Izpūstās Daugavas dzelmes smiltis pārdos • IR.lv

Izpūstās Daugavas dzelmes smiltis pārdos

22
Smilšu kalns Ķīpsalā. Foto: Jāzeps Bikše
Vita Bērziņa

Rīgas brīvosta: milzu smilšu kalns Ķīpsalā, cerams, nestāvēs gadu

Milzu smilšu kalnu, kas Ķīpsalā pie Vanšu tilta pārsteidz ikvienu garāmbraucēju, Rīgas brīvosta iecerējusi pārdot un sola apkārtējo vidi sakārtot. 

Rīgas domei tuvu stāvoši avoti Ir.lv teica, ka, iespējams, SIA “Getliņi EKO” būšot smilšu pircēji, taču sazināties ar uzņēmumu piektdien neizdevās. 

Patlaban Daugavas krastā pie Ķīpsalas redzams, kā ik dienu aug augumā smilšu kalns, jo notiek galvenā kuģu ceļa padziļināšanas darbi, lai varētu iebraukt lielie kruīzu kuģi. Darbus veic SIA “BGS”. 

Šādi darbi notiekot aptuveni reizi septiņos gados, projekta ietvaros Ķīpsalas pludmalē paredzēts izsmelt ap 220-260 tūkstošiem kubikmetru smilšu. 

Šogad šie kuģu ceļa padziļināšanas darbi Rīgas brīvostai izmaksās ap 620 000 latu, ir.lv informē Rīgas brīvostas sabiedrisko attiecību departamenta direktore Anita Leiškalne. 

Viņa pastāstīja, ka ceturtdien Rīgas brīvostas valdes sēdē izlemts rīkoties finansiāli izdevīgāk, nekā vienkārši smiltis izkraut Kundziņsalā – jāmēģinot smiltis kādam pārdot. Vēl gan neesot zināmas summas, par cik, bet firmas jau sākušas izrādīt interesi. 

Pie Vanšu tilta sadzītās smiltis tikšot aizvestas, kad beigsies upes padziļināšanas darbi, bet konkrētu laiku Leiškalne vēl nevarēja pateikt. Leiškalne arī solīja, ka tiks atjaunota iepriekšējā ainava. 

Lai veiktu grunts padziļināšanas darbus, pirms tam notikušas visas nepieciešamās ekspertīzes, arī grunts un zivsaimniecības analīze. Pēc ekspertu slēdzienu saņemšanas Satiksmes ministrija Rīgas brīvostai izsniegusi atļauju darbu veikšanai.

Tā uz gadu izsniegta ar noteikumu, ka iepriekšējā ainava tiks atjaunota. Taču Rīgas brīvostas pārstāve teic, ka, iespējams, ierasto skatu uz Ķīpsalu un Daugavu rīdzinieki varēs baudīt ātrāk.

 

Komentāri (22)

Una Grinberga 05.08.2011. 17.46

1) …Un ziemā Rīgad Dome smiltis par 2x lielāku samaksu pirks atpakaļ no Getliņi EKO
2) Varbūt Getliņi EKO varētu tās smiltis sākt vest jau tagad, kamēr vēl nav sasniegta Vanšu tilta smaile!

+6
-1
Atbildēt

0

dace_ampermane 07.08.2011. 06.01

Tās smiltis vajadzētu attīrtīt, fasēt skaistā laba dizaina iepakojumā [nez’ kāpēc man rādās LAVAZZA qualita oro zelta iepakojums] un pārdot arābu šeikiem jeb varbūt krievu miljonāriem. Par iegūto naudu varētu būvēt stikla kupolu pāri Doma laukumam vai arī maksāt Lemberga itesas izdevumus Anglijā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu