Klintone ieradusies vēsturiskā vizītē Laosā • IR.lv

Klintone ieradusies vēsturiskā vizītē Laosā

33
Hilarija Klintone. Foto: AFP/LETA

Vizītes uzmanības centrā ir Vjetnamas kara mantojums un pretrunīgi vērtētais Mekongas upes aizsprosta projekts

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone trešdien ieradusies īsā, bet vēsturiskā vizītē Laosā, kļūstot par pirmo ASV valsts sekretāri, kas apmeklējusi komunistisko valsti pēdējo 57 gadu laikā.

Vizītes uzmanības centrā ir Vjetnamas kara mantojums un pretrunīgi vērtētais Mekongas upes aizsprosta projekts, raksta LETA/AFP.

Vizītes ietvaros tiks runāts par bruņojumu, kas palicis vēl no Vjetnamas kara laika, kā arī par amerikāņu karavīru izmantotā ķīmiskā ieroča “Agent Orange” sekām.

ASV arī vēlas panākt progresu karā pazudušo ASV karavīru apzināšanā, informēja kāda anonīma augsta ranga ASV amatpersona, piebilstot, ka Laosas pretestības dēļ pēdējo 16 mēnešu laikā tika atceltas divas ieplānotas vizītes.

Vizītes laikā tiks diskutēts arī par Laosas ieceri uzcelt milzīgu aizsprostu uz Mekongas upes, kam pēc ārvalstu valdību un vides aktīvistu domām var būt postoša ietekme uz miljoniem cilvēku.

Plānots, ka Klintones vizīte ilgs četras stundas, kuru laikā viņai ieplānota tikšanās ar Laosas ārlietu ministru un premjerministru.

 

Komentāri (33)

Ervīns Skudra 11.07.2012. 16.42

baigā malace

0
0
Atbildēt

0

t 11.07.2012. 12.22

Prichom tur Vjetnama, ja aizbrauca uz Laosu. Bet runas tomer par Vjetnamas kara sekam. Bet uz pashu Vjetnamu laikam tomer vel raustas braukt.

0
-2
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > t 11.07.2012. 19.56

    Ar nezināšanu plātīties parasti nav rentabli, jo vairāk, ja to saista ar apšaubāmiem pārmetumiem. Neveiksmīgā kampaņa, ko parasti sauc par Vjetnamas karu, aptvēra arī kaimiņzemes – Kambodžu un Laosu. Ja nekļūdos, pat līdz Birmai tika.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu