Tiekamies Zojas dzīvoklī Valmierā! • IR.lv

Tiekamies Zojas dzīvoklī Valmierā!

30

Pateicoties mūsu abonentu lielajai atsaucībai, uz 10.novembra pasākumu brīvu vietu vairs nav. Sekojiet līdzi informācijai, drīzumā būs nākošie piedāvājumi!

Sestdien, 10.novembrī ar saviem domubiedriem dosimies uz Valmieru skatīties izrādi „Zojkina kvartira”, Valmieras Drāmas teātra iestudēto M.Bulgakova darbu. Izrādei pirms nepilna mēneša bija pirmizrāde, un tagad tā jau ir viena no visvairāk izpārdotajām izrādēm.

Uz Valmieru baruksim ar autobusu un ceļā dzirdēsim Bulgakova pētnieces Silvijas Radzobes stāstījumu par rakstnieka daiļradi un viņa darbos iekļautajiem simboliem. Pirms izrādes ieskatīsimies teātra aizkulisēs un uzkavēsimies Oļģerta Krodera bibliotēkā.

Lugu „Zojkina kvartira” Mihails Bulgakovs rakstījis 1925. – 1926.gadam. Tajā tēloti nesenas pagātnes notikumi: padomju varas neilgā piekāpšanās kapitālismam, tā saucamā „jaunā ekonomiskā politika”, kad tika atļauta privāta komercdarbība un uzplauka arī dažādas blēdības.

Stāsta galvenā varone uzņēmīgā Zoja Deņisovna Peļc , kuras plašajā un greznajā dzīvoklī mājas komiteja grib iemitināt proletāriešus, izdomā sava mājokļa un dzīves glābšanas plānu.

„Zojas dzīvoklis sākumā ir pēdējā īstas dzīves sala, kamēr ārpusē notiek sabrukums. Taču arī šajā dzīvoklī notiek korozija, no sienām nelobās krāsa, bet dvēseles iet bojā,» savu ieceri skaidro izrādes režisore Indra Roga. Ja skatās uz lugu no plašāka koridora, visas Bulgakova daiļrades perspektīvas, tad tajā iekodēts romāna „Meistars un Margarita” sākums: „Zojkina kvartira” laikā tiek atbrīvots dzīvoklis tur pierakstītajai mītiskajai personai, par ko lugas sākumā runā Zoja. Lugas beigās dzīvoklis ir tukšs, un tajā var ievākties Volands no „Meistara un Margaritas”.   

Līdzdalības maksa vienam cilvēkam – Ls 10, ko veltīsim žurnāla „Ir” abonementa dāvinājumam Valmieras teātra senioriem.

Uzzini vairāk un piesakies uz e-pastu [email protected] vai pa tālr. 67 281 588. Vietu skaits ierobežots!

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu