Latviešu internetgrafiķu uzņēmums radījis 100 tūkstošo grafiku • IR.lv

Latviešu internetgrafiķu uzņēmums radījis 100 tūkstošo grafiku

41

Septembra beigās būs pieejama “Infogr.am” jaunā versija

Savdabīgu rekordu šonedēļ uzstādījis žurnāla “Ir” un arī portāla Ir.lv sadarbības partneris uzņēmums “Infogr.am” – tas radījis simttūkstošo infografiku, vēsta “Infogr.am” līdzdibinātājs Uldis Leiterts. Tas bijis iespējams, izmantojot Latvijas start-up uzņēmuma izstrādāto aplikāciju (www.infogr.am).

Kā norāda Leiterts, “Infogr.am” lietojuma mērķi mēdz būt ļoti daudzveidīgi. Dažreiz cilvēki izmanto “Infogr.am”, lai pastāstītu vienkāršus stāstus. Taču ir arī virkne nopietnu datu par notikumiem pasaules karstajos punktos, vēlēšanu rezultātiem un tirgus tendencēm. “Infogr.am” lietotāju vidū ir lieli pasaules mediji, piemēram, “LePoint”, “The Huffington Post” un “Helsingin Sanomat”, bet Latvijā to vidū ir portāls Ir.lv, Eiropas Komisija un interneta pētījumu aģentūra “Gemius”. Tomēr vairākums “Infogr.am” lietotāju atrodas ārpus Latvijas.

Šogad martā uzņēmums saņēma 150 000 eiro sēklas kapitālu no Hamburgā bazētā investīciju uzņēmuma “HackFwd”.

Patlaban uzņēmuma mērķis ir iegūt iespējami daudz lietotāju un tiek veiktas investīcijas produkta attīstībā, tāpēc tas ir bez maksas, LETA stāsta Leiterts. Septembra beigās – oktobra sākumā būs pieejama nākamā “Infogr.am” versija, un tajā būs pieejami arī “premium” pakalpojumi, kas īpaši būs orientēti uz ziņu portāliem un blogiem. Šī daļa būs abonējama par naudu.

“Infogr.am” šogad februārī dibinājuši Uldis Leiterts un Raimonds Kaže. “Infogr.am” ir Latvijas tehnoloģiju start-up uzņēmums, kas piedāvā ērti lietojamu infografiku izstrādes rīku ziņu portāliem un blogiem. Šos pakalpojumus tagad izmanto vairāk nekā 70 000 žurnālistu un blogeru pasaulē.

 

Komentāri (41)

Edmunds Zālīte 17.08.2012. 10.53

nu malači, ka mēģina, visu cieņu.
produkts gan ir pasūdīgs, ja godīgi. infografika nav nedaudz uzskaistinātu ‘excel’ grafiku kopa. infografiku nevar izveidot pēc templeitiem, tas ir individuāls dizainera darbs – jo infografika ir interesantā, atjautīgā, pārskatāmā un salīdzinošā veidā attēlota statistika/dati.
varbūt jāprovē kas cits…

+1
0
Atbildēt

2

Rinalds Krûklis 17.08.2012. 08.35

Šis gan pēc tāda PR raksta vairāk izskatās. Bet nu ideja laba, produkts kvalitatīvs. Vēlu veiksmi un strauju attīstību!

+1
0
Atbildēt

0

mārtiņš meiers_ 17.08.2012. 07.20

HackFwd būtu jātulko kā “Uzlauzt turpmāk” vai “Turpmāk uzlauzt”? ;)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu