Avīze: fotoradaru pilnīga ieviešana aizkavēsies uz nenoteiktu laiku • IR.lv

Avīze: fotoradaru pilnīga ieviešana aizkavēsies uz nenoteiktu laiku

11
Fotoradaru uzstādīšanas karte. Foto: Edijs Pālens, LETA

Publiski pieejama nav arī fotoradaru karte

Fotoradaru pilnīga ieviešana aizkavēsies uz nenoteiktu laiku, jo to piegādātāji nav izpildījuši iepriekš noslēgtās vienošanās, atsaucoties uz Valsts policijas (VP) Prevencijas pārvaldes priekšnieka Edmunda Zivtiņa teikto, pirmdien raksta “Neatkarīgā”.

Pagaidām notiekot pieņemšanas un nodošanas process un Zivtiņš uzsver, ka nekvalitatīvu produktu VP nepieņems.

Skaidrojot, kādus solījumus ātruma mērīšanas ierīču piegādātāji nav izpildījuši, VP pārstāvis norāda, ka runa nav par ierīču tehnisko stāvokli – ar to viss esot kārtībā. Problēmas saistītas ar iepriekš noslēgto līgumu – uzņēmēji nav spējuši izpildīt visas saistības. Konkrētus punktus, kas palikuši neizpildīti, Zivtiņš neprecizē, jo līgums esot ierobežotas pieejamības documents, ziņo BNS.

Iepriekš noslēgtā vienošanās paredzēja, ka fotoradariem jāsāk darboties no 21.oktobra. Ja gadās kāda ķibele, tika paredzēts mēnesi ilgs pārejas laiks, taču pašlaik solīt, ka 21.novembrī visi fotoradari darbosies, Zivtiņš neuzņemas. Ātruma mērīšanas ierīču ieviešana pārceļas uz nenoteiktu laiku, jo būšot jāmaina līguma nosacījumi.

Publiski pieejama nav arī fotoradaru karte, kuru parādīt sabiedrībai VP solīja jau pirms vairākām nedēļām. “Kartei vajadzēja būt. Mēs informāciju nodevām atbildīgajiem darbiniekiem, taču viņi nav uzdevumu izpildījuši. Tomēr pagaidām, kamēr pašu fotoradaru nav, problēmu te neredzu,” saka Zivtiņš.

VP pārstāvis noraida medijos izskanējušo kritiku, ka patiesībā fotoradari domāti naudas pelnīšanai, jo paredzēts, ka ierīces atradīsies arī uz tiltiem.

“Šie komentāri ir aplami, jo, piemēram, uz Salu tilta, kur notiek ļoti daudz ceļu satiksmes negadījumu pārsniegta ātruma dēļ, fotoradaram ir jābūt! Neuzskatu, ka tā ir naudas kāšana,” saka Zivtiņš. Viņš arī noraida pārmetumus, ka sabiedrībai nav zināms pamatojums katra fotoradara atrašanās vietai. Galvenais atskaites punkts esot mērķis samazināt konkrētajā punktā vidējo ātrumu, un mainīt jau izstrādāto karti VP negrasās.

Izmaiņas gan skars kādu citu ātruma ierobežojumu – no septembra ieviesto zīmi pie Rīgas skolām, kas paredz, ka gar mācību iestādēm nedrīkst braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā. “Pagājušajā nedēļā piedalījos Rīgas domes sēdē, kur nolēmām, ka naktī ātruma ierobežojumam 30 kilometri stundā pie skolām nav jēgas, tāpēc tiks katrai zīmei pielikts laika ierobežojums,” sola Zivtiņš.

 

Komentāri (11)

Andris 31.10.2011. 10.00

“….Zivtiņš neprecizē, jo līgums esot ierobežotas pieejamības dokuments….” — ko šitais nozīmē? Kāpēc valsts iestādes līgums ir slepēns? Tas ir ļoti aizdomīgi. Parasti atklātība un dienas gaisma nepatīk zagļiem.

+3
0
Atbildēt

0

mxblack 31.10.2011. 09.41

Gan jau atradīs arvien jaunus un jaunus iemeslus lai tos radarus neieviestu. Tie taču būs lieli zaudējumi gan ceļu policistiem, gan ierobežos “valstī svarīgo personu” brīvību. Tas tik vēl trūktu ka dižkungiem sāks pienākt soda kvītis. Tādu ņirgāšanos par biezajiem šeit neviens nepieļaus, tāpēc nekādi radari šeit vispār netiks ieviesti, tāpat kā šeit nenotiesājami ir visi tie lembergi. Šī valsts nav domāta vienkāršajiem cilvēkiem, šī ir zagļu paradīze, kurā kārtību nosaka blēžu varza vairāku kilometru garumā. Kam tas nepatīk var no šejienes lasīties kur deguns rāda.

+3
-1
Atbildēt

0

piziks 31.10.2011. 07.38

Kāds prieks, kāda laime! Glumiķis Zivtiņš atcerējies par iespēju ceļazīmju darbību terminēt. Tātad atsevišķas CePešnieku ekipāžas vairs naktīs pie skolām nedežūrēs cerībā uz kešu! Kāda laime, kāds prieks!

Demagogs runā par radaru uz Salu tilta, bet Timrots minēja Vanšu tiltu, kur avāriju nesalīdzināmi mazāk. Un par pārējiem melnajiem punktiem atkal Zivtiņam aizmirsies. VP, ja vēlas palielināt ticību policijai, Zivtiņu vajadzēju paslēpt labi tālu bez iespējām piekļūt medijiem.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu