Kratīšana "Regnum" birojā veikta pēc Latvijas likumsargu prasības • IR.lv

Kratīšana “Regnum” birojā veikta pēc Latvijas likumsargu prasības

24
Latvijā par nevēlamu personu atzītais Modests Koļerovs. Foto: Mārtiņš Plūme, LETA

Tuvākajā laikā policija visus iegūtos materiālus nosūtīs Krievijas Ģenerālprokuratūrai

Kratīšana ziņu aģentūras “Regnum” birojā veikta saskaņā ar Latvijas likumsargājošo iestāžu izdoto starptautisko rīkojumu, aģentūrai RIA “Novosti” apstiprināja Krievijas Iekšlietu ministrijas Maskavas departamenta preses dienests.

Jau ziņots, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) pagājušajā nedēļā nolēma par Latvijai nevēlamām personām pasludināt Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijušo padomnieku un bijušo ziņu aģentūras “Regnum” vadītāju Modestu Koļerovu un “Regnum” galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski.

Divas dienas pēc Rinkēviča lēmuma Maskavas policija veica kratīšanu “Regnum” birojā.

“Policijas izmeklētāji 10.augustā veica izmeklēšanas pasākumus informācijas aģentūras “Regnum” birojā Maskavā,” pavēstīja preses dienests.

“Maskavas Iekšlietu pārvaldē no Krievijas Ģenerālprokuratūras saņemts oficiāls starptautisks rīkojums no Latvijas likumsargājošām iestādēm, kā dēļ arī veikti attiecīgie pasākumi,” skaidroja dienests.

Pēc Krievijas Iekšlietu ministrijas Maskavas departamenta preses dienesta sacītā, tika veikta “viena nopratināšana, paņemtas divu pilsoņu personu apliecinošo dokumentu kopijas un saņemta kompānijas atbilde uz policijas prasību”.

Pēc dienesta sacītā, šobrīd visi izmeklēšanas pasākumi ir izbeigti un tuvākajā laikā policija visus iegūtos materiālus nosūtīs Krievijas Ģenerālprokuratūrai.

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Sīlis sacīja, ka ĀM ne pie viena nav vērsusies ar šādu lūgumu, kā arī ĀM rīcībā nav informācijas, ka šādu lūgumu būtu izteikusi kāda cita Latvijas institūcija.

Lēmums par Koļerovu un Pavlovski pieņemts, jo Latvijas kompetentās iestādes sniegušas informāciju par abu personu Latvijā slēptā veidā īstenotajām aktivitātēm, kas vērstas pret Latvijas drošības interesēm, tai skaitā teritoriālo vienotību un valsts ekonomisko drošību, informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas departamentā.

 

Komentāri (24)

gliters 13.08.2012. 12.56

Izskatās, ka Kolerovu vnk “met ārā”, pie reizes dodot iespēju RP darboņiem (ārlietu un iekšlietu ministrijas ir RP pārziņā, “kori” papildinājusi arī Lībiņa-Egnere – RP frakcijas deputāte) patēlot no sevis “pretkrievisku” spēku, lai reabilitētos pēc mēģinājuma ņemt valdībā SC. Skaidrs, ka SC pēdējās vēlēšanās ir savācis maximu, kas nav pietiekams, lai iekļūtu varā, tāpēc tiek mainīta taktika uz atrgriešanos pie “sadarbības” ar “latviskajām partijām”, šoreiz konkrēti ar RP. Apmēram tā tas izskatās.
P.S. Atkal izbadējies trollis ieradies pēc dienišķās paikas devas. Nebarosim un nekaitināsim, kā jau zoodārza exponātu.

+11
-2
Atbildēt

6

    dace_roze_lmt_lv > gliters 13.08.2012. 14.09

    Пишите, пишите.

    Ушаков въедет в Рижскую думу на белом коне, и никакой Затлерс ему не понадобится.

    Перечислил деньги на счет партии ЗаРЯ. Линдерман знает, как бороться с нацизмом.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Egitazz > gliters 13.08.2012. 13.56

    Regnum jau sen nav Kremļa rupors. Cits jautājums, ka tas nav izdevīgi dažiem Latvijā un tāpēc tiek turpināts kultivēt “Regnum Kremļa rupors”

    0
    0
    Atbildēt

    0

    marisgrinbergs > gliters 14.08.2012. 11.42

    pareizi RP prokremlisko gājienu ar SC nevajag aizmirst

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > gliters 13.08.2012. 15.52

    Iebrauks, iebrauks ,ciklop, baltā saplākšņa zierģelī šupojoties….

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 13.08.2012. 14.03

    “Regnum jau sen nav Kremļa rupors.”

    Kā tad? Starptautiskā cionisma?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 13.08.2012. 13.03

    Zoo exponātus baro darbinieki, nevis apmeklētāji, tāpat arī lai Antonijas ielas kantoris pats baro savus troļļus.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

enjoy 13.08.2012. 14.15

Acīmredzamais neticamais- Latvija prasīja, Krievija izkratīja. Neticu! Krievija nemēdz sadarboties tiesiskuma vārdā. Visticamāk, ka kratīja savās interesēs, bet Latviju tikai piesauca kā iemeslu, ja tāda prasība no mūsu puses vispār ir bijusi. Iespējams, ka Koļerovs sapinies ar Linderu, kurš čupojas ar Ļimonovu, bet Ļimonovs ir Putinam nevēlams.

+7
0
Atbildēt

0

Andis 13.08.2012. 14.28

Manuprāt nevajag tik vienkāršoti uztvert to, kas notiek Krievijā. Tur ir maziņi klani, lielāki klani, dumpinieki, cara piekritēji, Staļina mīlētāji, vienkārši korumpēti rijēji utt. utjpr. Viņi savā starpā ecējas, raujas pie varas, cīnās par slavu, uzskata sevi par spožām mesijām un konkurentus par mazāk spožām mesijām utml.
Varai pietuvinātie “politinženieri” bieži vien skaļi nebļaustās, jo tam vienkārši neatliek laika – ir jāplāno, jāvada, jāpārvalda finanses, drebošu sirdi jāgatavo atskaites caram. Bļāvēj-tipāži savukārt vienkārši bļauj uz visām pusēm – nereti tie varai noder un par to kāds rublītis atlec, nereti – maisās pa kājām. Regums noteikti ir pietiekami īsā pavadiņā – var pasapņot par impēriju, kādus šovinistiskus rakstiņus pamētāt, bet ja kļūst pārāk radoši un ne to sastrādā, dabū pa ausīm tā, ka maz neliekas.

+5
0
Atbildēt

3

    dace_roze_lmt_lv > Andis 13.08.2012. 14.32


    Gatis Manuprāt nevajag tik vienkāršoti uztvert to, kas notiek Krievijā. ”

    Россия больше вас В СТО РАЗ. Она на вас плевать хотела. Вы думаете, что вы пуп вселенной. А проснется Путин в плохом настроении — и пошлёт вам на голову псковский десант.

    Вот такие комментарии, как этот мой, оставлять нельзя:-) Ведь они покушаются на вашу воровскую элиту:-) Что же будет делать ваша элита, если власть в стране возьмёт — да хотя бы и Брюссель, введя здесь прямое правление:-) Воровать нельзя будет так много:-)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > Andis 13.08.2012. 15.58

    “acs”, skaties, ka spļaujot uz “mums”, netrāpa arī “tev”

    0
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > Andis 13.08.2012. 14.43

    Krievijā visa “daudzveidība” pastāv tikai “varas vertikāles” ietvaros.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu