Viņķele: visām ministrijām jāpiedalās izdevumu mazināšanā • IR.lv

Viņķele: visām ministrijām jāpiedalās izdevumu mazināšanā

7
Ilze Viņķele. Foto: Raits Plauks, F64

Labklājības nozares līdzekļu samazinājums nedrīkstot pasliktināt mazturīgo situāciju

Kaut arī visās ministrijās norāda, ka tām nav neviena lata, ko varētu ietaupīt, tomēr acīmredzot visām ministrijām būs jāpiedāvā sava līdzdalība budžeta izdevumu mazināšanā nākamajam gadam, intervijā aģentūrai LETA sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība).

 

Pēc politiķes domām, veselības aprūpē un labklājības nozarē varētu runāt par maksimāli efektīvu līdzekļu izlietojumu, kas nozīmētu par tādu pašu naudu izdarīt vairāk, nevis par budžeta ietaupījumu, jo kopumā labklājības joma valsts budžetam nekļūs lētāka.

 

Viņa uzsvēra, ka labklājības nozares līdzekļu samazinājums nedrīkstēs pasliktināt to cilvēku situāciju, kuri ir visvairāk pakļauti nabadzības riskam, proti, tie ir vientuļie pensionāri, mazo pensiju saņēmēji, ģimenes ar bērniem, cilvēki ar invaliditāti.

 

“Patlaban ir atklāts jautājums par to, kā un kādā apmērā tiks finansēti sociālās drošības tīkla pasākumi,” norādīja ministre. Taujāta, vai sociālās drošības tīkla pasākumi varētu būt vienīgais ietaupījuma avots, Viņķele atbildēja, ka Latvijā ir nepabeigta ģimenes valsts pabalsta reforma, taču lēmums par izmaiņām šajā sistēmā nākamajam gadam ir nokavēts, un radikālas pārmaiņas nevar notikt.

 

Komentāri (7)

austrisv 28.10.2011. 14.49

Cik atceros iepriekšējā saeimā galvenokārt mazināja līdzekļus Vienotības pārvaldītajās nozarēs; aizsardzības, ārlietas,iekšlietas, kultūras, finanšu ministriju jomās.
Tagad vajadzētu beidzot izpurināt Zemkopības ministriju un tajos sēdošos ierēdņus, tāpat pašvaldības un tajos sēdošos ierēdņus. Ka tik pašvaldību vadītāji nesaņem lielākas algas nekā Latvijas premjers. Tāpat Izglītības ministrijā , manuprāt, sēž pārāk daudz ierēdņu un ir saglabājušās visādas nekam nederīgas aģentūras. Manuprāt, tur varētu mazināt un mazināt.Bez tam Latvijā ir ap 60 augstskolu, un kā zinu, tad valsts tur vēl met savus budžeta līdzekļus. Domāju, ka pamatīgi jāizpurina tās liekās augstskolas un to nekam nederīgās programmas. Kāda jēga par valsts līdzekļiem ražot bezdarbniekus?

+7
0
Atbildēt

0

marisgrinbergs 28.10.2011. 15.29

Tā tik ir ziņa! Visām ministrijām jātaupa! Vai vispār vērts šādas ziņas likt portālā? Tik pat labi varat ielikt ziņu, ka visiem bērniem jāklausa mammai vai visiem cilvēkiem ir jābūt labiem!

+5
-1
Atbildēt

0

mary75 28.10.2011. 14.28

Un viss beigsies, kā parasti – visas ministrijas gada beigās steigsies jebkādā veidā iztērēt atlikušo naudu, lai nākamreiz neidotu mazāk, tā pati padomju laiku sistēma.
Ministriju budžeti jāveido pēc pavisam citiem principiem, Repšem bija laba ideja, kas, kā daudzas labas idejas, pazuda.
Aicināt ministrijas taupīt, ir tas pats, kas alokholiķi nolikt sargāt dzērienu veikalu.
Iesākumam vajadzētu, vismaz, mainīt likumdošanu, lai kaut vai par nelikumīgiem tēriņiem kādu var sodīt, prokuratūra par to sen runā, Sudraba uzraksta iesniegumu pēc revīzijas, bet, pēc Latvijas likumiem, sodīt par to praktiski nevienu amatpersonu nav iespējams.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu