Asanžs uzrunā atbalstītājus no Ekvadoras vēstniecības balkona • IR.lv

Asanžs uzrunā atbalstītājus no Ekvadoras vēstniecības balkona

43
Džūljens Asanžs. Foto: AFP/LETA

“WikiLeaks” ir apdraudēta, tāpat kā izpausmes brīvība, uzskata Asanžs

“WikiLeaks” dibinātājs Džūljens Asanžs svētdien teica uzrunu saviem atbalstītājiem no Ekvadoras vēstniecības Londonā balkona, parādoties sabiedrībā pirmo reizi divu mēnešu laikā, vēsta LETA/AFP/BBC.

Asanžs uzrunā nosodīja Lielbritānijas amatpersonas un policiju, apsūdzot tos draudu izteikšanā un iebrukuma plānošanā Ekvadoras vēstniecībā.

Viņš arī pateicās Ekvadorai par drosmes izrādīšanu un patvēruma piešķiršanu viņam, kā arī virknei citu Dienvidamerikas valstu par atbalsta izrādīšanu. „Es pateicos prezidentam [Rafaelam] Koream par viņa izrādīto drosmi, izvērtējot [manu lūgumu] un piešķirot man politisko patvērumu,” sacīja Asanžs uzrunā atbalstītājiem un mediju pārstāvjiem, kas sapulcējušies pie vēstniecības ēkas.

“WikiLeaks” dibinātājs arī aicināja ASV prezidentu Baraku Obamu “izbeigt raganu medības pret “WikiLeaks””. “Es aicinu prezidentu Obamu rīkoties pareizi. ASV ir jāatsakās no savām raganu medībām pret “WikiLeaks”,” sacīja Asanžs.

Viņš mudināja ASV atbrīvot Bredliju Meningu, kurš ASV apsūdzēts par slepenu dokumentu nopludināšanu vietnei “WikiLeaks”.

“WikiLeaks” ir apdraudēta, tāpat kā izpausmes brīvība un visu mūsu sabiedrību veselība. Mums ir jāizmanto šis brīdis, lai norādītu uz izvēli, kas ir ASV valdības priekšā,” sacīja Asanžs.

“Vai tā atgriezīsies un pieturēsies pie revolucionārajām vērtībām, uz kurām tā ir dibināta? Vai arī tā noslīdēs no kraujas, velkot mūs visus līdzi bīstamā un apspiestā pasaulē, kurā žurnālisti tiek apklusināti aiz bailēm no vajāšanas un pilsoņiem ir jāčukst tumsā,” sacīja Asanžs.

Asanžs jau divus mēnešus ir patvēries Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai pretotos tiesas lēmumam izdot viņu nopratināšanai Zviedrijā saistībā ar apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos divām zviedrietēm.

Asanžs noliedz apsūdzības izvarošanā, apgalvojot, ka seksuālās attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas. Asanžs uzstāj, ka apsūdzības pret viņu ir politiski motivētas un ka ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu.

Ekvadora ceturtdien piešķīra Asanžam, kuram ir Austrālijas pilsonība, diplomātisko patvērumu

 

Komentāri (43)

ilmisimo 19.08.2012. 22.23

Asanžs uzrunā atbalstītājus no Ekvadoras vēstniecības balkona
____________________
Kad pienāks rīdzniekiem tie laiki, kad”e Usakovs un Amerisks uzrunās atbalstītājus no Madagaskāras konsulāta balkona Gvajakilā?

+8
-2
Atbildēt

1

    Kaspars Špūle > ilmisimo 19.08.2012. 22.57

    Krievijas vēstniecībai Rīgā nav balkona? Tiešām?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 20.08.2012. 07.49

“Vai tā (ASV) atgriezīsies un pieturēsies pie revolucionārajām vērtībām, uz kurām tā ir dibināta? Vai arī tā noslīdēs no kraujas, velkot mūs visus līdzi bīstamā un apspiestā pasaulē, kurā žurnālisti tiek apklusināti aiz bailēm no vajāšanas un pilsoņiem ir jāčukst tumsā,” sacīja Asanžs.+++
Kad te atkal sāksim spriedelēt par vārda brīvību un demokrātiju, tad vajadzētu atcerēties to, ka Asanža uc līdzīgu “varoņu” mērķis ir tieši vājināt patiesas demokrātijas, vārda brīvības pozīcijas pasaulē. Šitiem ” cīnītājiem par brīvību” kājas aug no “aukstā kara” laika Kremļa iebarotajiem Rietumu visāda veida kreisajiem.

ASV militārpersona nozog savas valsts slepenu info, nodod to “WikiLeaks” , “WikiLeaks” šo info nopludina netā un “asanži” šādu noziegumu dēvē par izpausmes brīvību :)

+6
-5
Atbildēt

3

    austrisv > buchamona 20.08.2012. 10.45

    Šis Asanžs man nekādu uzticību par baiso demokrātijas aizstāvi neizraisa, jo pats izvairās no tiesas, kas tad arī noteiktu vai vainīgs viņā tajā izvarošanā vai nav vainīgs?Lai droši stājas tiesas priekšā Zviedrijā, jo tā nav Krievijas tiesa, bet demokrātiskas valsts tiesa. Bet baidās kundziņš- tas nu ir skaidrs. Tad nu tagad klaigā pa visu pasauli!
    Neko tādu sevišķu no Asanža nozagtās diplomātiskās sarakstes dokumentu izplatīšanas informācijas , es neredzu. To katrs diplomāts var iegūt no vietējiem masu saziņas līdzekļiem.Vismaz par Latviju nekā sevisķa Asanža rīcībā nav!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Egitazz > buchamona 20.08.2012. 10.30

    un kāpēc nē? brīvajā pasaulē protesti, tieksme pēc demokrātijas, viedokļa izpausmes brīvība var pieņemt visnedažādākas formas.

    pie tam viņš nenopludināja info ar aģentu vārdiem un citu operatīvo informāciju, bet analītiskās atskaites

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andis_jenavs > buchamona 20.08.2012. 09.49

    protams vienīgā atbalstāmā un lielākā izpausmes brīvība pasaulē ir maskās tērptu skuķu izdarības baznīcā…

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu