Filma "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?" saņem UNICEF balvu • IR.lv

Filma “Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?” saņem UNICEF balvu

19
Filmas galvenais varonis Rūdolfs. Publicitātes foto

Festivālam bija iesniegtas vairāk nekā 660 filmas 

Režisora Roberta Rubīna dokumentālā filma “Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?” 8.Starptautiskajā “EBS” dokumentālo filmu festivālā Seulā, Dienvidkorejā, ieguvusi UNICEF balvu un prēmiju 5000 ASV dolāru (2450 latu) apmērā, LETA informēja “Jura Podnieka studijas” pārstāve Marta Kontiņa.

Šogad festivālam tika iesniegtas vairāk nekā 660 filmas no 83 valstīm, no kurām žūrijas komisija festivāla programmā iekļāva 51 filmu no 29 valstīm. Festivāla atklāšanas un noslēguma ceremonija tika demonstrēta tiešraidē “EBS TV” kanālā.

“Jutos pagodināts, ka tieši mana filma atklāja festivālu. Tas, protams, filmai nodrošināja papildu publicitāti. Pirmo reizi mūžā sniedzu tik daudz interviju un autogrāfus. Novērtēju arī iespēju festivāla laikā apmeklēt vairākas izcilas meistarklases, kā arī tikties ar citiem nozares profesionāļiem ne tikai formālā, bet arī neformālā gaisotnē. Ieguvu ļoti daudz jaunas informācijas un smēlos iedvesmu turpmākajiem darbiem. Es jūtu, ka dokumentālā kino nozīme pasaulē aug, auditorija kļūst arvien plašāka. Acīmredzot cilvēki ir izsalkuši pēc realitātes,” norādīja Rubīns.

Filma “Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?” tapusi 2010.gadā “Jura Podnieka studijā”. Filma stāsta par tobrīd 13 gadu veco Rūdolfu no Talsiem. Viņš ir daudzpusīgs zēns, kurš aizraujas, piemēram, ar lamatu konstruēšanu un krāj filmu plakātus. Tomēr viņa lielākā aizraušanās ir zīmētu filmu veidošana. Rūdolfs pats uz pauspapīra strēmelēm ar flomāsteriem zīmē šausmu un spriedzes filmas.

 

Komentāri (19)

Dmitry 30.08.2011. 12.43

Nu teicami! Prieks par katru šādu ziņu! / Malači!!!

+3
0
Atbildēt

0

Liene 01.09.2011. 18.18

Paskatījos treileri. Kā parasti latviešiem, pilnīgais bezsakars un murgs kaut kāds. Latvieši bieži vien ir garlaicīga un pelēka masa, tādas pašas arī viņu filmas.

Smieklīga ziņa, ka šī “filma” saņēma baigi izcilu balvu, veselos piecus tūkstošus dolāru, ha-ha. Tā ir ierindieka policista alga ASV, smiekli nāk. Atgādinu, ka šovbiznesā veiksminieki pelna miljonus.

Varat iedomāties, kāpēc UNISEF to “balvu” deva latviešiem, droši vien, par nabadzību, uz atpakaļceļa biļetēm. Pareizāk būtu teikt nevis “balva”, bet “žēlsirdības dāvana”.

Pameklēju googlā: рудолф минг

Un saņēmu atbildi:

Возможно, вы имели в виду: рудольф бинг?

Pameklēju arī angliski, un atradu vien informāciju, ko paši autori izvietojuši internetā, bet nav nedz recenziju, nedz pat lasītāju komentāru.

“12 year-​old Rudolf is from a Catholic fam­i­ly with four chil­dren and no fa­ther, liv­ing in a small, ru­ral town. A few years ago he start­ed mak­ing his own films us­ing a very sim­ple method – just mak­ing frames of draw­ings on long strips of thin pa­per…”

Comments *

No comments just yet for this trailer. Hello? Anybody out there?

0
-1
Atbildēt

1

    Melnais > Liene 06.09.2011. 11.18

    Populārs nenozīmē labs.
    Lielākā daļa popkultūras, par kuru visi ir informēti, ir mēsls…
    Filma, starp citu, liek aizdomāties. Arī par šo viedokli, ka atzīstam tikai to, ko atzīst (zina) citi un neredzam savādāko, kas patiesībā ir vērtība.
    Laikam neesi vēl pietiekami izaudzis, ja tāds viedoklis, bet gan jau ar laiku…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu