Video: Džersijas salā atrod trīs tonnas zelta monētu • IR.lv

Video: Džersijas salā atrod trīs tonnas zelta monētu

35

 

Viens no lielākajiem arheologu atradumiem Eiropā ir divu dārgumu meklētāju atklājums Džersijas salā – viņi atraduši zemē paslēptas aptuveni trīs četras tonnas sudraba un zelta monētu, ziņo aģetūra AP.

Eksperti uzskata, ka atradums ir divus tūkstošus gadu vecs. Atrastās monētas datētas ar 50.gadu pirms mūsu ēras un tās izmantojuši ķelti, kas apdzīvojuši mūsdienu Bretaņas ziemeļus.

Zinātnieki pieļauj, ka šīs dārglietas Džersijas salā paslēpuši ķelti, baidoties no romiešu iebrukuma. Pirmajā gadsimtā pirms mūsu ēras Romas imperators Jūlijs Cēzars ar saviem leģionāriem pakļāva gallu ciltis.

Pētnieki vēl nevar pateikt, cik daudz monētu atrodas dārgumu krātuvē, jo tās jāattīra no zemes. Iespējams, atradumā ir 30 – 50 tūkstoši monētu. Savukārt numismāti jau izteikušies, ka atrasto dārgumu kopējā vērtība varētu sasniegt no pieciem līdz 16,5 miljoniem ASV dolāru.

Laimīgie atradēji – 70 gadus vecais Regs Meds un Ričards Mailzs – ar dārgumu meklēšanu nenodarbojoties atlīdzības dēļ. Viņus jau gadiem nodarbinājusi doma dārgumus atrast Džersijas salas austrumpiekrastē, jo pirms vairāk nekā 30 gadiem, kad viņi meklējuši dārgumus, pēc kādas vētras apkārtnē izplatījušās runas par atrastajām zelta monētām zem vētras nogāzta koka saknēm.

 

Komentāri (35)

3r0s_ramazotti 02.07.2012. 12.15

Vai tiešām http://atrais.lv/ ir izdevīgākais ātrais kredīts? Pagaidām labāku neesmu redzējis nevienu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu