Rinkēvičs aicina Krievijas ārlietu ministru apmeklēt Rīgu • IR.lv

Rinkēvičs aicina Krievijas ārlietu ministru apmeklēt Rīgu

52
Edgars Rinkēvičs. Foto: Kaspars Krafts, F64

Latvijas ārlietu ministrs apliecina gatavību Krievijas prezidenta atbildes vizītei

Jaunais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, ceturtdien tiekoties ar Krievijas vēstnieku, aicinājis Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu apmeklēt Rīgu, kā arī apliecinājis gatavību Krievijas prezidenta atbildes vizītei Latvijā.

Ārlietu ministrijā aģentūru BNS informēja, ka vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs bija ieradies pie ministra iepazīšanās vizītē, lai apsveiktu Rinkēviču ar stāšanos amatā. Krievijas vēstnieks ir otrais ārvalstu sūtnis, kurš ieradies pie jaunā ministra – trešdien pie Rinkēviča viesojās ASV vēstniece Džūdita Gārbere.

“Es būtu priecīgs arī vizītē Rīgā uzņemt ārlietu ministru Lavrova kungu. Ceru, ka būs iespējas turpināt mūsu valstu politisko dialogu arī augstākā līmenī – esam atvērti Krievijas prezidenta atbildes vizītei Latvijā,” uzsvēra Rinkēvičs. Vēstnieks solījis šo vēsti nodot Krievijas ārlietu ministram.

Rinkēvičs paudis pārliecību, ka Latvijas un Krievijas attiecībās turpināsies tā pozitīvā gaisotne, kas tika sasniegta toreizējā Latvijas prezidenta Valda Zatlera vizītes laikā pērn decembrī, īpaši ekonomiskajā sadarbībā. Latvija attiecības ar Krieviju vēlas veidot konstruktīvas, pragmatiskas un uz abpusēja izdevīguma pamatiem, pavēstīja Rinkēvičs.

Ministrs arī cer, ka Krievijas parlamentā drīzumā tiks ratificēta Dubultnodokļu konvencija un citi vēl neratificētie līgumi, lai abu valstu sadarbību varētu risināt jaunā līmenī. Vēstnieks apliecinājis gatavību veicināt starpvalstu attiecības visās sfērās un prognozēja, ka līgumu ratifikācija Krievijas Valsts domē tiks pabeigta līdz šā gada beigām.

Ministrs savulaik kā prezidenta kancelejas vadītājs devās līdzi Zatleram vizītē uz Krieviju, kas notika pērn decembrī.

 

Komentāri (52)

dace_ampermane 27.10.2011. 15.36

Rinkēvičs: Urbanovičs bija gatavs atzīt okupāciju

Bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs atklāj Dombrovska un Urbanoviča sarunas…
—————-
kas tas Rinkēvičs tāds ir???? Urbanoviča izsūtamais puika??? Urbis var atzīt okupāciju pēc 5 minūtēm pa Latvijas radio lai visi dzird, tikai viņš to nedomā darīt.

+13
-1
Atbildēt

0

anita_meistere 27.10.2011. 17.25

varu iedomāties to skatu. Rīgas dzelzceļa stacija pienāk vilciens no maskavas. melni logi, uz jumtiem lelgabali, visapkārt melni vīri kožakos. tulīt uz perona parādās 20 krevaalodīgie ar milzīgām nestuvē, uz kurām regojas imperatora tronis. viss ceļš no stacijas līdz maskavas namam caur origo (rimi tuvāk kasēm salik krievijas produktus, ar stikeriem aizlime latviskos nosaukumus) ceļš ir nokaisīts ar sarkanu neļķu un brūnmelo lentīšu fragmentiem. apkārt saviesies pūlis ar cilvēkiem treniņbiksēs (taututērtps). visi nervozi grauž sēkliņās un spļauj sev uz purngaliem. vilciena duvis atveras..un no dūmu aizsega parādās viņa augstībā imperators. fiksi spļāvieni viens uz perona (jāiezīmē teritorija), otrs ķešā…+ stilīgs novilciens pa pieri lai “piefiksētu” šķipsnu pāri pleškai. vietējie arvien lielākos apjomos iznīcina saulaino puķu sēklās, skaņa apkārt kā no siseņu bara. sāka drudžaina apspriešana, visi pieliecas zem 1.60m. kad imperatoru nez garām, tad visi krīt ceļos un lūdzas….mi pomņim, mi pomņim. salo, vodka, baba. pēc 15 min (uzpīpēt un paranāt par janāko rajonā) visi izklīst. visi kopīgi atzīst, ka tomēr bail nebija, jo kā tas var būt ka no kā ir bail. vakarā visi svin un skatās raidijumu “Praviļnaja pravda” vietējā rajona kanālā. vizīte noslēdzas…patriotisms sit augstu vilni. tie , kas bijuši vismas 30 metru attālumā no imperatora, skeidzami kārto krevija pilsonību(nevar paciest fašismu), kā arī gatavoja sc atbalsta mītiņam…jo te kak būs jadzīvo..nebrauks tač uz krieviju, jo tur ir gan labi, gan roģina…:D

+10
0
Atbildēt

1

    Edzs > anita_meistere 27.10.2011. 21.07

    freifunkLV
    ljoti kinematografiski, ljoti parliecinoshi.
    skaists apraksts, man ljoti patika, paldies.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Ligiña Doniña 27.10.2011. 14.42

Sākās !!!!!!!!

+10
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu