Žurnālists: Par Putinu Sanktpēterburgā balsojuši "spoku vēlēšanu iecirkņos" • IR.lv

Žurnālists: Par Putinu Sanktpēterburgā balsojuši “spoku vēlēšanu iecirkņos”

22
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: AFP/LETA

Vienā no šiem iecirkņiem sasniegts pat balsu rekords, pārsniedzot 98%

Pazīstamais Krievijas žurnālists un Vēlētāju līgas līdzdibinātājs Sergejs Parhomenko tīmeklī publicējis Sanktpēterburgas “spoku vēlēšanu iecirkņu” sarakstu, kuros 4.marta prezidenta vēlēšanās lielum lielais vairums balsotāju savas balsis nodevuši par Vladimiru Putinu, raksta LETA/Newsru.com.

“Turpinu lasīt par prezidenta vēlēšanām Pēterpilī. Vesels maiss ar prasībām tiesās. Viena pēc otras. Visā bezkaunīgo melu un nelietību jūrā, kas bija šīs vēlēšanas, gadās arī kādas pilnīgi dvēseli plosošas lietas,” savā sociālā tīklā “Facebook” lapā raksta žurnālists.

Kopš balsojuma apritējis teju jau pusgads, tomēr daudzas lietas joprojām ir “nevīstošas” un mūžzaļas”, un, kaut arī par pārkāpumiem jau sen zināms, lasīt par tiem mierīgi nav iespējams.

Kliedzošo pārkāpumu vidū Parhomenko min “”spoku iecirkņu” virteni”. Par katra šā iecirkņa izveidošanu pieņemts oficiāls lēmums, apstiprināts vēlēšanu iecirkņa komisijas sastāvs. Tomēr patiesībā, raksta žurnālists, norādītajās adresēs vispār nekā nav bijis – “ne izkārtnes, ne telpu, ne komisijas, ne urnu, ne galdu, ne sarakstu, ne iecirkņa vēlēšanu komisijas omulīgu tantīšu. Nekā”. Vienā adresē atrodas dzīvojamais nams, citās – stadions, vīna rūpnīca, tirdzniecības centrs un pat baznīca.

Atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas protokoliem visos šajos iecirkņos par kandidātu V.V.Putinu nobalsojuši 90% vēlētāju, bet vienā iecirknī sasniegts rekords, pārsniedzot 98% balsu.

Ar skandaloziem atmaskojumiem Krievijas “ziemeļu galvaspilsētā” noslēgušās ne tikai prezidenta, bet arī parlamenta vēlēšanas. Par plašām falsifikācijām sāka runāt pēc tam, kad bijusī 575.skolas skolotāja Tatjana Ivanova, kas vadīja vēlēšanu iecirkni savā skolā, paziņoja, ka no priekšniecības puses izdarīts spiediens, lai vēlēšanu rezultāti tiktu viltoti par labu Kremļa partijai “Vienotā Krievija”.

Krievijas Vēlētāju līga jau uzreiz pēc prezidenta vēlēšanām apliecināja, ka atsakās atzīt to rezultātus, norādot, ka to gaitā notikuši masveida pārkāpumi.

Organizācija konstatēja, ka “Krievijas pilsoniskā sabiedrība 4.martā tika apvainota, tika diskreditēts Krievijas prezidenta institūts, Krievijas vēlēšanu sistēma un visa Krievijas Federācijas valsts vara kopumā”.

Vēlētāju līgu, tuvojoties prezidenta vēlēšanām, izveidoja vairāki pazīstami kultūras darbinieki un mediji. Tajā iesaistījās rakstnieki Boriss Akuņins un Ludmila Uļicka, žurnālisti Leonīds Parfjonovs un Sergejs Parhomenko, televīzijas raidījumu vadītāja Tatjana Lazareva un daudzi citi sabiedriskie darbinieki.

 

Komentāri (22)

mary75 16.08.2012. 14.43

Patreiz Putins ar savu režīmu pilnīgi atklāti ņirdz gan par Krievijas, gan par starptautisko sabiedrību, atklāti parādot, ka tam ir pilnīgi vienalga, ko par to domā, pat sevišķi nepiepūloties tēlot kādu tur likumību vai pieklājīgu izturēšanos.
Vienīgais, no kā tam bail – no tā, ka var būt apdraudēti to banku konti un dzīves baudīšanos iespējas Rietumos.
Histērija, kas tika sacelta ap Magņitska sarakstu, to parāda.
Diemžēl, pat ASV tas tika nobremzēts pēc demokrātu pūlēm,, un ES lielākās valstis burtiski gatavas tam režīmam pielabināties, kur nu vēl mēģināt kādā veidā to visatļautību un nekaunību ierobežot.
ES līderu vājums un nespēja saprast, ar ko tāda pielabināšanās šim te kriminālajam režīmam var beigties, ir vairāk, kā nožēlojama, Kremlis caur savu naudu, korupciju, arī iebiedēšanu degradē arī Rietumus.

+19
0
Atbildēt

2

    ilmisimo > mary75 16.08.2012. 19.43

    ……. “The wealth of oil and gas hasn’t brought re-industrialisation to Russia. The middle class is given just enough while the immense fortunes are invested abroad. … Where does this legendary wealth that is not invested in Russia end up? It comes to us. In the hands of the despots and oligarchs who willingly serve this wealth. The corruption is turning into an infectious disease and Putinism a pox epidemic that knows no boundaries. … We should have the courage to look the Russian disease in the face. Without the freedom to examine or criticise, without the power of information or expression that escapes the authority of the authorities there are no limits to the destructive power of post-modern corruption. In the 20th century we faced the choice between totalitarianism or democracy. Today the choice is: democracy or corruption. The Russians have begun to raise this issue. And we would do well to listen to them.”
    http://www.eurotopics.net/en/home/presseschau/archiv/article/ARTICLE97778-Andre-Glucksmann-on-Russia-s-infectious-disease

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.08.2012. 20.11

    Gluksmans:

    “Es kritiski vērtēju ne vien ilūzijas, no kurām Rietumu politiķi pārtiek savos kontaktos ar Krievijas līderiem, bet arī to vēl daudz dziļāko ilūziju, ka viņi no saviem kabinetiem varētu ietekmēt Krievijas politiku. Viņi nevēlas saskatīt, ka patiesībā Maskava valda pār mums,” viņš izteicies.http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/306621-francu_filozofs_maskava_par_mums_valda.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 16.08.2012. 13.42

… luuk cik rafineetas čekistu metodes, meli un diversijas iestraadaatas jau no šii kantora dibinaašanas , taadeeļ redziet cik taa organizaacija kaitnieciska , taas biedri un ziņotaaji taadi paši , mums velti maisus noraka , daudz nezinaamaa , arii par tiem kuri bija peec briiviibas atguušanas un ir patreiz pie varas …valsti nozagt diletantiem nebuutu izdevies.

+10
-1
Atbildēt

0

Uldis Babris 16.08.2012. 14.15

Gaidim arī patiktu! Imants vispār būtu ekstāzē! :)

+4
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu