“Vienotība”: Greste nodarījis kaitējumu partijas reputācijai • IR.lv

“Vienotība”: Greste nodarījis kaitējumu partijas reputācijai

12
Mārtiņš Greste. Foto: Edijs Pālens, F64

Par auto līzingu turpmāk maksāšot Grestes firma

“Vienotības” Ētikas komisija atzinusi, ka tās biedrs Mārtiņš Greste ir nodarījis kaitējumu partijas reputācijai, taču nerosinās lemt par viņa izslēgšanu no partijas, liecina komisijas vadītājas Inas Druvietes teiktais ziņu aģentūrai BNS. 

Ētikas komisijas sēde notika pēc publikācijas portālā “pietiek.com”, kas atklāja, ka nepilnu mēnesi pēc “Pasažieru vilciens” valdes locekļa “Vienotības” pārstāvja Grestes stāšanās amatā par viņa privātuzņēmuma līzingā iegādāto automašīnu “Mercedes Benz” maksājumus sācis veikt “Pasažieru vilciens”. 

Ētikas komisija trešdien nolēma, ka Greste ir pārkāpis Ētikas kodeksa 2. un 6.punktu, nodarot kaitējumu partijas reputācijai. Pārkāptajos punktos runāts par attiecībām ar sabiedrību un attieksmi pret partijas pārstāvēto politiku. 

Greste Ētikas komisijas locekļiem uzrādījis iesnieguma kopiju, kurā “Pasažieru vilciena” valde aicināta pārslēgt līzinga līgumu atpakaļ uz viņa firmas vārda. 

Ētikas komisija arī aicināja Gresti apmaksāt mašīnas remonta izdevumus par periodu, kad tika veikti “Pasažieru dzelzceļa” valdes locekļa pienākumi. Greste pieļāvis iespēju, ka atmaksās uzņēmuma veikto maksājumu apmēru. 

Druviete norādīja, ka Ētikas komisijas lēmums nebija vienprātīgs. Šis gadījums vēl tiks vērtēts “Vienotības” valdē. 

Jau rakstīts, ka 2009.gadā “Pasažieru vilciens” no mazpazīstamās “GSM Birojs” pārņēmis visas tās saistības pret līzinga uzņēmumu “DnB Nord Līzings” saistībā ar automašīnas “Mercedes Benz S320” finanšu līzingu. Līdz ar to valsts uzņēmums “Pasažieru vilciens” uzņēmies privātās kompānijas vietā veikt līzinga maksājumus par automašīnu, kuras atlikusī vērtība bijusi vairāk nekā 22 tūkstoši eiro.

Greste teicis, ka viņam šādi labumi vienkārši pienākušies un nekā slikta tur neesot.

Komentāri (12)

garausiitis 31.08.2011. 19.31

Vajadzēja izmest , Greste ir slīps džeks, interesanti, kurš viņam tur patrons.

+6
0
Atbildēt

0

www.pearlytime.lv 31.08.2011. 22.54

Uz ieviestā dienesta auto nodokļa fona, tas ir pavisam neglīti.
Tad jau cienījamajai amatpersonai, kā pienākas vajadzēja saņemt dienesta auto, izsludinot konkursu tā iepirkšanai, vai saņemt lietošanā kādu, kas saimniecībā tajā brīdī ir bez darba. Bet ar savu privāto mersīti lepni vart vizināties uz darbu un mājās. Jo ar darba auto valsts amatpersonas uz mājām nebrauc, jo tas vienkārši nav atļauts. Pēdējais ir arī argumentācijas pamatā, kādēļ valsts kundziņi ir atbrīvoti no dienesta auto nodokļa maksāšanas :)

+3
0
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 31.08.2011. 18.19

Tā komisija ir ļoti ētiska pret blēžiem un galēji neētiska pret Latvijas iedzīvotājiem. Tāpēc jau blēži joprojām var justies droši arī ar Vienotības biedra karti kabatā. Man ir jāsāk ļoti domāt vai vispār balsot par tādu partiju, kura uz blēžiem skatās caur pirkstiem. Mēs jau 20 gadus dzīvojam šādā blēžu un zagļu apsēstā valstī, joprojām netiekam un vēl ilgi netiksim ārā no parādiem, kurus blēži ir sataisījuši zagdami valsts, tas ir mūsu naudu, bet šeit ētikas komisija ir ļoti ētiska. Jā.Pieradumam ir milzīgs spēks.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu