Vācija atzinīgi novērtē Grieķijas jauno taupības programmu • IR.lv

Vācija atzinīgi novērtē Grieķijas jauno taupības programmu

27
Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle. Foto: Lita Krone, LETA

Vestervelle: Šo vēsti sadzirdēs visā eirozonā

Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle ceturtdien atzinīgi novērtējis Grieķijas parlamenta apstiprināto jauno taupības pasākumu programmu, kas nepieciešama, lai Atēnas iegūtu starptautiskā aizdevuma nākamo maksājumu un glābtu valsti no bankrota.

Vestervelle Grieķijas parlamenta spēju apstiprināt 18,5 miljardu eiro (13 miljardu latu) vērto taupības programmu nodēvējis par tik ļoti nepieciešamās konsolidācijas un reformu svarīgu apstiprinājumu, ziņo LETA/AFP.

“Šo vēsti sadzirdēs visā eirozonā,” sacīja ministrs. “Mēs izrādām lielu cieņu vērienīgajiem pūliņiem, ko veic cilvēki Grieķijā, lai pārvarētu krīzi. Eiropa un Vācija pauž solidaritāti Grieķijai un reformu kursam, kuru tā ir uzsākusi.”

Kā vēstīts, jaunie taupības pasākumi ir nepieciešami starptautiskā aizdevuma nākamā maksājuma iegūšanai un bankrota novēršanai. To īstenošana ir priekšnosacījums, lai Grieķija iegūtu starptautiskā aizdevuma nākamo maksājumu 31,5 miljardu eiro (22,1 miljarda latu) apmērā.

Bez šiem finanšu līdzekļiem Grieķijai novembra vidū draud bankrots.

Grieķijas jaunā taupības programma paredz arī paaugstināt pensionēšanās vecumu, samazināt pabalstus un minimālo atalgojumu.

 

Komentāri (27)

oktanvis 08.11.2012. 17.33

Solīts makā nekrīt! Ja jau grieķi tik viegli piekrita parakstīt papīrus, tad jau vienalga visus apčakarēs, bet visa eirozona par to samaksās.

+1
0
Atbildēt

0

mariterage 08.11.2012. 14.27

Gvido Vestervelle ir pārlieku optimistisks – situāciju labāk raksturo šie citāti no vakardienas raksta BBC :

“However, from the point of view of the troika of inspectors from the International Monetary Fund (IMF), the European Union and the European Central Bank (ECB) whose job is to ensure Greece can repay its debts, the key issue is not the approval of the measures, but their implementation.

IHS Global Insight economist Diego Iscaro is equally pessimistic:

“The real problem with Greece is implementation. This is a deeply rooted institutional problem that makes implementing reform difficult. For example, despite taxes going up, tax collection has fallen because evasion is high,” he told the BBC.

Panos Skourletis, spokesman for the main opposition Syriza party, argues implementation is unlikely.

“These measures may be voted through, but they cannot be enforced because the tolerance levels of Greeks have really passed their limits,” he said.”

+2
-1
Atbildēt

0

Signija Aizpuriete 08.11.2012. 14.01

——– Vācija atzinīgi novērtē Grieķijas jauno taupības programmu. ============================================================================== Ne tikai Vācija, bet arī globālie banksteri atzinīgi novērtēs Latvijas varnešu jaunos taupības pasākumus, kas būtiski ietekmēs ne tikai kultūras un zinātnes sfēras:

‘(..) Vēršanās pret Latvijas Mākslas akadēmijas studiju programmām nav tikai metodoloģiskas kļūdas vai analīzes nepilnību rezultāts, tā ir apzināta politiskā atriebība, vēloties salauzt augstskolu neatkarību un autonomiju. Tā ir arī vēlme salauzt to vērtību kodolu, kuri veido nāciju, Latvijas kultūru un tās kultūrizglītību. Ja nācijai nebūs modernas nacionālas kultūras un mākslas, tad nebūs arī nācijas. Nacionālā māksla mūsdienās var īstenoties dažādās formās, tomēr būtiskākais ir tas, ka, atsakoties no mākslas vai mākslas izglītības, mēs pazaudējam iespēju būt par modernu Eiropas nāciju.’

Latvijas Mākslas akadēmijas rektors: Uzbrukums akadēmijai ir arī uzbrukums Latvijas identitātei

http://www.diena.lv/latvija/viedokli/latvijas-makslas-akademijas-rektors-uzbrukums-akademijai-ir-ari-uzbrukums-latvijas-identitatei-13976847?cp=1#comments

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu