Jēkabpilī piedzimušas trīnītes • IR.lv

Jēkabpilī piedzimušas trīnītes

37
Lelles. Foto: Ieva Čīka, LETA

Trīnītes un viņu māmiņa jūtas labi

Otrdienas vakarā neilgi pēc plkst.19 Jēkabpils reģionālajā slimnīcā kādas Rēzeknes novada skolotājas ģimenē piedzimušas trīnītes, aģentūru LETA informēja Dzemdību nodaļas vadītāja Dace Blinkena.

Šogad šie ir jau otrie trīnīši Latvijā.

Patlaban visas trīs meitenītes ir ievietotas slimnīcas Perinatālās aprūpes centrā un viņu stāvoklis tiek raksturots kā stabils. Kā normālu pēc veiktā ķeizargrieziena mediķi raksturo arī jaunās māmiņas veselības stāvokli.

Jēkabpils reģionālā slimnīca kā dzemdību vieta skolotājai no Rēzeknes novada Dricāniem izvēlēta drošības apsvērumu dēļ – minētajā ārstniecības iestādē darbojas Perinatālās aprūpes centrs.

31 gadu vecajai māmiņai šīs bija pirmās dzemdības.

Labklājības ministrija jau gatavo rīkojumu par pabalsta piešķiršanu trīnīšu ģimenei, pastāstīja ministrijas pārstāve Marika Kupče. Tas tikšot sagatavots “maksimāli ātri”, un par rīkojumu vēl būs jālemj valdībai. Vienreizējs pabalsts ģimenēm, kurās piedzimst trīnīši, tiek izmaksāts jau vairāk nekā desmit gadus, un pa šiem gadiem pabalsta apjoms palielinājies līdz 6000 latiem.

Jau ziņots, ka šā gada 15.septembrī arī Rīgas Dzemdību namā piedzima trīnīši – divi puisīši un meitenīte, kas bija pirmie šogad dzimušie trīnīši Latvijā. Vecāki devuši bērniem vārdus Elizabete, Aleks un Marks.

Pašlaik Latvijā ir aptuveni 25 500 ģimenes ar trīs bērniem.

 

Komentāri (37)

janazakovica 28.09.2011. 13.23

vel tris balsis klat interfrontes saskanas centram

0
0
Atbildēt

0

Ilziiiic 28.09.2011. 12.30

ņemot vērā pēdējo teikumu “Pašlaik Latvijā ir aptuveni 25 500 ģimenes ar trīs bērniem.”, īsti nav saprotams raksta nolūks. tas tā kā zīmējas uz to, ka nedzemdējušām sievietēm jāņem piemērs no raksta varones un “jāsaņemas” uzreiz trīņiem? ;))))
tā vien izskatās, ka būšu trāpījis, jo rakstā topošās mātes tiek kārdinātas ar 6000Ls loti vienā ņēmienā.
dīvaina ziņa ir.lv portālam.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu