Advokāts: Jaundžeikara lietā figurē zema līmeņa KNAB darbinieks • IR.lv

Advokāts: Jaundžeikara lietā figurē zema līmeņa KNAB darbinieks

20
Dzintars Jaundžeikars Saeimā deputāta solā. Foto: Jānis Saliņš, F64

Neesot zināms, kāds statuss lietā piemērots šim darbiniekam

Centrālcietumā iespundētā bijušā iekšlietu ministra un LPP/LC Saeimas deputāta Dzintara Jaundžeikara lietā figurējot “kāds zema līmeņa KNAB darbinieks”, paziņojis eksdeputāta advokāts Pāvels Rebenoks.

Jau rakstīts, ka Jaundžeikars tika aizturēts aizdomās par uzkūdīšanu izpaust valsts noslēpumu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) viņu aizturēja 2.novembrī, tiesa piekrita Jaundžeikara apcietināšanai. Tagad lietas izmeklēšanu no KNAB pārņēmusi Ģenerālprokuratūra.

Medijos tika izteikti minējumi gan par to, ko tad īsti ir izdarījis Jaundžeikars, jo informācija sakarā ar valsts noslēpumu ir ļoti ierobežota, gan par to, ko tad eksdeputāts uzkūdījis uz noslēpuma izpaušanu.

Avīze “Diena” ceturtdien raksta, ka uzkūdītais esot kāds zema līmeņa KNAB darbinieks. Jaundžeikara advokāts Rebenoks avīzei teicis, ka šim KAB darbiniekam “pat sapņos nerādījās tādi valsts noslēpumi, kādi Dz.Jaundžeikaram tolaik bija pieejami kā NDK [Nacionālās drošības komisijas] vadītājam”.

Advokāts atteicies izpaust šā KNAB darbinieka vārdu, vien norādījis, ka tas neesot plaši zināms. Advokātam arī neesot zināms, kāds statuss lietā piemērots šim KNAB darbiniekam. Savukārt prokuratūta sīkāku informāciju nesniedz, atsaucoties uz izmeklēšanas interesēm.

 

Komentāri (20)

silvija_vitina 10.11.2011. 08.32

Gan jau tad, kad J-dž bija NDP vadītājs, viņš uz tādiem KNAB-jiem “šķaudīja no 5.stāva”, taču nekas nav mūžīgs, un bada laikos noder arī sīkie zvirbulēni. un gan jau mūsu lielo stratēģi neinteresēja Latvijas slepenās kodolprogrammas, drīzāk jau kur un zem kā rok KNABs.

+5
0
Atbildēt

0

ievuliitis 10.11.2011. 08.45

Vai to darbinieku Vilnītis Jaundžeikaram ieteica, kā nākamo, kas Jaundžeikaram ziņos par KNAB aktualitātēm?
Katrā gadījumā, malacis, ka ziņoja par izvaicāšanu.
Domāju, ka ar šo krimināllietu un Muižnieces tiesas procesu, katrs PLL kretīns būs sapratis, ka likumi ir rakstīti visiem un Orvela laiki Latvijā tuvojās beigām.

+6
-1
Atbildēt

0

Janka, Janic 10.11.2011. 09.29

beidzot buus no kaa maaciities , kaadus ļaužus likt amatos , ar kaadaam reputaacijaam , viens ir skaidrs , jo zemiskaakas intereses partiju iipašniekiem jo sasmeereetaakus vasaļus saliek amatos , jo tas ir izdeviigi .

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu