Arī "Fitch Ratings" paaugstina Latvijas kredītreitingu • IR.lv

Arī “Fitch Ratings” paaugstina Latvijas kredītreitingu

25
Foto: AFP/LETA

Tam pamatojums – Latvijas panāktais lielais progress, nodrošinot ekonomikas līdzsvarošanu

Arī starptautiskā reitingu aģentūra “Fitch Ratings” pieņēmusi lēmumu paaugstināt Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi, nosakot pozitīvu kredītreitinga nākotnes prognozi, ziņo „Nozare.lv”.

Mūsu valsts novērtējums ilgtermiņa saistībām ārvalstu valūtā paaugstināts no “BBB-” uz “BBB”, savukārt vietējā valūtā kredītreitings paaugstināts no “BBB” uz “BBB+”, informēja Finanšu ministrijā.

“Vēl vienas kredītreitingu aģentūras labvēlīgais novērtējums tik īsā laika posmā apliecina, ka esam veiksmīgs piemērs citām Eiropas Savienības valstīm, spējot nodrošināt straujāko ekonomikas izaugsmi, sakārtojot savas publiskās finanses, kā arī samazinot valsts parādu. Šis lēmums pozitīvi turpina reitingu aģentūru noteikto kredītreitingu uzlabojumu sēriju šajā gadā un apliecina, ka īstenotā valdības politika un pieņemtie lēmumi ved mūs pareizā virzienā,” norāda finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra “Fitch Ratings” savu lēmumu pamato ar Latvijas panākto lielo progresu, nodrošinot ekonomikas līdzsvarošanu, eksporta un investīciju diversifikāciju.

Reitingu aģentūra atzinīgi novērtē Latvijas valdības noteikto fiskālo disciplīnu, kas palīdzējusi samazināt pārmērīgo valsts budžeta deficītu. Aģentūras eksperti arī prognozē, ka Latvija turpinās īstenot līdzšinējo piesardzīgo makroekonomikas politiku.

Kredītreitingu aģentūra palielinājusi arī Latvijas tautsaimniecības izaugsmes prognozes šim gadam no 2,5% uz 5%, ņemot vērā iekšzemes kopprodukta pieaugumu šā gada pirmajos trīs ceturkšņos.

“Fitch Ratings” sagaida, ka Latvija 2013.gada pavasarī izpildīs visus Māstrihtas kritērijus un 2014.gada janvārī tiks uzņemta eirozonā, tādējādi palielinot Latvijas tautsaimniecības ieguvumus un kredītspēju ārvalstu finanšu tirgos.

Kā ziņots, patlaban Latvijas kredītreitingu nosaka trīs atpazīstamākās starptautiskas reitinga aģentūras “Moody’s Investors Service”, “Fitch Ratings” un “Standard & Poor’s”, kā arī Japānas reitingu aģentūra “R&I”.

“Standard&Poor’s” 9.novembrī nolēma paaugstināt Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi.

 

Komentāri (25)

austrisv 14.11.2012. 08.32

Jauka dāvana mums uz svētkiem!

+3
0
Atbildēt

0

mary75 14.11.2012. 10.55

Skaties tikai, lai mēs nebūtu viena no pēdējām paaudzēm, kurai Eiropas kreisie idioti vēl atļauj svinēt Ziemassvētkus, drīz vien var aizliegt, jo nepatiks galvenajam to elektorātam – musulmaņiem http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/443175-sasutums_kada_danijas_ciemata_atsakas_svinet_ziemassvetkus

+1
0
Atbildēt

3

    esmeralda_se > mary75 14.11.2012. 12.29

    Otrais. Kreisie parasti ir kosmopolīti, un par savu kultūru viņiem pārsvarā nospļauties. Vēl vairāk nacionālā kultūra ir traucējošs faktors.
    Ne jau velti savulaik daži murgoja par vispasaules revolūciju, varētu padomāt, kas gan nekait uzbūvēt komunismu “atsevišķi ņemtā” valstī un dzīvot nost.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 14.11.2012. 11.32

    Skaidrs, ka islams nav reliģija, bet gan kultūra plašākā šī vārda izpratnē.
    Nu tas, ka Vācijā kāds apsolas ievērot Vācijas likumus, tas, protams, ir kaut kas labs.
    To islamu, nez, mācīs visiem, vai tikai musulmaņiem?
    Man tikai nav skaidrs, vai tā kreiso koķetēšana ar musulmaņiem ir tikai idiotisms, vai arī pilnīga vienaldzība pret savas kultūras saglabāšanu, lai tikai dabūtu to musulmaņu balsis un paliktu pie varas?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > mary75 14.11.2012. 11.19

    dzeri, tas tikai sīkums. Hamburgas rāte esot noslēgusi līgumu ar musulmaņu kopienu(!) – tā apņemas ievērot Vācijas likumus un vērtības (Vācijā!), par to rāte dos muslimiem prasītās privilēģijas… bērniem skolās islāmu (šariatu vēl nē, pagaidām), islāma svētkus brīvus… Tā kā Vācijā reliģija skaitās šķirta no valsts, lieku reizi pierādās, ka islāms nav reliģija.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu