Nedēļas nogalē Siguldā gadskārtējie opermūzikas svētki • IR.lv

Nedēļas nogalē Siguldā gadskārtējie opermūzikas svētki

19
Verdi operas "Traviata" titullomu dziedās latviešu operdīva Maija Kovaļevska, bet Alfrēda Žermona lomā iejutīsies aizvadītajos Opersvētkos klausītāju sirdis iekarojušais tenors Pavols Bresliks no Slovākijas

Svētkos gaidāms izcils pasaules solistu duets operā “Traviata”, grandiozs Galā koncerts, jaunums būs koncertuzvedums bērniem

20.starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki tiks atklāti 3.augustā plkst.19 ar kamermūzikas koncertu Siguldas Jaunās pils terasē, raksta aģentūra LETA. Koncertā spēlēs viena no spilgtākajām personībām Latvijas pianisma pasaulē – Liene Circene.

Svētku īpašais notikums būs Verdi operas “Traviata” oriģināliestudējums, kas tiks demonstrēts 4.augustā plkst.21 Siguldas pilsdrupu estrādē. Lai arī bija paredzēts, ka iestudējumā titullomā piedalīsies pasaulē patlaban pieprasītākā latviešu operdīva Maija Kovaļevska, tas nenotiks. Divu solistu – Maijas Kovaļevskas un Pāvela Breslika – pēkšņu veselības problēmu dēļ mainīti Violetas un Alfredo lomu atveidotāji operas “Traviata” iestudējumā Siguldā un Ventspilī, informē operas svētku organizators Dainis Kalns.

Neformālās sarunās tika pausts viedoklis, ka pasaules atzinību guvušās dziedātājas Maijas Kovaļevskas balssaites negatīvi ietekmējis Latvijas vēsais un mitrais gaiss. Tomēr klausītāji nebūs vīlušies, jo Kalnam izdevies sagādāt līdzvērtīgus interpretus – izcilo krievu soprānu Viktoriju Jastrebovu un Opermūzikas svētku publikai jau labi pazīstamo Krievijas tenoru Jevgēņiju Akimovu, kurš pagājušajā vasarā gan Siguldā, gan Ventspilī sajūsmināja publiku Ļenska lomā P. Čaikovska operā “Jevgeņijs Oņegins”.

Operas iestudējumā piedalīsies baritons Vittorio Vitelli no Itālijas, kurš ir Plasido Domingo pasaules opersolistu konkursa “Operalia” 1996.gada laureāts, kā arī lomās būs iespēja redzēt Krišjāni Norveli, Guntaru Ruņģi, Kristīni Zadovsku, Antru Bigaču un citus.

Izrādes režisors ir Edmunds Freibergs, skatuves dekorācijas veido spilgtākais latviešu jaunākās paaudzes scenogrāfs Reinis Suhanovs, savukārt diriģents būs profesors no Vīnes – Vladimirs Kiradžijevs, kostīmus veidos Ieva Kundziņa. Iestudējumā piedalīsies arī svētku orķestris un koris.

Pēc operas “Traviata” apmeklētāju ērtībām būs norīkots nakts papildvilciens uz Rīgu.

Tāpat 4.augustā plkst.15 ģimenes un pilsētas viesi būs aicināti uz jubilejas svētku jaunumu – bērnu koncertuzvedumu “Brēmenes muzikanti Siguldā”, kas notiks Siguldas pilsdrupu estrādē, kurā piedalīsies talantīgākie siguldieši, stāstīja svētku rīkotāji.

Savukārt 5.augustā plkst.13 Siguldas Evaņģēliski Luteriskajā baznīcā notiks garīgās mūzikas koncerts, kurā ieeja klausītājiem būs bez maksas.

20.starptautisko Siguldas opermūzikas svētku noslēgumā 5.augustā plkst.17 klausītāji varēs baudīt grandiozu Galā koncertu, kurā uzstāsies daudzu opermīļu vērtējumā pirmais dramatiskais tenors pasaulē Aleksandrs Antoņenko, jaunā itāļu zvaigzne Rafaela Andželeti, Filipe Do no Francijas, Marijas teātra solists Jevgeņijs Akimovs, pasaulslavenais Džons Veigners no Austrālijas, starptautiski atzītu konkursu laureāte Klementīne Margēna, Inga Šļubovska, Krišjānis Norvelis un citi, kā arī Rīgas Doma zēnu koris, svētku orķestris un koris.

Svētku noslēguma koncertu diriģēs Aleksandrs Viļumanis.

Noslēdzoties Siguldas opermūzikas svētkiem, Verdi operas “Traviata” izrāde būs skatāma arī Ventspilī, teātra namā “Jūras vārti”.

Biļetes uz Siguldas opermūzikas svētku koncertiem iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv un Siguldas pilsētas kultūras namā.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu