Ziemassvētku naktī sola 28 grādu salu • IR.lv

Ziemassvētku naktī sola 28 grādu salu

33

Visbargākais sals gaidāms Vidzemē un Latgalē

Šogad Ziemassvētki būs ļoti auksti – vietām gaidāms bargs sals līdz pat mīnus 28 grādiem, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Arī Rīgā naktī uz 24.decembri sinoptiķi prognozē mīnus 28 grādus.

Latvija vēl aizvien atrodas starp spēcīgu ciklonu virs Rietumeiropas un anticiklonu virs Krievijas, informē Vides un meteoroloģijas centrs. Ciklona centra tuvumā daudz nokrišņu, pasliktināta redzamība. Savukārt anticiklona tuvumā debesis skaidrojas un valda sals pat zem -30 grādiem.

Liels sals atnācis Sibīrijā, kur Novosibirskā un Tomskā sals sasniedzis pat mīnus 50 grādu, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Sinoptiķi sola, ka Latvijā nakts no otrdienas uz trešdienu būs vēl aukstāka par iepriekšējo – gaisa temperatūra ziemeļaustrumu rajonos var nokristies līdz -20 grādiem. Trešdiena būs auksta – no -8 līdz -13 grādiem rietumu rajonos, un no -13 līdz -16 grādiem austrumos.

Lai gan turpmākajās dienās sals nedaudz mazināsies, no jauna tas spēkā pieņemsies jau svētdien un nākamās nedēļas sākumā. Virs Latvijas atradīsies anticiklona centrs – nokrišņi nav gaidāmi, debesis skaidrosies, bet naktī uz 24.decembri un 25.decembri atsevišķos rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnus 25 un 28 grādu atzīmēm. Visbargākais sals gaidāms Vidzemē un Latgalē.

Pašreizējās prognozes liecina, ka sals mazināties sāks jau 26.decembrī, īpaši Kurzemes pusē, tomēr atkusnis nav gaidāms.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu