Obama par Klintones pēcteci izraudzījies senatoru Keriju • IR.lv

Obama par Klintones pēcteci izraudzījies senatoru Keriju

43
Hilarija Klintone kopā ar Džonu Keriju. Foto: AFP/LETA

Sūzana Raisa lūdza prezidentu Baraku Obamu neizraudzīties viņu šim amatam

ASV prezidents Baraks Obama par Hilarijas Klintones pēcteci valsts sekretāra amatā izraudzījies senatoru no Demokrātu partijas Džonu Keriju, vēsta CNN un ABC televīzijas.

CNN citē avotu Demokrātu partijā, kas atsaucies uz pašu Keriju, savukārt ABC norāda uz anonīmiem avotiem. Baltais nams pagaidām atteicies komentēt šīs ziņas, vēsta LETA.

Kerijs, kas 2004.gadā ASV prezidenta vēlēšanās zaudēja republikānim Džordžam Bušam, vada ietekmīgo Senāta Ārlietu komiteju.

Pašreizējā ASV vēstniece ANO Sūzana Raisa, kas iepriekš tika minēta kā ticamākā pretendente uz valsts sekretāra amatu, ceturtdien lūdza prezidentu Baraku Obamu neizraudzīties viņu šim amatam. Raisa saņēmusi Republikāņu partijas politiķu kritiku saistībā ar viņas izteikumiem par 11.septembrī notikušo uzbrukumu ASV konsulātam Bengāzī.

“Ja es tikšu nominēta, esmu pārliecināta, ka apstiprināšanas process būs garš, destruktīvs un dārgs jums un mūsu visakūtākajām nacionālajām un starptautiskajām prioritātēm,” bija teikts Raisas vēstulē Obamam.

Klintone ir apstiprinājusi, ka neplāno turpināt darbu valsts sekretāres amatā Obamas otrajā prezidentūras pilnvaru termiņā.

 

Komentāri (43)

Juris Millers 16.12.2012. 12.13

Njā, šoreiz Obama kārtīgi izgāzās. Republikāņi ļoti gribēja, lai tiek nominēts Kerijs, lai atbrīvotos viņa vieta Senātā un Masačūsecas štata Republikāņu guvernātors varētu tajā vietā ielikt tikko no Senāta izbalsoto banku mīluli Scott Brown. Tāpēc arī neatlaidīgi uzbruka Suzan Rice, lai arī viņa vienkārši precīzi sekoja CIP un FIB instrukcijām par to ko drīkst un ko nedrīkst TV teikt par Bengazi uzbrukumu tajā brīdī.

+5
-3
Atbildēt

0

Gaisma; Enģelis 16.12.2012. 20.59

Sviests((

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu