Ierosināts "Vitronic" tiesiskās aizsardzības process • IR.lv

Ierosināts “Vitronic” tiesiskās aizsardzības process

22
Zīme par fotoradaru. Foto: Džeina Gaņina, F64

Tas neaptur līguma laušanas procedūru ar Valsts policiju, kas līdz 22.augustam gaida no uzņēmuma pamatojumu par līgumā paredzēto saistību neizpildi

Tiesā jūlija beigās ierosināts fotoradaru ieviesēja “Vitronic Baltica un partneri” tiesiskās aizsardzības process, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmuma valdes loceklis Sergejs Borisovs.

Atbilstoši Maksātnespējas likuma 3.panta pirmajai daļai “tiesiskās aizsardzības process ir tiesiska rakstura pasākumu kopums, kura mērķis ir atjaunot parādnieka spēju nokārtot savas saistības, ja parādnieks nonācis finansiālās grūtībās vai uzskata, ka tajās nonāks”, tāpēc “Vitronic Baltica un partneri” izmantoja likumā noteiktās tiesības savu un kreditoru interešu aizsardzībai, skaidroja Borisovs.

27.jūlijā tiesā ir ierosināta “Vitronic Baltica un partneri” tiesiskās aizsardzības procesa lieta. Saskaņā ar tiesas lēmumu “Vitronic Baltica un partneri” divu mēnešu laikā ir jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns.

“Vitronic Baltica un partneri” sākotnēji plāno izstrādāt un ar nozīmīgākajiem kreditoriem, tajā skaitā – Valsts policiju, saskaņot tiesiskās aizsardzības plāna pamatprincipus un tikai pēc tam tos iekļaut plānā, kas savukārt tiks saskaņots ar kreditoriem likumā paredzētajā kārtībā, norādīja valdes loceklis. Par tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna apstiprināšanu lems tiesa.

Valsts policija (VP) ir saņēmusi informāciju par “Vitronic Baltica un partneri” tiesiskās aizsardzības procesa lietas ierosināšanu, taču šis fakts neaptur VP īstenoto līguma laušanas procedūru, saskaņā ar kuru policija līdz 22.augustam gaida no uzņēmuma pamatojumu par līgumā paredzēto saistību neizpildi, aģentūrai LETA sacīja VP preses pārstāve Sintija Virse. “Par turpmākajiem soļiem VP informēs tad, kad tiks saņemts un izvērtēts pamatojums no “Vitronic Baltica un partneri”,” piebilda Virse.

“Vitronic Baltica un partneri” ir pārliecināta, ka likumā paredzētā aizsardzība sniegs iespēju sekmīgi sakārtot attiecības ar kreditoriem un pabeigt sabiedrībai nozīmīgo publiskās un privātās partnerības projektu. “Vitronic Baltica un partneri” paziņojumā presei teikts, ka fotoradaru ieviešanas projekts ir viens no pirmajiem publiskās un privātās partnerības projektiem Latvijā, kura mērķis ir plānotas valsts politikas īstenošana satiksmes drošības uzlabošanā. “Vitronic Baltica un partneri” ir izpildītājs valsts institūciju deleģētām funkcijām, uzņemoties arī papildu apgrūtinājumus, “kas iepriekš nav apzināti kā riski un kuros nav jūtams valsts institūciju un mediju atbalsts un izpratne”.

Uzņēmums noraida pēdējā laikā publiskajā telpā izskanējušos pārmetumus par fotoradaru ieviešanu un aicina visas iesaistītās institūcijas kopīgi meklēt risinājumu. “Vitronic Baltica un partneri” arī apliecina “savu ieinteresētību pabeigt sabiedrībai nozīmīgo projektu”.

Tiek atzīts, ka visi radari vēl nav uzstādīti, tomēr līguma neizpildei ir objektīvs pamatojums un tā nav “Vitronic Baltica un partneri” apzināta rīcība. “Pārējās līguma daļās saistības ir izpildītas, tāpēc līgumā paredzētajā kārtībā un termiņā ar atbilstošiem pierādījumiem un juridisko pamatojumu “Vitronic Baltica un partneri” sniegs nepieciešamos skaidrojumus, kā arī, izvērtējot iespējamās sekas, pamatotus priekšlikumus situācijas tālākam risinājumam,” uzsver Borisovs.

Viņš norāda, ka sabiedrībai ir radies maldīgs priekšstats par “Vitronic Baltica un partneri” finansiālajiem ieguldījumiem un ieguvumiem. Kopš projekta īstenošanas sākuma “Vitronic Baltica un partneri” ir ieguldījusi vairāk nekā trīs miljonus latu, bet atpakaļ saņēmusi 220 000 latu, kas ir 7,3% no ieguldītās summas.

“Šo apstākļu rezultātā “Vitronic Baltica un partneri” ir virkne neizpildītu saistību pret kreditoriem, kuri, pamatojoties uz publiskajā telpā izskanējušo nepatieso informāciju, izdara spiedienu, atsaka preču piegādes un pakalpojumu sniegšanu, kā rezultātā vēl vairāk tiek apgrūtināta projekta īstenošana,” skaidro Borisovs.

Jau ziņots, ka Valsts policijas vadība ir izteikusies par plānu lauzt sadarbības līgumu ar privāto partneri “Vitronic Baltica un partneri”, kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) uzskata, ka vēl ir pāragri runāt, ka līgums ar “Vitronic” tiks lauzts, jo uzņēmumam ir dots laiks, lai sniegtu savus paskaidrojumus un priekšlikumus situācijas risināšanai. Kozlovskis atzina, ka nav šaubu, ka tuvāko nedēļu laikā uzņēmums līguma saistības nevar izpildīt, bet esot jāsaprot, vai tas vispār ir spējīgs tās jebkad izpildīt.

 

Komentāri (22)

silvija_vitina 31.07.2012. 12.07

Kopš projekta īstenošanas sākuma “Vitronic Baltica un partneri” ir ieguldījusi vairāk nekā trīs miljonus latu, bet atpakaļ saņēmusi 220 000 latu, kas ir 7,3% no ieguldītās summas.

kopš 1.radara uzstādīšanas ir pagājuši tik vien daži mēneši, ir saņemti atpakaļ 7,3% – UN TAS IR MAZ? Vai biznesa projekts bija balstīts uz aprēķinu, ka 100% ieguldījumi atmaksāsies uzreiz, un pēc tam tikai jāsēž uz kases un jāskaita piķis?

+6
0
Atbildēt

0

janazakovica 31.07.2012. 11.23

teilans ka uznemejs izgazas ka veca seeta..bet rigas dome vienalga parskaitija 500 tust.ls vina brokeru firmai par domes visu darbinieku apdrosinasanu.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu