Viesturs Dūle veido partiju ''Skaistā nākotne'' • IR.lv

Viesturs Dūle veido partiju ”Skaistā nākotne”

58
Viesturs Dūle. Foto: Jānis Saliņš, F64

Jaunais politiskais spēks pārstāvēšot ”progresīvās jaunatnes” intereses

Latvijas Intelektuālās attīstības fonda (LIAF) izveidotājs un līderis, agrākais TV raidījumu veidotājs un vadītājs Viesturs Dūle ar domubiedriem veido partiju “Skaistā nākotne”. Tā mērķis ir kardinālas reformas Latvijas politiskajā un ekonomiskajā vidē, jo “nepārtraukti pieaugošā krīze ir pierādījusi pilnīgu līdzšinējās politikas bezspēcību un absolūtu visu esošo ekonomikas instrumentu neefektivāti”, teikts LIAF pārstāves Ievas Kroles izplatītajā paziņojumā.

Dūles komandā ir mūziķis Gustavs Butelis jeb Gustavo, režisors Aivars Čivželis un citi, kas apvienojušies “Latvijas politiskās kārtības radikālai uzlabošanai un kvalitatīvai atjaunošanai ar mērķi bez kavēšanās un apņēmīgi paātrināt valsts ekonomisko attīstību”, vēsta ziņu portāli, atsaucoties uz aģentūru BNS.

Viņš ir pārliecināts, ka tuvākajā laikā partijas veidotāju pusē nostāsies “visa Latvijas progresīvā jaunatne”, kuras intereses topošā partija sola pārstāvēt. Partijas sauklis būšot “Mūsu skaistā nākotne – mūsu rokās!”.

Dūle paudis pārliecību, ka pašlaik vadības struktūrās nonākuši “galvenokārt rūdīti kukuļņēmēji, izsmalcināti korupcijas meistari, blēži, bezkaunīgi meļi un vienkārši bezsirdīgi cilvēki, kuri personīgo privilēģiju un materiālo labumu dēļ pēc saviem ieskatiem manipulē ar valsts Satversmi un tās likumiem”, un ir apņēmības pilns šo kārtību izsvēpēt.

“Tas tiks panākts, ievērojami pilnveidojot likumdošanu un profesionāli ieviešot kārtību valsts struktūrās, ieskaitot parlamentu, policiju, tieslietas, izglītību, rūpniecību un lauksaimniecību,” sola partijas veidotāji.

“Mēs nepievienojamies nevienai no esošajām partijām, bet veidojam patstāvīgu Latvijas jaunatnes partiju ar nolūku radikāli, ātri un profesionāli atveseļot ekonomisko situāciju valstī, kā arī uzlabot un cilvēciskot esošo politisko kārtību. Mēs vēlamies reālā darbībā parādīt, ka politika, valsts pārvalde, ekonomika un finanses var būt pilnīgi pārskatāmas un godīgas,” klāsta bijusī TV seja.

“Partijas veidotāji uzskata, ka bez kardinālām reformām un transformācijas politiskajā un ekonomiskajā jomā mūsu valsts nespēs izkļūt no smagās un ilgstošās krīzes. Viņi ir pārliecināti, ka politiķi, kas noveduši valsti līdz esošajam kritiskajam stāvoklim, nav spējīgi atrisināt situāciju, kā rezultātā tautas cerības uz kaut mazliet labvēlīgāku nākotni ir ļoti apšaubāmas. Ņemot vērā šos bēdīgos apstākļus, Viesturs Dūle organizē masveida Latvijas intelektuālās jaunatnes politisko kustību, kas būs vērsta pret varas struktūru visatļautību un korumpēto ierēdņu dominējošo stāvokli,” teikts LIAF paziņojumā.

Par partijas “Skaistā nākotne” izveidošanu un mērķiem plašāk sola informēt preses konferencē 29.augustā viesnīcā “Alberts”.

Iepriekš Dūle plašāku sabiedrības uzmanību piesaistīja šī gada februārī, LIAF vārdā aicinot 18.februāra referendumā par krievu valodu kā otru valsts valodu balsot ar baltu lapu, kas faktiski nozīmē savu balsi nenodot. Pēc Valsts prezidenta ierosinātās 10.Saeimas atlaišanas Dūle ar domubiedriem rīkoja akciju “Izvadi savu oligarhu silti” jeb Oligarhu kapusvētkus. Dūle LNT arī vadīja diskusijas par izglītību Latvijā.

Komentāri (58)

ievuliitis 24.08.2012. 11.16

Mani “sajūsmināja” šis citāts “Dūle paudis pārliecību, ka pašlaik vadības struktūrās nonākuši “galvenokārt rūdīti kukuļņēmēji, izsmalcināti korupcijas meistari, blēži, bezkaunīgi meļi un vienkārši bezsirdīgi cilvēki, kuri personīgo privilēģiju un materiālo labumu dēļ pēc saviem ieskatiem manipulē ar valsts Satversmi un tās likumiem”.
Atvainojos, ja kads to jau uzrakstīja pirms manis – skrienu prom un nav laika pētīt.
Vai kāds atceras kādu iemeslu dēļ Dūlem nācās slēgt savu humora šovu ciklu (Mēmais šovs?) LNT? Tāpēc, ka draudēja tiesvedība, raidījums mats-matā kopēja formātu, idejas un, ko tur vēl TV var kopēt, no kāda populāra Vācijas TV humora šova.
Kristāltīrs tas Dūle, bet visi, kas ko darīja pirms viņa ir neliešu bars. :D
Vai kāds nevar apgaismot – kas finansē visas Dūles aktivitātes – “Oligarhu kapusvētkus”, “baltās lapas”, to fondu?

+32
-1
Atbildēt

4

    Signija Aizpuriete > ievuliitis 24.08.2012. 11.22

    ——-
    Iespējams, ka Dūles kungs tās atziņas pasmēlies gudro rietumonkuļu grāmatās:

    ‘ Latvijā pēdējos 20 gadus valdījusi Alberta Šveicera definīcijai atbilstoša partokrātija – mazas ļaužu grupas neredzama vara pār tautu, valsts likumdevēju un izpildvaru visos līmeņos. Partokrātijai galu vajadzēja darīt Zatlera rīkojumam Nr.2. ‘

    Māris Alberts ‘Demokrātija ir tiesības skaitīt balsis*’

    http://www.ir.lv/2012/8/22/demokratija-ir-tiesibas-skaitit

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 25.08.2012. 12.53

    Jā, lno, ko tur teikt pašaizliedzīgs censonis-patriots.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > ievuliitis 25.08.2012. 11.57

    betijacelmale. Kā pierasts āzis par dārznieku. Zaglis cīnisies pret korupciju:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    bizbizmārīte > ievuliitis 24.08.2012. 17.23

    A.L.P. Tas ir briesmīgi — tik jauns un jau kangars!Var kļūdīties vienreiz kādā būtiskā jautājumā,bet Dūlem tas jau ir regulāri un tas nozīmē tikai vienu — viņš ir nopirkts ar visām aknām un uz visiem laikiem.

    +17
    -2
    Atbildēt

    0

astra_ozo 24.08.2012. 10.00

Es domāju, ka viņu finansē tie paši, kas neveiksmīgo pusmaratonistu. Kur viņš ņēma naudu, lai samaksātu par “baltās lapas” reklāmas kampaņu (turklāt “baltās lapas” tika reklamētas tikai latviešu valodā).

+28
-3
Atbildēt

0

betija.tur 24.08.2012. 13.00

Iesaku paskatīties, kas atbalstīja Dūles “intelektuālās” apmācības Daugavpilī (interesanta vieta, vai ne?) šī gada pavasarī – Rīgas dome un Daugavpils dome. Nešaubos, ka naudiņa nāk no tā paša katla, kas sponsorēja valodas referendumu atbalstošo “balto lapu” akciju, tagad apmaksās jauno partiju un droši vēl kādu akciju, kurā aicinās nepretnostādīties nepilsoņiem gaidāmā jaunā referenduma priekšvakarā. Brīnos, ka žurnālisti vēl joprojām nav uzdevuši neērto jautājumu – kur bijušais komiķis ņem visam naudu.

+27
-2
Atbildēt

1

    Zane Degro > betija.tur 26.08.2012. 13.32

    Jā, man arī nav saprotams, kādēļ neviens neparok dziļāk – kur Dūle ņem naudiņu savām provokācijām. Ceļam augšā šo jautājumu!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu