Raidījums: Eksperti AIP studiju kvalitātes izvērtējumu sauc par nepārdomātu • IR.lv

Raidījums: Eksperti AIP studiju kvalitātes izvērtējumu sauc par nepārdomātu

46
AIP augstākās izglītības novērtējuma projekta vadību uzticēja Baibai Rivžai. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ārvalstu eksperte – mēs mocījāmies ar zināšanu un informācijas trūkumu

Augstākās izglītības padomes (AIP) piesaistītie eksperti apšauba padomes gala rezultātus par Latvijas augstskolu studiju programmu kvalitātes izvērtējumu, jo tie nekad iepriekš nebija piedalījušies tik nepārdomātā projektā, līdz ar to Latvijā veikto izvērtējumu nevarot uzskatīt par starptautiski pieņemamu veidu, kā noteikt studiju kvalitāti, svētdien vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Lai palīdzētu Latvijai veikt augstākās izglītības reformas, Eiropas Sociālais fonds piešķīra miljonu latu. Mērķis bija nodrošināt, lai mūsu augstākā izglītība būtu kvalitatīva, efektīva, starptautiski konkurētspējīga, atbilstu tautsaimniecības vajadzībām un lietderīgi izmantotu sistēmā ieguldīto naudu.

Iepriekšējā valdība, kurā Izglītības un zinātnes ministriju vadīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītais Rolands Broks, par atbildīgo darba veikšanai izraudzīja Saeimas iecelto Augstākās izglītības padomi, ko vada Jānis Vētra. Padome savukārt projekta īstenošanu uzticēja ZZS biedrei un bijušajai AIP priekšsēdētājai, izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai.

Viena no ārvalstu ekspertēm Lielbritānijas pārstāve Džiliana Hiltone, kura vadīja ekspertu komisiju, kas vērtēja pedagoģijas programmas, raidījumam atzina, ka Latvijā pieredzētais noteikti neatbilst starptautiski pieņemtai praksei, vēsta LETA.

Viņa raidījumam atzina, ka persona, kura spiedusi ekspertiem studiju programmas novērtēt, bijusi Rivža, lai gan projekta vadītāja ekspertiem esot teikusi, ka tas ir tikai pilotprojekts. “Tas, kas bija izdarīts, bija ļoti slikti sagatavots. Ja bija vēlme aplūkot visas valsts programmas tādā jomā kā izglītība, kur to ir ļoti daudz, tad sagatavošanās, priekšizpēte, kurai jābūt, lai tālāk vērtētu katru gadījumu, nebija. Mēs mocījāmies ar zināšanu trūkumu, informācijas trūkumu, pat ar pareiziem programmu nosaukumiem, kas mainījās ikreiz, kad saņēmām dokumentus,” stāstīja Hiltone.

Savukārt izvērtējumam piesaistītā eksperte no Latvijas – Laura Valtere stāstīja, ka nav pārliecināta, vai ministrijā no AIP iesniegti tieši tie dati, par kuriem eksperti parakstījušies, līdz ar to, vai tie ir patiesie rezultāti, kā eksperti novērtējuši studiju programmas.

“Šobrīd ekspertiem ir ziņas, ka datos, kas iesniegti ministrijai, nav bijis ekspertu parakstu, tāpēc tiek pieļauts, ka ministrijai iesniegti citi dati. Es pati esmu gājusi uz Augstākās izglītības padomi un lūgusi skaidrojumu, kāpēc konkrētas studiju programmas ievietotas 3.grupā, lai gan pēc ekspertu vērtējuma tai ir jābūt pirmajā. Pagaidām uz saviem jautājumiem atbildes no padomes neesmu saņēmusi,” sacīja Valtere.

Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, balstoties uz Augstākās izglītības padomes veikto studiju programmu izvērtējumu un IZM veikto pārvērtējumu, bija iecerējis budžeta finansējumu piešķirt kvalitatīvajām augstskolu studiju programmām.

Patlaban izvērtējumu izmantošana budžeta vietu pārdalē ir apturēta, jo pastāv aizdomas, ka AIP izvērtējuma dati ir viltoti.

 

Komentāri (46)

mary75 26.11.2012. 08.55

Ja tie dati ir viltoti, jāsauc pie atbildības tie, kas tos datus viltojuši, kāds Ķīlim ar to sakars?
Viņš, kā jebkurš normāls cilvēks, taču nevarēja iedomāties, ka it kā Latvijas “intelektualā elite” var tik zemu nolaisties, manuprāt, tas nebūtu ienācis prātā nevienam.
Kaut, zinot, kas ir Rivža….
Katrā ziņā, tik amorāla akadēmiska vide ir vēl viens pluss par labu reformām, tālāk jau krist nav kur.

+22
-3
Atbildēt

8

    garausiitis > mary75 26.11.2012. 08.59

    Dzeris – nu padalies ar info – kas ir Rivža ? Vai tiešām recedīviste – viltotāja ?

    +2
    -16
    Atbildēt

    0

    lismanis > mary75 26.11.2012. 10.15

    Jā, jā, protams, Ķīlis ir svēts un neaizskarams. :-)

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    garausiitis > mary75 26.11.2012. 09.50

    dzeris – tad varbūt konkrētāk – Lemberga vai PLL marionete ? Abu kopā ?

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    garausiitis > mary75 26.11.2012. 10.30

    dzeris – skarbi vārdi :) Gadījumā pats negribēji brāļoties ar SC?

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 26.11.2012. 10.34

    Brāļoties negribēju, uzskatīju, ka SC varētu būt mazāks ļaunums par ZZS, un no SC iesaistīšanas valdībā varēja būt arī kāds labums stratēģiskā plāksnē – mainītos daudzu krievvalodīgo attieksme, kuri uzskata, ka SC tiek ignorēts tikai pēc etniskā principa, un tas varētu novest arī pie SC šķelšanās un reitinga krituma nākotnē.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > mary75 26.11.2012. 10.37

    dzeris – labi, labi sapratu jau … Tiesa SC sev skaisti nogrieza nākotnes perspektīvas un pat RP tur neko vairs nepalīdzēs :)

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 26.11.2012. 10.22

    klusais – abu kopā, šo brīnumprezidentu, kas mums ir tagad, brīnum AT priekšēdētāju, kurš arī, faktiski, pieķerts dokumentu viltošanā, CTB biroja vadītāju, utt., iebalsoja ZZS kopā ar PLL un kopā ar SC, tāpat, kā izbalsoja vismaz dažus adekvātus cilvēku, kas varēja ieņemt tiesnešu un citus amatus, tā ka Rivžu vēl varētu nosaukt ne tikai par Lemberga un PLL, bet, arī par SC marioneti, jo Latviju par korumpētu banānu valstiņu gandrīz vai pārvērta visas šīs trīs partijas kopā.
    Ja cilvēks dzīvo mēslos un brāļojas ar mēsliem, viņš nevar nesmirdēt un būt tīrs, ja viņam tie mēsli nepatiktu, viņš tai kaudzē nedzīvotu, un kāda starpība, no kuras vietas tas konkrētais mēsls nācis.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 26.11.2012. 09.39

    Vēl sliktāk – Lemberga un PPL marionete, tātad, pēc noklusējuma, var būt arī datu viltotāja, un spējīga uz jebkādām provokācijām, līdzīgi, kā Muižniece, utt.

    +16
    -3
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 26.11.2012. 08.32

miljons pagalam , rezultaataa “viltotais zaķis”, saak rasties aizdomas , ka tas dariits speciaali , lai iegaaztu ministru , kurš ar izgaaztu kruuti uz šii murgojuma pamata , metaas pildiit reformas , smalki no trubas sarkano zemnieku puses … AIPā taču nestraadaa analfabeeti , bet augsti skoloti ļaudis , vai kaads par to atbildees , jeb par vainiigo tiks atziits Ķiilis?

+17
-2
Atbildēt

3

    aldis_grunde > Janka, Janic 26.11.2012. 08.55

    Ministrs pats sevi iegāza, jo nesaprata tā pētījuma uzdevumus, bet pēkšņi izdomāja, ka var paņemt kaut kādu daļu no tā un to izmantot saviem mērķiem.

    0
    -16
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > Janka, Janic 26.11.2012. 11.56

    Latvijas masu medijos vairākkārtīgi parādījušies Latvijas VB izdevumi izglītībai, kas sasnieguši, piem., 2010.g. pāri par 800 milj. LVL. Pēc visa spriežot, 2011.g. saglabājusies tā pati summa vai mazliet lielāka. Tomēr īstā aina ir vēl iespaidīgāka – LIS (Latv. izglīt. sistēma) izdevumi pārsniedz pat miljardu latu. Nav grūti novērtēt, ka no 4000-5000 milj. LVL lielā valsts budžeta (VB) tas sastāda apt. 1/4 daļu, proti, ap 25%, kas ir ļoti ievērojama daļa no VB.
    Kādi gan varētu būt izglītības darbinieku, piem., skolotāju iebildumi pret LIS, ja Latvijā tik ļoti dāsni tiek finansēti izglītības procesi valstī salīdzinājumā ar Igaunijas 12%. Taču tad arī izglītības rezultātiem vajadzētu būt patiešām lieliskiem – 2x – labākiem, kādi tie ir Igaunijā. Diemžēl patiesais status quo izglītībā ir gluži pretējs par labu Igaunijai.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Māris Engers > Janka, Janic 26.11.2012. 09.37

    nevis nesaprata pētījuma uzdevumus, bet pētījuma norādītie uzdevumi atšķīrās no faktiskajiem (apgūt ES naudu pētījuma veikšanai, par pašu pētījumu nospļaujoties).

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Māris Bārzdainis 26.11.2012. 09.18

Uz skatuves sāk parādīties jauni personāži. Beidzot ir noskaidrojies kas bija atbildīgs, kas vadīja un kas uzraudzīja projektu. Kā jau susurs bija paredzējis, paši treknie rektori sevi arī pārbaudīja. Vētras klaigāšana Sastrēgumstundā – mēs esam vairākkārt pārbaudīti – izrādās ir liels blefs.
Situāciju mūsu augstskolu sistēmā patiesībā ir daudz sliktāka. Domāju, ka Ķīlim ir pietiekoši daudz materiāla, lai visu blēdību izvilktu gaisā. Audits visu saliks pa plauktiem.
Nākošais jautājums ir varbūt naivs – Kā tika iztērēts šis miljons, kur un par ko tika maksāts, konkrēti kas un cik saņēma. Man liekās, mēs te vēl redzēsim brīnumus.
Šis piemērs (un arī PV iepirkums) parāda, cik vērtīgs ir, oligarhiem un pārējai sistēmai negaidītais, Zatlera partijas projekts, kur Lembergam un Co nav nekāda ietekme. Gan Lembergs, gan tagad AIP ar saviem rektoriem tagad tāpēc tā “besījās” un uztraucās – viņi nevar ietekmēt RP.
ĶĪLI – TAUTA TIC TEV UN AIZ TEVIS STĀVOŠAI RP!

+19
-6
Atbildēt

14

    garausiitis > Māris Bārzdainis 26.11.2012. 09.21

    susurs – neesi domājis par aģitatora darbu :) ?

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    aldis_grunde > Māris Bārzdainis 26.11.2012. 11.40

    >susurs
    Vari pastāstīt kā konkrēti valsti čakarē Lembergs un “pārējo neliešu banda”?
    Kas Tev konkrēti ir nozagts?

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Māris Bārzdainis 26.11.2012. 10.05

    susurs – es un cepos ? :) Es izklaidējos …
    Varbūt pastāstiet kā notiek susura/bruņinieka transformācija .

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Māris Bārzdainis 26.11.2012. 13.00

    susurs – “cepties” un uztraukties ir tomēr nedaudz atšķirīgas lietas. Pie kam bez “cepšanās” daudz svarīgāk ir kaut ko izdarīt lietas labā . Es varu piemēram priekš sevis uzrakstīt sarakstiņu ko praktiski esmu veicis , varu arī uzrakstīt , kur aplauzies, varu uzrakstīt , ko tuvākaja laikā darīšu.
    Par to, ka Lembergs mūs drāž piekrītu, bet atvaino – ir tak cilvēki ,kas par viņu balso… Starp citu tas pats Zatlers Saeimā ievilka Teneberga cilvēkus , Olšteinu – domā viņi ir maigie jēriņi ? Par to Tu necepies ?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Māris Bārzdainis 26.11.2012. 10.42

    TAUTA TIC TEV UN AIZ TEVIS STĀVOŠAI RP!
    _________________________________
    ar cirvi?

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Māris Bārzdainis 26.11.2012. 11.09

    ..daudzi cilvēki ar vairākām augstākajām izglītībām pilnīgi skaidrā noteikti ļoti labi izteicās par Zatleru , tagad daži atlikušie ir izmisuši …
    __________________

    morāle:

    nav jēgas vienmēr būt- “‘pilnīgi skaidrā “.

    “‘Tolks”‘ ta kāds?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Māris Bārzdainis 26.11.2012. 10.25

    susurs – par cepšanos . Atzīšos , ka es savulaik tiešām cepos un tas bija no 2002. – 2006. gadam . Es cepos gan par to , ka JL ar Repši ieskaitot nespēja pietiekami stingri un konsekventi risināt dažādus jautājumus , netika galā ar acīmredzamām aplamībām utml. Man pat pašam sanāca iekļūt dažu notikumu virpulī . Mācība , ko es guvu no tā laika ir absolūti vienkārša –
    a) nav jēgas cepties par lietām ,kuras nespēj ietekmēt
    b) uz publisko informāciju skaties caur pirkstiem
    c) nekas nenotiek uz urrā , lai kaut ko mainītu ir nepieciešams mērķtiecīgs un smags darbs.
    Atvaino , bet dažādi nozombēti fanāti izsauc līdzjūtību , jo agri vai vēlu viņi aplauzīsies …
    P.S. Īpaši kretinē visādi bļauri un burkšķētāji – a la mana sievasmāte , kas neko nesaprot , bet par visu burkšķ :)

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Māris Bārzdainis 26.11.2012. 10.51

    susurs – nu par to vai cepos vai nē laikam varētu pajautāt kādam , kurš mani pazīst vai arī ir gājis kopā jūrā ( starp citu tur vislabāk parādās cilvēka patiesā seja )
    Par garo palagu – man bija interesanti pašam palasīties par somu izglītības fenomenu un tad nu to apkopoju . Visvairāk mani sākumā izbrīnija stāsts , ka somi sāka ar vienādu pamatizglītību visiem , tikai vēlāk sapratu fīču.
    Par Lembergu – teiksim tā analoģijai – domāju ,ka daudzi cilvēki ar vairākām augstākajām izglītībām pilnīgi skaidrā noteikti ļoti labi izteicās par Zatleru , tagad daži atlikušie ir izmisuši par ļaunajiem sabiedriskās domas pētniekiem , kas vilto reitingu datus.
    Par sejām – interesanti tad kāda ir klusā un zanes patiesā seja …

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    andris902 > Māris Bārzdainis 26.11.2012. 15.33

    …Susurs….kā tur ar tām patiesajām sejām?…vari precizēt?….ja pateici A – prasītos arī turpinājums….

    0
    0
    Atbildēt

    0

    to twerotājs
    Ir stulbi iedomāties, ka par zagli var saukt tikai to, kas personīgi ir iebraucis mūsu bikšu kabatās vai uzlauzis mums dzīvokļa durvis un nozadzis mantas. Mums kaut kā ir apziņā iesēdusies doma, ja kāds apzog valsti, tad man nav gar to daļa – tas jau nav mans.
    Tas mums ir palicis no padomju laikiem, kad valsts mantu zagt nebija nekas nosodāms. Jāpierod pie domas, twerotāj, ka valsts manta ir Jūsu, mana, vārdu sakot, visu pilsoņu kopējā manta.
    Lemberga smagās apsūdzības rāda ( un tas nav no pirksta izzīsts ), ka šis smaidīgais vīriņš sistemātiski un ilglaicīgi
    1. nemaksāja nodokļus – tātad apzaga valsi un mūs visus
    2. slēpa sazagto ārzonās – tatad mūsu mantu slēpa, twerotāj
    3. prihvatizēja valsts, tātad mūsu mantu, par sviestmaizi
    utt.
    Visspilgtākais piemērs ir kuģniecība, kur pat pensionāru, tātad mūsu vecāku, nauda tika pasēta.
    Bet ne jau Jums vienam ir tādi uzskati, twerotāj. Pat daudz nopietnākiem cilvēkiem ir līdzīgs domu gājiens. Visas sabiedrības cienīts cilvēks, krietnais Vilis Vītols reiz TV izteicās – “jūs laikam mani te visi lamāsiet, bet aizbrauciet uz Ventspili un paskatieties kā Lembergs tur ir visu sakārtojis!” Ar to netieši mazajam zaglēnam it kā meklēdams attaisnojumu. Nav jau tieši izvilcis maciņu Vītolam, vai ne, jo pirmajā brīdī to skādi nevar sajust.
    Bet tagad iedomāsimies citu situāciju.
    Krietnais latviešu mecenāts un patriots Vilis Vītols( vai arī mūsu twerotājs ) brauc mājās no Likteņdārza uz lepno savrupmāju Ķīpsalā. Jau no tāluma Vitols(twerotājs) ierauga, ka pie mājas ir sapulcējušies cilvēki.
    Kas noticis, piebraukuši pie mājas, jautā mūsu varoņi?
    Uzlauzta un apzagta māja – atbild zinātāji.
    Vītols (twerotājs ) steidz iekšā un redz, ka viss, kas godīgi, gadiem ilgi krāts, ir nozagts. Sāpīgi, protams.
    Vītols(twerotājs) sāk saukt pēc policijas, bet viņa jau tur pat ir. Policisti un pārējie Ķīpsalas iedzīvotāji, atšķirībā no apzagtajiem, ir tādi mierīgi.
    Vai zagļus noķērāt, vaicā apzagtie?
    Policists un pārējie tik divdomīgi smaida.
    Zaglim jāsēž cietumā – kliedz twerotājs.
    Visu dzīvi esmu godīgi strādājis – teic krietnais Vilis Vītols.
    Kā nu nekliegsi, jo nozagta ir viņu personīgā manta. Tad policists saka, lai Vītols un twerotājs sēžas mašīnā – viņš kaut ko parādīs.
    Trijotne dodās ceļā un policists sāk rādīt sakārtoto Ķīpsalu. Viss te ir nobruģēts un nolaizīts, puķu dobes uz katra stūra un mājas nokrāsotas.
    Un par šo kārtību mums ir jāpateicās vienam cilvēkam, saka policists -. mēs ar viņu drīz tiksimies.
    Visi piebrauc pie lepnas savrupmājas, kur pašlaik notiek liela rosība – tiek dalīts kārtējais laupījums. Vislielākā daļa tiek Ķīpsalas “saimniekam” – mazam, smaidīgam vīram ar hūti, bet arī pārējie var dabūt kādu kripatiņu. Saimnieks ir ļoti cienīts šajā karaļvalstī, jo ar visiem dalās. Fonā skan saimnieku slavinošas dziesmas, ko izpilda pensionāru ansamblis “Ķīpsalas liedags”.
    Twerotāju vēl vairāk satracina fakts, ka mazajam zaglēnam kājās bija tikko nozagtās viņa kurpes.
    99,9% mūsu salā balso par mūsu saimnieku, teic lepni policists, un viņš ir arī attaisnots visās tiesās. Mūsu salā valda likums – zodz, bet reizē arī dalies.
    PS
    Par twerotāju nezinu, bet krietnais letiņš Vilis Vītols, braucot mājup, noteikti aizdomājās, ka valsts manta un tava personīgā manta ir viens un tas pats. Par valsts mantas zādzību ir jābūt tik pat lielai sāpei, kā par savējo.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    to klusais

    klusais susurs – es un cepos ? :) Es izklaidējos …
    Varbūt pastāstiet kā notiek susura/bruņinieka transformācija .

    Nestāstiet niekus – cepaties gan. Es skatos, ka esat sācis tādus garus “palagus cept” – laikam gribiet pārspēt rakstniecībā mani.
    Par manu “transformāciju”.
    Esmu par to domājis. Lai gan susuri ir mazi un drosmīgi dzīvnieciņi, bruņiniekiem tomēr ir lielāks spēks. Man vēl visi bruņinieku “pričendali” ir kaujas gatavībā un varbūt tiešām ir vērts pārvērsties atpakaļ par SKUMJĀ IZSKATA BRUŅINIEKU.
    Cīņa, cik saprotu, vēl nav galā, jo daudzi mūsu valstī smagos noziegumos apsūdzēto Lembergu uzskata par lādzīgu onkuli.
    “Ko mums Lembergs ir sliktu nodarījis” – tā nesen viens kvēls Vienotības “orators” te retoriski vaicāja.
    Nesen pie manis mājas viesībās viens radinieks pie galda izteicās – “biju Ventspilī, vot tur Lembergs ir visu sakārtojis un izlaizījis. Īsts saimnieks. Tā vajag visiem letiņiem – vispirms sazodzies kārtīgi un tad strādā valsts labā. Zodz, bet tad arī dalies”.
    Tas ir reāls daudzu latviešu domu gājiens. Un, atzīmēšu, šos murgus teica cilvēks ar divām augstākām izglītībām, pilnīgi skaidrā un, cik zinu, trako mājā arī nebija ārstējies.
    PS
    Šajā portālā man bija divas vilšanās:
    zanEs un klusā patiesās sejas atklāšanās
    PS
    Ja kļūšu par bruņinieku, tad sekošu žurnālistu modei un priekšā karināšu vārdiņu “neatkarīgais”.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    to klusais
    Bruņinieki visā pasaulē vienmēr iestājas par taisnību.
    Bet Jūs, klusais, ar vien vairāk un vairāk sākiet rādīt savu īsto seju.
    Man Zatlers, kā te viens asprātis nesen izteicās, nav pielūgsmes objekts, bet gan ierocis cīņā pret veco Lemberga oligarhu sistēmu.
    Gluži tāds pats ierocis bija kādreiz Repše ar Jauno laiku.
    Zatlera un RP zobens patreiz labi griež un tas ir pats svarīgākais. Zatlera zobens ir rūdīts, jo izgāja pārbaudi tad, kad nepakļāvās un neaizgāja to oligarhu pavadā, kas viņu bija iecēluši prezidenta amatā.
    PS
    necepieties tā, sargājiet nervus un iedzeriet kādu tēju.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    to klusais
    Par to “cepšanos”.
    Es, piemēram, uzskatu, ka “cepties” ( uztraukties ) par savu valsti ir normāli un pat nepieciešami. Par “cepšanos” laikam var saukt to brīdi, kad uztraukums ir sakāpināts. Un es, klusais, par savu “cepšanos” nekaunos un gribētu, lai daudzi vienaldzīgie sāk uztraukties ( cepties ).
    Kā “necepties”, ja mūsu valsti 20 gadus čakarē neliešu banda, kā “necepties”, ja smagos noziegumos apsūdzēts zaglēns turpina gadiem ilgi par mums smieties.
    Visvairāk, klusais, mani uztrauc, “besī” un “cepina” tā bezspēcība. Tu jūties tik stulbi kā vecajos padomju Brežņeva stagnācijas gados – it kā neatkarīga, demokrātiska valsts mums ir, bet tikt vaļā no viena nelieša nevaram.
    Dzīvē sevi čakarēt citiem neļauju un pat tuvumā tādus nelaižu, bet Latvijas mērogā ir tāds bezceris, kad redzi, ka balso kā gribi, bet Lembergs mūs drāž un drāž. Bezceris un “cepšanās” ir no tā, ka pat Vienotība, kurai ticēju, ir uz vienu roku ar Lembergu, bet tu esi bezspēcīgs kaut ko mainīt.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Māris Bārzdainis 26.11.2012. 09.52

    @susurs
    Pēc iekšējas informācijas ekspertiem tas bija vairāk brīvprātīgs darbs, jo pat sadalot 1 milj. uz 200+ cilvēkiem, sanāk vien bruto 4500Ls, bet ārvalstu ekspertiem jānodrošina arī viesnīcas un transports. Un es ticu, ka eksperti saņēma ievērojami mazāk par projekta uzraudzītājiem un projekta vadītājiem.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu