LU aulā kora „Latvija" jubilejas noslēguma koncerts • IR.lv

LU aulā kora „Latvija” jubilejas noslēguma koncerts

25
Kora publicitātes foto. Foto - Ansis Starks

Koncertā skanēs vēl nedzirdēts skaņdarbs, kā arī fragmenti no kora īpaši izmeklētākajiem darbiem

Sestdien, 24. novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā plkst. 19 notiks Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” 70 gadu jubilejas noslēguma koncerts, kurā būs iespēja dzirdēt jaunu, pie mums vēl nedzirdētu skaņdarbu, kā arī fragmentus no kora īpaši izmeklētākajiem darbiem. Kori un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģēs Māris Sirmais.

Koncerta pirmajā daļā paredzēts amerikāņu komponista Džona Adamsa kompozīcijas „Harmonium” pirmatskaņojums. Pats autors raksturo „Harmonium” kā vienu no pirmajiem skaņdarbiem, kurā dzirdams tieši viņam raksturīgais skanējums. Darba pamatā ir izmantota Džona Donna un Emīlijas Dikinsones dzeja.

Koncerta otrajā daļā izskanēs fragmenti no opusiem, kas korim bijuši īpaši nozīmīgi tā pastāvēšanas gaitā. Būs dzirdamas daļas no K. Orfa “Carmina Burana” un J.Brāmsa „Vācu rekviēma”. Kora vīru grupa pievērsīsies franču mūzikai, izpildot kareivju un studentu kori no H.Berlioza „Fausta pazudināšanas”. Tiks atskaņotas daļas no “Tūkstošgades simfonijas”, kuras autors ir pazīstamais ķīniešu komponists Taņs Duņs, kā arī klausītāji dzirdēs fragmentu no L. Bernsteina „Mesas”, kuru koris pirmatskaņoja Latvijā Starptautiskās Garīgās mūzikas festivālā 2007. gadā. Koncerta noslēgumā koris „Latvija” dalīsies ar pēdējo gadu visspilgtākajiem iespaidiem, izpildot fināla fragmentu no G. Mālera 8.simfonijas, kura pagājušajā gadā tika izdziedāta izcilajā Concertgebouw koncertzālē Amsterdamā kopā ar pasaules slaveno diriģentu Marisu Jansonu un Nīderlandes Karalisko Concertgebouw orķestri.

Koncertā piedalās: Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģents Māris Sirmais. Solisti: Kristīne Gailīte, Liene Kinča, Intars Busulis un Kaspars Zemītis. Vakaru vadīs mūzikas žurnālists Orests Silabriedis.

Video par kora gatavošanos koncertam var noskatīties šeit:

Biļetes uz koncertu var iegādāties www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu