Londona piespiež Putinu izteikties par „Pussy Riot” • IR.lv

Londona piespiež Putinu izteikties par „Pussy Riot”

23
Viena no "Pussy Riot" dalībniecēm Nadežda Tolokoņņikova tiek vesta uz tiesas sēdi. Foto: AFP/LETA

Tiesnese atsakās uzklausīt aizstāvības lieciniekus

Starptautiskā rezonanse, it sevišķi Lielbritānijā, kur ceturtdien īsā vizītē pie britu premjera bija ieradies Krievijas valsts galva Vladimirs Putins, beidzot piespiedusi Putinu izteikties par skandalozo pankgrupas „Pussy Riot” tiesu Maskavā.

Tikmēr piektdien Maskavas tiesas tiesnese atteikusies noklausīties lielāko daļu no aizstāvības izsauktajiem lieciniekiem, ziņo portāls “Newsru.com”. Tikai trim no 17 aizstāvības lieciniekiem tiks dots vārds tiesā, precizē “Interfaks”. Mediji arī atgādina, ka tiesnese Marina Sirova atteikusies uzklausīt pat to liecinieku, kurš personiski vēroja pankgrupas darbošanos Kristus Glābēja katedrālē.

„Nekā laba tajā nav,” pirms izlidošanas no Londonas žurnālistiem teica Putins. „Tomēr nedomāju, ka viņas vajadzētu stingri sodīt. Ceru, ka viņas pašas izdarīs kaut kādus secinājumus,” Putinu citē aģentūra „Interfaks”.

Putins arī uzsvēris, ka galīgais lēmums par „Pussy Riot” meiteņu rīcību jāpieņem tiesai. „Ceru, ka tiesa pieņems pamatotu, pareizu lēmumu,” teica Krievijas prezidents. Tiesa, viņš arī „Pussy Riot” darbības pareizticīgo katedrālē salīdzināja ar, piemēram, kāda Izraēlas vai Kaukāza musulmaņu svētuma apgānīšanu – „mēs tad viņas pat aizsargāt nespētu”, teica Putins.

Putins arī noliedza, ka par pankgrupas tiesāšu esot runājis ar britu premjeru Deividu Kemeronu, par ko mediji ziņoja iepriekš.

Tikmēr pankgrupas advokāts Nikolajs Polozovs Putina vārdus uzskata par lūzumu lietas izskatīšanas gaitā. „Varbūt tas saistīts ar spiedienu no ārienes, varbūt no iekšpuses,” pieļauj advokāts.

Amerikāņu dziedātāja: “Putin has pissed himself. Free Pussy Riot”

Amerikāņu dziedātāja Patija Smita pievienojusies to mūziķu pulkam, kas pauduši atbalstu Krievijā tiesātajām grupas “Pussy Riot” meitenēm.

Koncertā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo dziedātāja paziņojusi, ka krievu meitenes var vainot vien tajā, ka viņas ir jaunas, pašpārliecinātas un skaistas, ziņo portāls “lenta.ru”. Tad Smita koncerta klausītājiem parādījusi T-kreklu ar uzrakstu “Putin has pissed himself. Free Pussy Riot”.

Jau ziņots, ka “Pussy Riot” atbalstu pauduši mūziķi no grupām “Red Hot Chili Peppers”, “The Who”, “Franz Ferdinand” un “Pet Shop Boys”, Stings, Pīters Gebriels un citi. Turklāt vairāk nekā divsimt Krievijas kultūras un mākslas darbinieku uzrakstījuši atklātu vēstuli “Pussy Riot” aizstāvībai.

 

 

Komentāri (23)

Edmunds Zālīte 03.08.2012. 12.00

padarot ‘pussy riot’ par mocekļiem viņi tikai palīdz nogādāt to nesto ziņu, pievēršot visas pasaules uzmanību, īpaši pēdējā laikā, kad vairāki pazīstami mūziķi izteikuši atbalstu šīm meitenēm.
tāpēc putinam nav viegli izlavierēt, parādīt to, ka šādi pret viņu nedrīkst ‘uzstāties’ un kas notiek, ja kāds tā uzdrīkstās darīt un pie reizes neļaut ‘lietai uzpūsties’.
bet komentārs par to, ka izlems tiesa… :))) aha… krievijas neatkarīgā tiesu vara, varēja jau nu to viņš izlaist, tikai cilvēkus smīdina.

+11
-1
Atbildēt

0

austrisv 03.08.2012. 10.05

Izskatās, ka Putins tomēr ir spiests ņemt vērā Rietumus, lai kā tas viņam negribētos,jo ierobežotas demokrātijas tēlošanu Putinam ai kā gribas!

+7
-1
Atbildēt

0

austrisv 03.08.2012. 10.22

šausmīgi, lai neteiktu vairāk!

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu