Rīgā ar arbaletu sašauta meitene • IR.lv

Rīgā ar arbaletu sašauta meitene

24
Foto: Raitis Plauks, F64

Policija meklē Lietuvas pilsoni 

Pirmdien Rīgā, Jasmuižas ielā, ar arbaletu sašauta 2002.gadā dzimusi meitene, informēja tieslietu ministra preses sekretāre Inga Saleniece. 

Cietusī ir ievainota pēdā. 

Saistībā ar notikušo policija meklē 1987.gadā dzimušo Lietuvas pilsoni Danu Baranausku, kurš savulaik esot tiesāts Vācijā. 

Valsts policija aicina atsaukties cilvēkus, kuri redzējuši notikušo un kuriem ir zināma aizdomās turamā atrašanās vieta. Lūgums zvanīt pa tālruni 110.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāve Sigita Pildava, vakar neilgi pēc plkst.18 kādā nelielā kafejnīcā Jasmuižas ielas rajonā sēdējuši divi apmeklētāji, kad telpā ienāca kāds vīrietis, kurš runāja krieviski un kuru viņi nepazina. Vīrietis esot uzvedies uzmācīgi un brīžiem agresīvi. Kafejnīcas apmeklētāji viņam par to aizrādīja, tādēļ starp vīriešiem izcēlies konflikts. Savstarpējā nesaprašanās esot beigusies ar nelielu grūstīšanos, pēc kuras katrs no vīriešiem aizgāja uz savu pusi. 

Nedaudz vēlāk viens no sākotnējiem kafejnīcas apmeklētājiem pamanīja uz ielas pirms tam konfliktējošo vīrieti ar arbaletu rokās. Agresors esot sācis dzīties viņam pakaļ. Mūkot no vīrieša ar arbaletu, viņš ieskrēja kādas mājas kāpņutelpā un par notiekošo ziņoja policijai. 

Aptuveni tajā pašā laikā policija saņēma zvanu no sievietes par kādu meiteni, kurai Jasmuižas ielas rajonā kājā iešauta bulta. Izbraucot uz notikuma vietu, policija tur atrada nomestu arbaletu, sāka noskaidrot notikušā apstākļus, bet vīrieti nenoķēra, stāstīja Pildava. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, arbalets atrasts dzīvoklī, kuru īrēja Baranausks. 

Policijas darbinieki aizdomās par notikušo tur tieši Baranausku, kurš izsludināts meklēšanā. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par huligānismu.

Komentāri (24)

Arturs 09.08.2011. 10.36

Bet, ja nopietni – žurnālistika neļauj likt virsrakstu “Rīgā ar arbaletu pēdā savainota meitene”? Obligāti ir jābūt šokējošam, uzpūstam virsrakstam?

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu