Prezidenta drošības dēļ nožogo Melngalvju nama dienesta ieeju • IR.lv

Prezidenta drošības dēļ nožogo Melngalvju nama dienesta ieeju

42
Melngalvju nams. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Rātslaukuma apmeklētāju plūsmu tas neietekmēšot 

Līdz ar Valsts prezidenta kancelejas pārvākšanos no Rīgas pils uz Melngalvju namu ap ēkas dienesta ieeju drošības nolūkos apjozts žogs. 25 metrus platā drošības josla un ap to apjoztais žogs nepieciešams drošības apsvērumu dēļ, jo tieši iepretim atrodas Valsts prezidenta Andra Bērziņa darba kabinets, LETA teikusi prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Drošības joslas vietā iepriekš atradusies autostāvvieta. Tā kā drošības josla izvietota pie ēkas dienesta ieejas, kas atrodas Grēcinieku ielas pusē, tā neietekmē Rātslaukuma apmeklētājus.

Iepriekš tika solīts, ka Melngalvju namu interesentiem būs iespējams apmeklēt arī laikā, kad tas kļūs par Valsts prezidenta pagaidu rezidenci. Turpmāk Melngalvju namā tiek plānota pasākumu un ekskursiju norise, kas savienojama ar Valsts prezidenta un Valsts prezidenta kancelejas darbu un aktivitātēm.

Brīvdienās Valsts prezidenta kanceleja simboliski pabeigusi pārvākšanos uz jaunajām darba telpām Melngalvju namā. Jau rīt, 4.septembrī, paredzēti pirmie Valsts prezidenta kancelejas pasākumi Melngalvju namā. Prezidenta kanceleja Melngalvju namā līdz 2015.gadam nomās 3742,9 kvadrātmetrus lielu platību, maksājot nomas maksu – 1,6 latus par kvadrātmetru, kā arī sedzot komunālos maksājumus.

Valsts prezidenta standarts pie Melngalvju nama ēkas tiks pacelts 4.septembrī plkst.8.30, bet Rīgas pils Svētā gara tornī Valsts prezidenta standarts tiks nolaists 6.septembrī plkst.18.

Prezidenta kancelejai pārvietošanas pakalpojumus nodrošināja SIA “Aconti” par 13 575 latiem. Iepriekš tika lēsts, ka ar drošību saistītie izdevumi, arī videonovērošana, izmaksās 12 500 latus.

 

Komentāri (42)

Aivars Lasmanis 03.09.2012. 11.50

To ieeju laikam sauc par “Avārijas izeju”. Ja, protams, tas nav valsts noslēpums vai ierobežotas pieejamības informācija.

+4
0
Atbildēt

1

Aivars Lasmanis 03.09.2012. 15.41

Kaut uz elli! Pēc VUGD noteikumiem katrai publiskai telpai ir obligāta šāda izeja. Knauzerīgs aprēķins un slēdziens. Nekāds mašīņš priekšā nedrīkst stāvēt. Ja tādas Avārijas izejas nav, objektu ekspluatēt nedrīkst. Tā kā Kanceleja VUGD inspektoram konvertu nedeva, bija jāievēro noteikumi. Vai jāizliekas, ka ievēro. Iepriekš laikam bija palaiduši to stiķi garām!

+3
0
Atbildēt

0

Gundars Āboliņš 03.09.2012. 20.50

Tagad prezidenta Bērziņa k-gs varēs padot pa logu kaimiņam RD priekšsēdētājam Ušakova k-gam rīta avīzi. Vai otrādi. Lai raitāk sokas darbs jaunajos apartamentos!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu