vienkārši slēgt NATO bāzi Uļjanovskā, tas ASV nodarītu nopietnu kaitējumu.
    Tā vietā viņi ierauj asti kājstarpē un atspēlējas uz bērniem – invalīdiem un tām 60 ASV ģimenēm, kas tagad nedabūs tos bērnus, kurus jau bija, praktiski, adoptējuši.
    Manuprāt, Putina režīms ir pretīgākais un amorālākais no visiem režīmiem, kas Krievijā bijuši, jāņem vērā, ka Vladimira, boļševiku, laikos bija citāda pasaule, kas bija normāli tad, nav norma patreiz, un, arī tad, savus bērnus par ķīlniekiem neizmantoja un nenogalināja.
    Putins vienkārši pilnībā atteicies no tās Krievijas sab. daļas, kas ir humāna, kas spēj normāli spriest, domāt, un pati sevi nodrošināt, un izmanto lumpeņveidīgās daļas viszemiskākos instinktus, ne tikai izmanto, bet, tos kultivē, uz ko arī balstas visa viņa popularitāte.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 28.12.2012. 15.37

Viss notiekošais ap ” Magņitska likumu” nav nekas īpašs Krievijai kopš brīža, kad Jeļcinu Kremlī nomainīja Putins. Tāda ir Krievijas pilsoņu vairākuma griba – redzēt savu valsti tieši šādu. Šo gribu Krievijas pilsoņi ir apstiprinājuši vairāk kārt visa veida vēlēšanās. Un tieši tādēļ, ka šis ” Magņitska motīvs” nav nekāds pārsteigums, bet likumsakarība, ja runājam par Krieviju, vienmēr esmu brīnījies par to aizrautību ar kādu mūsu mediji, politologi un politiķi ir runājuši par Latvijas Republikas un Krievijas attiecību ” attīstīšanu”, cik tas ir svarīgi utt
Ne jau tikai Zatlera laikā, arī krietni pirms tam bieži vien mūsu prezidenta ” Kremļa vizītes” varbūtēja organizēšana tika pasniegta kā kaut kas ļoti īpašs un nozīmīgs :) Un tādas muļķības gvelza gan nopietni politiķi, gan politikas profesionālie komentētāji. Kam visa šī miglas pūšana? Kam tā kalpo? Vai Latvijā var atrast kaut vienu cilvēku, kurš nezinātu, kas patiesībā ir Putins un, kas ir viņa pārvaldītā valsts?

+6
0
Atbildēt

4

    ligakalnina > buchamona 29.12.2012. 16.53

    Pārrakstījos, adopcija, nevis adoptācija.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 29.12.2012. 07.42

    Ja to būtu iespējams izdarīt, pēc šī te likuma pieņmšanas, jādomā, katrs normāls valsts vadītājs labprāt izvairītos no jebkuriem kontaktiem ar Putinu un Krievijas Domes zombijiem, jo vienkārši pretīgi.
    Tai pat laikā, Krievijā atradās virs 20% cilvēku, kas šo likumu neatbalstīja, un tādi bija pat daudzi ministri.
    Pilnībā izslēgt jebkuru sadarbību ar Krieviju nav iespējams, kā to turpinās ES un ASV, tā to turpinās arī Latvija, un to dara arī Igaunija, un arī visus krievus uzskatīt par monstriem nevajadzētu.
    Krievijas valsts ar visām savām institūcijām – Kremli, Domi, policiju, tiesām, utt., ir īsts monstrs, pareizāk sakot, valsts tradicionalā izpratnē nav, jo nav ne neatkarīga parlamenta, ne neatkarīgas tiesas, policija sen pārvērtusies par lielāko noziedzīgo grupējumu, kas apkalpo pie varas esošos, tāpat, kā tiesas, un Kremlim viss ir tīrais bizness un politika ir pakļauta tikai Kremļa politbiznesmeņu un birokrātijas interesēm, un ir absolūtu amorāla, nedemokratiska un orientēta tikai uz vienu, visnedomājošāko, sab. daļu.

    Nesen uzzināju, ka Krievija pieprasīja ES “zaļās” pases savām amatpersonām, un, kad ES atteica, pieprasīja vīzas visiem ES valstu lidotājiem, kas apkalpo starptautiskās līnijas ar Krieviju, kas ir pret visām normām, diezin vai to var uzskatīt par adekvātu reakciju.
    Bet, ja pieņem tādu hipotētisku variantu, ka pa LTV no rīta līdz vakaram stāstītu, cik slikti Latvijas bērniem, kas adoptēti ārzemēs, cik tas nepatriotiski, utt., domā, Latvijā būtu maz cilvēku, kas nobalsotu pret adoptāciju, sliktas aizdomas, ka nebūtu daudz mazāk, kā Krievijā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > buchamona 28.12.2012. 18.08

    Krievija būs Latvijas ienaidnieks līdz īstajam pasaules galam. Ja mūsu valsts nogulsies zem un padosies, tad būs nožēlojami pielīdēji ar attiecīgu attieksmi no “diženā” kaimiņa. Varbūt skaļi viņi teiks pavisam ko citu, bet attieksme vienmēr būs attiecīga.
    Tapēc vajag maukt pa igauņu taku.
    Daudzi mūsu politikāņi to bremzēs, jo ir labi piebaroti, bet viņi ir mazākumā un nav nekāda “valsts”. Valsts esam mēs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > buchamona 28.12.2012. 17.37

    „…Vai Latvijā var atrast kaut vienu cilvēku, kurš nezinātu, kas patiesībā ir Putins un, kas ir viņa pārvaldītā valsts?…” Nemaz nav tālu jāmeklē – tepat IRā un komentos pa pilnam.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu