Par Poļitkovskas slepkavības organizēšanu tiesas priekšā stājas milicijas pulkvedis • IR.lv

Par Poļitkovskas slepkavības organizēšanu tiesas priekšā stājas milicijas pulkvedis

8
Nogalinātā žurnāliste Anna Poļitkovska. Foto: AFP/LETA

Tiesa notiks aiz slēgtām durvīm, Poļitkovskas dēls sola lietas iztiesāšanu neturēt slepenībā

Apsūdzībās par pazīstamās Krievijas žurnālistes un Kremļa kritiķes Annas Poļitkovskas slepkavības organizēšanu trešdien tiesas priekšā stājas bijušais Maskavas milicijas pulkvedis Dmitrijs Pavļučenkovs, ziņo LETA/AFP.

Viņš apsūdzēts par slepkavību saistībā ar dalību noziedzīgā grupējumā, 2006.gada 7.oktobrī nogalinot 48 gadus veco žurnālisti. Pavļučenkova lieta Maskavas pilsētas tiesā tiks skatīta slēgtā sēdē, žurnālisti tajā nevarēs piedalīties.

Izmeklēšanas komiteja uzskata, ka Pavļučenkovs bija saistīts ar Poļitkovskas slepkavības organizēšanu un vairāku mēnešu garumā palīdzēja viņu izsekot, kā arī sagādāja slepkavībā izmantoto ieroci. Pavļučenkovs tika arestēts pagājušā gada 23.augustā un savu vainu noliedz.

Izmeklētāji uzskata, ka grupējums, kuram tika dots uzdevums nogalināt žurnālisti, tika izveidots pēc čečenu kriminālās pasaules “autoritātes” Lomali Gajtukajeva rīkojuma. Tomēr slepkavības pasūtītāju izmeklētājiem joprojām nav izdevies noskaidrot.

Izmeklētāji arī uzskata, ka Gajtukajevs nodevis Pavļučenkovam 150 000 dolāru (81 450 latus), lai viņš norēķinātos ar grupējuma biedriem. “Pavļučenkovs cenšas sevi nostādīt kā mazsvarīgu personu, taču viņš, bez šaubām, zina, kurš pasūtīja [slepkavību],” otrdien atzina Poļitkovskas dēls Iļja. “Tiesneši nešaubīgi slēgs šo lietu sabiedrībai, taču mēs nepieņemsim, ka šī lieta tiek turēta slepenībā.”

Gajtukajevs tika aizturēts 2007.gadā citas lietas izmeklēšanas gaitā, un tagad izcieš cietumsodu par kāda uzņēmēja slepkavības mēģinājumu. Par slepkavības veikšanu grupā apsūdzības izvirzītas arī trim čečenu brāļiem – Džabrailam, Ibrahimam un Rustamam Mahmudoviem, kā arī bijušajam milicim Sergejam Hadžikurbanovam.

Izmeklētāji uzskata, ka tieši Rustams Mahmudovs veica liktenīgo šāvienu, nogalinot Poļitkovsku.

Poļitkovska, kas bija pazīstama Krievijas prezidenta Vladimira Putina un īpaši viņa Čečenijas politikas kritiķe, tika nošauta 2006.gada 7.oktobrī savas mājas kāpņu telpā.

 

Komentāri (8)

Janka, Janic 12.12.2012. 12.45

ja viņu notiesaas ,tad vieta speciaalajaa milicijas vilkaču zoonaa , no kuras var pazust , vienkaarši mainot identitaati , no šaada killera organizeetaaja sarkanaa kremļa mafija nez vai atteiksies , par to viņš turees muti , jo cer uz mieriigu dziives turpinaajumu , krievzeme ir plaša , kautgan ja norakstiis, nav izsleegta preteeja versija , proti trakomaajaa…

+4
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 12.12.2012. 12.09

Pulkvedis? Potams, ka pulkvedis, neies taču tiesāt ģenerāļus. Vai, vēl trakāk – viņu virspavēlnieku.

+4
0
Atbildēt

0

My Paradise, My Rules 12.12.2012. 19.24

Tas nu gan man ir pārsteigums, ka čečeni uzmetušies par Kremļa aizstāvjiem. Poļitkovska kritizēja Kremli, bet slepkavību organizēja čečeni. Paskaidrojiet man, neprašai.

+1
0
Atbildēt

1

    dro > My Paradise, My Rules 12.12.2012. 20.24

    con brio. Poļitkovska kritizēja ne tikai kremli, bet arī tā atbalstīto Kadirova režīmu. Putins būtībā ir Kadirova ķīlnieks.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu