Trīs žurnālistes pirks Jelgavas avīzi "Novaja Gazeta" • IR.lv

Trīs žurnālistes pirks Jelgavas avīzi “Novaja Gazeta”

10
Foto: Lauris Vīksne, F64

Laikrakstu iegādāsies Inga Karlinska, Jeļena Šaldajeva un Aļona Nikolajeva

Lai neslēgtu Jelgavā krievu valodā iznākošo avīzi “Novaja Gazeta”, to no AS “Diena” iegādāsies žurnālisti, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja avīzes pircēja SIA “Novaja gazeta” valdes priekšsēdētāja Inga Karlinska.

Viņa norāda, ka lēmums par 18 gadus iznākušās avīzes iegādi pieņemts, kad “Diena” vēlējusies pārtraukt tās izdošanu. Summu, par kādu žurnālistu novembra sākumā dibinātais uzņēmums SIA “Novaja gazeta” iegādāsies avīzi, Karlinska neatklāj.

Pēc viņas teiktā, tuvākajā laikā tiks slēgts līgums par avīzes iegādi, taču līdz 2012.gada 1.janvārim tā izdošanu nodrošinās “Diena”. Pēc gadumijas to pārņems SIA “Novaja gazeta”.

Karlinska atzīst, ka ar pašreizējiem rādītājiem avīze ir nerentabla, taču viņa ir pārliecināta, ka, veicot restrukturizāciju izdevumā, būtu iespējams situāciju mainīt.

Plānots, ka avīze saglabās līdzšinējos mērķus un stilu, stiprinot neatkarīgas valsts ideju, vienlaikus popularizējot dažādu tautu kultūras.

Avīzi iegādājušo uzņēmumu dibinājušas trīs žurnālistes. Inga Karlinska – žurnāla “Latvijas Tirgotājs” redaktore, Jeļena Šaldajeva – “Novaja Gazeta” žurnāliste, kā arī Aļona Nikolajeva – “Novaja Gazeta” žurnāliste un korektore.

Līdz šim laikraksts “Novaja Gazeta” piederēja “Dienas” koncerna uzņēmumam SIA “RPD”, kas pārvalda arī citus reģionālos laikrakstus, tostarp “Kursas Laiku” un “Zemgales Ziņas”. SIA “RPD” tika izveidota 2010.gadā, lai konsolidētu un attīstītu atsevišķā uzņēmumā “Dienas” koncernam piederošos reģionālos medijus – laikrakstus ar pielikumiem un interneta portālus.

 

Komentāri (10)

Aldīna 12.11.2011. 10.49

Vai kāds ir rēķinājis cik tad laikrakstu šim koncernam pieder!? Tas man liekas ir svarīgāk!

P.S.
Betij! Žurnālistēm arī ir vīri, radi un draugi! Es neko tādu te nesaskatu!

+4
-1
Atbildēt

0

kkristaps 11.11.2011. 17.49

Tu nesen meningītu pārslimoji, vai kā?

+3
0
Atbildēt

0

janazakovica 12.11.2011. 12.08

tris zunalistes sastikes pa trim..tris viri laivaa tris runci kada krogaa..trejmeitinas..visas tas ir kargina finasetas sc letas vinu elektorata mulkosanas shemas..

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu